Hitta ett supportgruppsmöte nära dig

Du är bara några steg från grupper som kan hjälpa till med din återhämtning

Forskningsstudier har funnit att deltagande i en stödgrupp tillsammans med andra medicinska och professionella alkohol- och drogbehandlingsprogram förbättrar resultaten. Att delta i en stödgrupp hjälper till med återhämtning genom att förändra sociala nätverk, utveckla förmåga till återhämtning, ökad motivation, minskad depression och ökat psykiskt välbefinnande.

Vad tar det att gå med i en supportgrupp?

För de flesta supportgrupper är allt som krävs för att vara med och en önskan att börja återhämta sig. De flesta människor går med i en supportgrupp genom att bara gå i dörren till ett möte nära dem. Ingen inbjudan krävs och det finns inga avgifter eller avgifter.

Hitta ett möte

Du kan söka efter ett lokalt möte via de olika supportgruppernas webbplatser. Inte bara det, vissa organisationer har appar som du kan använda för att hitta möten. Du kan fortfarande hitta ett möte på skolan genom att slå upp ett telefonnummer på de vita sidorna i den lokala telefonboken.

Vissa databaser är detaljerade och låter dig se vilka möten som är till nykomlingar eller är rullstolsanpassade, icke-rökfria eller LGBT-vänliga, bland andra egenskaper. Andra sidor är mindre detaljerade och får bara ha telefonnummer eller listor för att du ska kontakta mötesorganisatörerna.

Här är en lista över officiella webbplatser för ömsesidig supportgrupp och deras mötesinformation.

Om du inte kan hitta ett ansikte mot ansikte (i person) nära dig finns det många onlinemöten tillgängliga.

Alkohol-, läkemedels-, receptbelagd läkemedels- och substansmissbruk

Dessa inkluderar 12-stegs grupper och de med andra filosofier, som noteras:

Möten för familjer och koder av alkoholister och missbrukare

Dessa möten är för dem som har släktingar och vänner med missbruk och problembeteenden.

Förutom dessa grupper finns det ofta länkar till familjeåtervinningsgrupper för specifika missbruk eller beteenden på platserna för de program som är dedikerade till dem.

Sexmissbruk, oordnade kärleksförhållanden och missbruk av överlevnadsmöten

Mat och nikotin problem beteende möten

Emotionella och mentala återställnings möten

Finansiella och förvärvsproblemadministrationsmöten