5 sätt att läka från mobbning på arbetsplatsen

Den som har varit ett mål för mobbning på arbetsplatsen känner till smärtan som denna typ av trakasserier och förnedring orsakar. Men när bödeln har behandlats, förvänta dig inte att känna sig bra efteråt. Medan du kan uppleva en känsla av lättnad, så att du inte längre upplever den dagliga stressen att jobba med en mobbning, kan du också få några kvarstående effekter från det du upplevde.

Faktum är att mobbning på arbetsplatsen ofta har en bestående inverkan på din mentala och fysiska hälsa.

Som ett resultat kommer det att finnas dagar då vägen till återhämtning kan vara utmanande. Något som någon säger kan utlösa de bekanta känslorna av ångest. Eller du kan oroa dig varje gång du inte håller med någon. Dessa känslor är alla normala. Men med lite arbete och en extra insats för att ta hand om dig själv, får du ditt liv tillbaka. Dessutom kan du ta det som hände med dig på arbetsplatsen och lära av det. Använd den för att stärka dig när du går vidare med ditt liv och din karriär.

Nyckeln är att inte tillåta vad som hände dig att definiera vem du är som person. Erkänna att arbetsplatsbullar har ett val. Du förtjänar inte att mobbas. Placera ansvaret för mobbning på mobbningens axlar och fortsätt. Lämna de skadliga orden och handlingarna i det förflutna. Här är de fem bästa sakerna du kan göra för att återhämta dig från mobbning på arbetsplatsen.

Gör din hälsa en prioritet

Mål för mobbning på arbetsplatsen handlar om en rad hälsoproblem, inklusive sömnlöshet, magproblem, huvudvärk och stressförhållanden. De kan också hantera posttraumatisk stressstörning, panikattacker, ätstörningar, depression och tankar om självmord. Tala med din läkare om eventuella symptom du upplever.

Det är också en bra idé att hitta en rådgivare. Kom ihåg att det är mer än vad som påverkar ditt humör eller självkänsla, att bli riktade mot en arbetsplats. Det kan också påverka din fysiska hälsa. Fördröj inte att ta hand om dig själv. Att ignorera dina symptom kan leda till en mängd andra hälsoproblem. Att bli frisk bör vara din högsta prioritet.

Hitta emotionell support och validering

När mobbning äger rum, är målet ofta anklagat för att ha ett problem eller vara problemet. Konstant kritik, rykten, lögner och skvaller kan ta sin vägtull, så att du känner dig ensam, isolerad och hopplös. Men kom ihåg att du inte är ensam. Faktum är att mobbning på arbetsplatsen är en utbredd fråga som påverkar arbetstagare varje dag. Överväg att hitta en supportgrupp i ditt område eller starta en egen. Hitta validering för vad du har upplevt och erkänn att det inte finns något fel med dig. Det kommer att ta arbete att bygga upp självkänsla och övergripande förtroende igen, men det kan göras.

Utbilda dig själv om mobbning på arbetsplatsen

Om du är förvirrad av vad som har hänt med dig, läs allt du kan om mobbning på arbetsplatsen. Medan det kan vara smärtsamt att läsa om frågan kommer det på sikt att hjälpa dig att komma överens med vad som hände med dig.

Vad mer är att bli utbildad om mobbning kommer att förbereda dig för framtida konfrontationer. Vissa mål för mobbning på arbetsplatsen blir till och med förespråkare eller stödgruppsledare för andra som lider i händerna på en arbetsplatsbulb.

Ändra hur du ser erfarenheten

Många gånger utvecklar människor som har mobbats en mycket smal bild av livet eftersom mobbningen de upplevde förbrukar sin alla tankar. Tänk på andra saker än vad du har gått igenom, saker som har mening eller syfte i ditt liv. Det finns många fördelar med positivt tänkande. Om du har problem med att göra detta på egen hand kan en rådgivare hjälpa dig att omdirigera dina tankeprocesser.

Dessutom, undvik dig att känna dig skyldig i hur du konfronterat mobbningen eller hur lång tid det tog dig att vidta åtgärder. Dessa saker är tidigare. Lämna dem där.

Hitta Stängning och en ny början

En del av läkningsprocessen är att kunna lägga förbi dig och ta bort det trauma du upplevde. Ibland är det här att stänga jobbet eller karriären. Men du måste också upptäcka att din identitet är knuten till mer än bara ditt arbete. Återupptäck vem du är. Utveckla nya intressen, nya hobbyer, nya mål och nya drömmar. Låt inte dig vara upptagen med vad som hände med dig. Istället hitta ett hälsosamt sätt att flytta ditt fokus och lägga förbi dig bakom dig.

Ett ord från

Kom ihåg, vad som hände med dig var inte rättvist, men det behöver inte definiera vem du är. Släpp av någon uppmaning att engagera sig i offertänkande. Ja, du blev offer, men du är mer än vad som hände med dig. Ta dig tid att återupptäcka vem du verkligen inte är som mobbaren hävdade att du var. Du bör också undvika att skylla dig själv för att bli mobbad. Det var inte ditt fel. Det var mobbarens val. Och viktigast av allt, ta hand om dig själv. Genom att uppmärksamma vad du behöver för att känna sig frisk, kommer du att vara väl på väg till läkning från mobbning på arbetsplatsen.