Innan du väljer en psykologi Major

Att välja en högskola huvud är aldrig lätt, så hur kan du avgöra om huvudämne i psykologi är det rätta valet för dig. Högskolestudenter står inför en mängd olika alternativ när man väljer en major.

Psykologi är en av de mest populära college majors idag, men det är inte det bästa valet för alla. Om du funderar på att genomföra en examen i psykologi finns det några viktiga faktorer du bör tänka på.

Att ställa dig själv dessa frågor kan hjälpa dig att avgöra om en karriär inom psykologi passar din livsstil, personlighet och professionella mål.

Tycker du om att arbeta med andra?

Medan det finns många karriärmöjligheter tillgängliga för personer med psykologi, kommer majoriteten av de utexaminerade att arbeta inom området mänskliga tjänster. Om du jobbar inom detta område kommer du till stor del av din tid att arbeta en-mot-en med individer för att ändra maladaptiv beteende eller för att lära dig livsförmåga. Om du älskar att arbeta med andra och njuta av att hjälpa människor, kan en psykologi stor vara ett utmärkt alternativ för dig.

Vad sägs om studenter som älskar ämnet men inte är intresserade av att arbeta direkt i mentalvården? Lyckligtvis är psykologi ett anmärkningsvärt varierat ämne med ett brett utbud av karriärmöjligheter . Andra alternativ utanför hälso- och mänskliga tjänster inkluderar forskning, undervisning och konsultation.

Kan du klara av stress?

Karriär inom mänskliga tjänster kan vara både givande och utmanande, men frustration och utbrändhet är vanliga. Kurser i rådgivning och stresshantering kan dock hjälpa professionella att hantera arbetsrelaterad spänning. Förutom att genomföra de grundläggande kurser som krävs av ditt program, bör du också överväga att utnyttja de möjligheter till forskning och volontär som din skola kan erbjuda.

Kontakta psykologiavdelningen på din högskola eller universitet för att lära dig mer om några praktiska erfarenheter som kan vara möjliga.

Planerar du att delta i forskarskolan?

Denna fråga kan bara vara en av de viktigaste övervägandena för alla. Kandidater med en kandidatexamen kommer att finna att arbetstillfällen och löner kan begränsas . Personer med doktorsexamen arbetar ofta i forskningspositioner eller i kliniska miljöer .

Till exempel, om du vill arbeta med kunder som klinisk terapeut, behöver du en doktorand eller Psy.D. i klinisk psykologi från ett ackrediterat universitet. Medan forskarskolan är ett betydande åtagande kan de professionella möjligheterna göra insatserna värda.

Vad är dina intressen?

Tycker du om att lösa praktiska problem, eller föredrar du att experimentera med olika teoretiska idéer? Innan du bestämmer dig för en psykologi, måste du överväga dina egna personliga preferenser och intressen. Det finns ett antal deldiscipliner inom psykologiområdet, var och en med olika utbildningsbehov.

Om du till exempel tycker om att lösa praktiska problem skulle du vara väl lämpad för en karriär inom mänskliga faktorer eller industriell / organisationspsykologi.

Har du konsulterat med din akademiska rådgivare?

Innan du bestämmer dig för psykologi, gör en rådgivare till ditt universitet. Din rådgivare hjälper dig att bestämma hur din personlighet, intressen och preferenser påverkar din lämplighet för vissa jobb. Din rådgivare kommer också att erbjuda information om olika karriärvägar och specialområden.

Tar du kurser i ditt intresseområde?

Om du har huvudroll i psykologi är det viktigt att välja ett schema med kurser som kommer att utveckla dina pedagogiska och professionella mål.

Till exempel, om ditt mål är att arbeta med barn, kommer din rådgivare att rekommendera kurser inom barnutveckling, pedagogisk psykologi och motivationshantering . En majoritet i psykologi erbjuder många alternativ som passar olika intressen, och din utbildningsplan kan skräddarsys för att möta dina specifika behov.

Föreslagen läsning