Fördelarna med journaler för stresshantering

Vad kvalificerar som journaler?

Journaling innebär i allmänhet att man håller en dagbok eller journal som utforskar tankar och känslor kring händelserna i ditt liv. Det finns flera olika sätt att göra detta. Journaling, som en stresshantering och självutforskning, fungerar bäst när det görs konsekvent, men även sporadisk kan sporadisk journaling vara stressavlastande när praktiken är inriktad på tacksamhet eller emotionell behandling.

Ett av de mest effektiva sätten att minska stress med journaling är att skriva i detalj om känslor och tankar relaterade till stressiga händelser, eftersom man skulle diskutera ämnen i terapi och brainstormlösningar, men det finns flera olika sätt att öva journalisering. Metoden du väljer kan bero på dina behov då och din personlighet. gör bara vad som känns rätt.

Vad är fördelarna med journalen?

Journaling tillåter människor att klargöra sina tankar och känslor och därigenom få värdefull självkännedom. Det är också ett bra problemlösningsverktyg; Ofta kan man lösa ett problem och komma lättare på papper. Tidsskrift om traumatiska händelser hjälper dig att bearbeta dem genom att helt utforska och frigöra de berörda känslorna och genom att engagera båda hjärnhalvorna i processen, så att upplevelsen blir fullt integrerad i sitt sinne. Journaling kan också hjälpa dig att fokusera på områden i ditt liv som du är som att fokusera på oftare, som är fallet med tacksamhet journaling eller till och med tillfälle journaling .

När det gäller hälsofördelarna med journaling har de blivit vetenskapligt bevisade. Forskning visar följande:

Vad är nackdelarna med att journalisera?

De med inlärningssvårigheter kan ha svårt att hantera själva själva handlingen. Perfectionists kan vara så bekymrade över läsbarheten av deras arbete, deras penmanship eller andra periferifaktorer som de inte kan fokusera på de tankar och känslor de försöker komma åt. Andra kan bli trötta händer, eller vara ovilliga att återuppleva negativa erfarenheter. Och om du bara skriver om dina negativa känslor utan att integrera tankar eller planer kan det faktiskt orsaka mer stress. (Ett enkelt sätt att motverka detta är att du avslutar dina journalsessioner med några ord om potentiella lösningar på dina problem, saker du uppskattar i ditt liv eller saker som ger dig hopp i livet.)

Hur jämför journalen med andra stresshanteringspraxis?

Till skillnad från mer fysisk stresshanteringsteknik som yoga eller motion , är journaling ett livskraftigt alternativ för funktionshindrade. Och även om vissa föredrar att använda en dator, kräver journaling bara en penna och papper, så det är billigare än tekniker som kräver hjälp av en klass, bok, lärare eller terapeut, som tekniker som biofeedback eller yoga . Journaling släpper inte spänning från din kropp som progressiv muskelavslappning , guidad bild och andra fysiska och meditativa tekniker.

Men det är en bra övning för övergripande stressreducering samt självkännedom och emotionell helande.

Journaling Strategies att försöka

Journaling är ett mycket effektivt verktyg för stressavlastning och kan ta flera former, så det finns flera alternativ som kan fungera för dig. Om du redan har en favorit journaling vana, helt och hållet, fortsätt! Men du kanske vill prova något nytt utöver det. Och om du är ny på journaling, här är flera metoder att prova. Se vad som fungerar bäst för dig.

Och kom ihåg, om du befinner dig inte hålla ett regelbundet schema med journaling, det är en vana du kan återuppta när som helst. Du behöver inte journal varje dag för att det ska fungera för dig - några gånger i veckan är fortfarande mycket fördelaktigt, och till och med journaling på en nödvändig basis ger fördelar. Om du hade en journaling vana och slutade eftersom livet kom i vägen, kom ihåg - vilken dag är en bra dag att komma tillbaka till vanan!

källor:
Anderson CM. Skrivning och läkning: Mot en informerad praxis. 1999.

Ullrich, Philip M., MA; Lutgendorf, Susan K., Ph.D. Journal om stressiga händelser: Effekter av kognitiv behandling och emotionell uttryck. Annals of Behavioral Medicine , vol. 24, nr 3, 2002.