Vilket Psykologi Graduate Program är bäst?

Saker du bör tänka på innan du väljer ett psykologutbildningsprogram

Så du har bestämt dig för att driva examen i psykologi, men du kan inte bestämma vilket program som är bäst. Att välja ett examensprogram är ett stort beslut, men antalet alternativ som finns inom psykologin kan göra valet särskilt svårt.

Ska du ansöka om ett socialpsykologiskt eller kliniskt psykologiprogram ? Ska du tjäna en doktorsavhandling eller Psy.

D. grad? När du börjar planera för grundskolan är det viktigt att överväga dessa grundläggande frågor för att hitta rätt program

Överväga dina behov och intressen när du väljer ett psykologi Graduate Program

Psykologi är ett brett fält som bygger på ett antal olika ämnen, inklusive vetenskap, filosofi och statistik. På grund av psykologiens olika karaktär är det omöjligt att säga att ett studieområde är bättre än en annan. Dina individuella intressen och talanger bör diktera vilket psykologutbildningsprogram som bäst passar dina behov.

Om du är passionerad för att utföra forskning, skulle ett program som fokuserar på yrkesutövning vara en dålig passform. Spendera lite tid på att tänka på vad du är intresserad av och vad du planerar att göra med din examen när du har examen. Om du till exempel hoppas kunna starta din egen psykoterapipraxis en dag, bör du fokusera på att hitta ett psykologutbildningsprogram med fokus på yrkesutövning.

Också vara försiktig med att kontrollera ackrediteringsstatusen för de program du tittar på, såväl som huruvida programmet avslutas eller inte, kommer att göra det möjligt för dig att bli licensierad att träna i ditt tillstånd.

Psykologipedagogikprogram varierar mycket beroende på typen av examen, studieområde och avsedda karriärmål.

Ett program kan till exempel vara inriktat på en specifik underdisciplin som socialpsykologi , pedagogisk psykologi eller klinisk psykologi . Varje program erbjuder en utbildning unikt anpassad för att ge kunskaper och färdigheter inom ett visst intresseområde.

Titta på programmets teoretiska fokus och undervisningsfilosofi

Olika kandidatprogram varierar också betydligt i teoretisk fokus och pedagogisk filosofi. Innan du väljer kandidatprogrammet som är bäst för dina behov, spendera du lite tid på att undersöka och jämföra olika psykologutbildningar. Prata med programrådgivare, besök varje campus om möjligt och försök att träffas med lärare.

Det är också en bra idé att fråga om studentresultat, till exempel var kandidater från programmet oftast hittar anställning. Dessa faktorer kan alla spela en viktig roll för att bestämma vilket psykologiprogram som bäst passar dina behov och intressen.

Utvärdera dina pedagogiska och professionella mål

Innan du väljer vilket psykologutbildningsprogram som är bäst för dig är det viktigt att du gör en lista över dina personliga, pedagogiska och professionella mål. Du kan lära dig mer om dina egna intressen genom att undersöka olika underfält av psykologi .

Tänk på vilka områden av psykologi du tycker är mest intressant. Prata med din akademiska rådgivare om möjliga karriärmöjligheter och planer för doktorandstudie.

Mer Psykologi Utbildning FAQ

Vilka faktorer bör du tänka på innan du väljer en psykologi Major?
Vad är skillnaden mellan en BA och en BS i psykologi?
Ska du få en magisterexamen eller doktorsexamen i psykologi?
Vilka faktorer bör du tänka på innan du går till psykologi Graduate School?