Få en avancerad nivå i psykologi

Frågor att fråga dig själv innan du registrerar dig för forskarskolan

Grattis: Du har tjänat din kandidatexamen i psykologi . Din fyraåriga grundutbildning har löpt ut. Nu kan frågan vara om du ska gå vidare till skolan? En avancerad grad i psykologi (eller i de flesta valfria områden) öppnar upp fler karriärmöjligheter och gör det lättare att avancera professionellt.

Studieexamen är dock intensiv, tidskrävande och dyr, så hoppa inte in i ett åtagande utan att väga dina alternativ.

För att hjälpa dig hemma på den väg som är rätt för dig baserat på vilka aspekter av psykologi du vill fokusera på, vad du hoppas uppnå i din karriär och så vidare, fråga dig själv dessa nyckelfrågor.

Är jag klar om mina professionella mål?

Om du är verkligen passionerad om ämnet och är säker på att du vill bedriva en karriär inom psykologi som kräver en avancerad examen, är grundskolan för dig. Du kan gå vidare för att överväga för-och nackdelarna med att bedriva en magisterexamen , en doktorand (som står för doktor i filosofi), eller en Psy.D (psykologläkare) och utforska specifika forskarutbildningsprogram.

Men om du inte är säker på vad du vill göra inom psykologin eller om du vill bedriva karriär inom detta område, ta tid för att skapa några klara mål innan du begår dig till grundskolan. Prata med din rådgivare, professorer och, om du kan, så många som redan arbetar inom fältet, som terapeuter, forskare, socialarbetare som vägledning.

Har jag tid för forskarskola?

Att tjäna en avancerad examen i psykologi kräver ett seriöst engagemang av tid två till åtta år på grundskolan . De flesta kandidatprogrammen följer ett traditionellt schema, så om du inte kan gå i skolan på heltid kan dina alternativ vara begränsade. Som sagt, vissa graduate program erbjuda deltid, kväll eller helg alternativ.

Om du har ett öga på en viss skola, se noggrant på kraven för att du ska kunna hantera kursbelastningen och studieförpliktelserna.

Behöver jag de färdigheter som krävs för att lyckas i skolan?

Motivation och engagemang är bara två av de egenskaper som är nödvändiga för framgångsrika studenter. Starka akademiska förmågor och bra studiefärdigheter är också nödvändiga. Majoriteten av kandidatprogrammen kräver åtminstone en 3,0 GPA, men vissa program har ännu högre standarder. Var realistisk om dina förmågor och din önskan att lyckas innan du tar detta stora steg.

Har jag övervägt alla mina alternativ?

När du bestämmer dig för att gå på avancerad nivå i psykologi måste du ta reda på vilken typ av examen du ska bedriva . Till exempel kan du börja med ett allmänt mål att bli mentalvårdsterapeut, men det finns många alternativ här. Du kan studera för att bli en klinisk psykolog, en rådgivande psykolog, en socialarbetare eller en psykiater, till exempel. Var och en av dessa har olika utbildningskrav som bestämmer vilken typ av avancerad psykologi du går för. Det är ett stort beslut, men genom att försöka väga alla fördelar och nackdelar kan du vara säker på att du har gjort rätt för dig.