Träda historier från människor som har varit skadade genom att röka

Ex-Rökare delar sina personliga berättelser

Rökningrelaterade sjukdomar snakar vår älskade familjemedlemmar och vänner bort från oss i en oroväckande takt. Enligt Världshälsoorganisationen dör 6 miljoner vuxna vuxna runt om i världen från tobaksrelaterade orsaker varje år. Och vid 2030 försäkrar experter vi årligen 8 miljoner liv om vi inte minskar vår konsumtion. Med siffror så är det inte många av oss som inte känner någon, vare sig familjemedlem eller vän som har blivit skadad av tobak.

Som rökare är vi mästare på att glansa över skrämmande statistiken som följer med att röka. Men verkligheten är att om vi inte hittar något sätt att sluta, kommer det troligen att tvinga oss till en dag på ett sätt som är slutligt, eftersom rökning dödar hälften av alla långsiktiga rökare. Det är inte bra odds.

Medan några av rökhistorierna i denna samling är ledsna och svåra att läsa, är de starka påminnelser om vad som kommer med "nöjen" att röka .

Tack till alla som har delat med sig av sina mycket personliga och ofta smärtsamma historier här med oss ​​för att hjälpa till att rädda liv ... dina liv , kära läsare.

1 - Lungcellscancer - Cheryls historia, del 1

Alberto Pomares / E + / Getty Images

Cheryl diagnostiserades med lungcancer i stadium IV i stadium IV i november 2003. Så förödande som det här lyckades hon gå ut ur sin egen smärta för att dela med sig av hennes personliga historia med oss ​​alla här.

2 - Hjärtsjukdom - Walts berättelse

Koronar hjärtsjukdom är den främsta dödsorsaken i USA och den främsta orsaken till dödsfall som orsakats av rökning. Cigarettrök orsakar plack att bilda i artärerna, vilket leder till ateroskleros, annars känd som härdning av artärerna.

3 - Non-Small Cell Lung Cancer - Dee's Story

Vid 49 unga år diagnostiserades Dee med stadium 1B icke-småcellig lungcancer. I sina egna ord tänkte hon på sig själv som passform och oövervinnerlig, men hennes historia är ett bevis på att de rökningrelaterade sjukdomarna är oskäliga.

4 - Graves sjukdom - Ronnies historia

Vårt medlem av rökning Cessation Ronnie utvecklade Graves sjukdom och lärde oss att rökare lider 4 gånger risken för sjukdomen som för icke-rökare.

Mer

5 - Oral cancer - Marlens berättelse

Muntlig cancer är en sjukdom som de flesta rökare fruktar. Marlene delar sin anmärkningsvärda historia om att förlora sin röst och återfå det med uppdraget att undervisa skolbarn om farorna med att röka.

Mer

6 - Emphysema - Christines historia

Christine Rowley var rökstoppningsguiden vid 1997-2003. Hon hjälpte fler människor att sluta röka än vi någonsin kunde börja räkna med. Christine bodde med emfysem och delar sin historia här.

Mer

7 - Degenerativ skivsjukdom - Michels berättelse

Ex-rökare Michelle Boisvert lider av degenerativ skivan sjukdom (DDD). Diagnosed vid 33 års ålder har hon sedan lärt sig att cigarettrökning är en ledande riskfaktor för DDD. Medan hon kanske aldrig vet säkert om rökning var ansvarig för denna hälsofråga, är det mycket möjligt det var.

Mer

8 - Stroke - Pauls berättelse

Paul hade rökt 2 cigaretter per dag i cirka 30 år när han vid 43 års ålder drabbades av en stroke som gjorde honom hjälplös i ett antal månader.

9 - KOL - Jackis historia

Ex-Smoker Catherine delade sin vän Jackis sluthistoria för att hon inte kunde dela det själv på grund av den rökrelaterade sjukdomen hon lidit av.

Mer

Sluta röka nu

Om du fortfarande röker använder du dessa historier för att hjälpa dig att hitta motivationen att komma igång med rökningstopp. Välj ett slutdatum och börja undersöka vad du kan förvänta dig när du slutar röka. Låt inte junkie-tänkandet övertyga dig om att sätta ut datumet - det är nikotinberoende. Håll fast och titta inte tillbaka. Du kommer inte ångra det.