Är du i ett sexlöst äktenskap?

Fysisk intimitet är det som gör ett förhållande mer än bara en platonisk vänskap. Vissa par faller i ett negativt mönster eller vana att låta den fysiska delen av äktenskapet falla vid vägen. Det finns en "normal" avgång inom de första åren av äktenskap, särskilt efter att barnen kommer in på bilden. Men att låta det torka upp helt är ofta ett stort äktenskapligt problem som måste åtgärdas.

Ett gift par kan bli mer eller mindre rumskamrater. Om båda är okej med detta, det kräver inte oro. Men det är sällan fallet. Vanligtvis är en eller båda parter signifikant frustrerade eller skadade av en sådan omständighet.

Ett sexlöst äktenskap definieras som ett äktenskap med liten eller ingen sexuell aktivitet mellan de två personerna. Det beräknas vara ca 2% av äktenskapet. Det finns många möjliga skäl att ett äktenskap blir sexlöst.

Vanliga orsaker till ett sexlöst äktenskap

Professor Denise A Donnelly talade med New York Times om sina studier om sexlösa äktenskap.

Hon uppskattar att 15 procent av gifta par inte hade sex med sin partner under de senaste sex månaderna till ett år. Vår egen oscientiska undersökning på lågkönade äktenskap visar att en mycket hög andel av dem som tar omröstningen anser sig vara lågkönade. Kanske är det därför du söker artiklar om äktenskapet!

Oavsett, du är inte ensam. "Sexless Marriage" är en kraftigt sökt term på Internet.

Michele Weiner Davis, författare till boken Sex Starved Marriage, förklarade varför ett lågkönade äktenskap är ett stort problem i ett äktenskap: "Det är när en partner är desperat längtar efter mer beröring, fysisk närhet, mer sex och den andra partnern tänker : "Vad är big deal? Varför är du så trött? "När den här stora kopplingen händer, tenderar intimitet på alla nivåer att falla. Det handlar verkligen om att känna sig önskad, känner sig älskad, känner sig uppskattad och känner sig ansluten och i detta fall känner sig feminin. sluta spendera tid tillsammans, de slutar skratta åt varandras skämt. De slutar göra ögonkontakt. Banden mellan dem försvinner verkligen och det äventyrar äktenskapet för otrohet och skilsmässa. "

Tips för att hjälpa ett sexlöst äktenskap

Om din partner inte håller med om att det finns ett problem i ditt äktenskap och inte vill ändra, måste du bestämma om ett lågt eller inget sexbröllop är en avtalsbrytare för dig. Gör inte beslutet att förråda din partner och bli otrogen som ett sätt att hantera din frustration med brist på sex i ditt äktenskap.

Artikel uppdaterad av Marni Feuerman