Var den första i ditt hus för att vakna

Vakna innan någon annan i din familj är ett fridfullt sätt att börja din dag. Ingen drar dig bort från din heta kopp te. Det finns inga krav att följa med eller frågor att svara, bara tystnad. Den svåra delen går faktiskt ut ur sängen för att njuta av denna upplevelse.

Här är sex saker du kan göra för att komma ur sängen tidigt och njuta av din morgon.

Gå till Bed on Time

Du kommer att känna dig hemsk om du går och lägger dig klockan 1 och försöker vakna klockan 5 AM. Om du behöver sju till åtta timmars sömnplan ska du vara i sängen kl. 21.00 eller 22.00. Om dina barn tenderar att väcka dig på natten, faktor detta till din sängtid. Gör sedan ett mål att vara i din säng vid denna tid varje natt (inklusive helgen) i en månad för att göra det till en vana.

Ingen skärmtid innan sängen

För det andra, titta inte på någon typ av skärm 30 minuter till en timme före sängen. Skärmar fungerar som kaffe - de stimulerar din hjärna istället för att slappna av. Hoppa i start på din nattliga rengöring istället. Fokusera dina tankar på de saker du är tacksam för som hände den dagen.

Följ en självhushållsbedtime rutin

Tredje, följ en självhushållsrutin när du tänker på vad du ska göra när du vaknar tidigt nästa morgon. Borsta och tandtvätta dina tänder, tvätta och fukta ansiktet, och kanske ta en varm dusch eller ett badkar.

Det heta vattnet ökar kroppstemperaturen och när det släpper det, blir det dåsigt.

Kom i säng och förbered dig för sömn

Sist när du går in i sängen skriver du om allt som oroar dig . Om du känner att du har mycket att göra nästa dag skriver du det för att sluta oroa dig för det. För att hjälpa till med sömnen läs några sidor i en bok eller ha en ögonmask.

Du kan också tänka dig att vakna tidigt på morgonen för att bli upphetsad över erfarenheten.

Få en ny väckarklocka eller sätt in en ny ringsignal

Om du har haft samma larmljud ett tag kan det vara dags för en förändring! Din nya ringsignal eller larm kan hjälpa till att bryta den gamla vanan att sova genom ditt larm. Hitta en ton som låter bra för dig och kanske lite chipper. Om du använder din telefon, namnge larmet något roligt som "Gå och njut av ditt kaffe!" Eller "Stå upp, mamma!"

Känner du dig skyldig till att din nya vakna tid kommer att irritera din make? Använd detta som motivation! Ställ ett mjukt larm i närheten av sängen för att ta dig ur sängen. Sätt sedan ett annat högt alarm över rummet som kommer att väcka alla i rummet om du inte stiger upp i tid. Denna motivation är säker på att du stöter på dig!

Skapa en morgonrutin Du kommer att se fram emot

När du vaknar före alla andra, vad ska du göra med den här dyrbara tiden än att ha en varm kopp kaffe i tystnad? Om du inte har en plan blir du mindre sannolikt att gå upp. Använd den här tiden för att gå efter de personliga målen du har ställt. Om du inte har mål, använd den här tiden för att ställa in några!

Här är några rutiner du kan följa. Du kan skriva i din dagbok om dina karriärmål, vad du är tacksam för, eller några problem du försöker lista ut.

Du kan planera din arbetsdag och din personliga handlistor för att känna dig mer förberedd inför dagen. Du kan arbeta på ett passionsprojekt som en personlig blogg eller lära dig något nytt från en bok eller online kurs. Sist men inte minst kan du följa en övningsplan som du kan dyka rätt in i.

Undvik konflikt med din make före sänggåendet

Natt är när du äntligen kommer i kontakt med din make utan avbrott (förhoppningsvis). Men gör en pakt att inte prata om stressiga situationer strax före sänggåendet. Spara dessa konversationer för rätt när barnen går och lägger sig till sängs eller helgen. Att gå på sängen är arg eller stressad kan förstöra dina chanser till en god natts sömn.

När du börjar bli van vid att vakna tidigare innan alla andra kommer du att värna om den här gången. Om du sover kan du känna dig irriterad, för i stället för att vakna i tystnad rusar du runt i kaos. Var lätt på dig själv, för det finns alltid imorgon!