5 Tecken Ditt äktenskap är på klipporna

I alla relationer ingår äktenskap, det är normalt för par att argumentera. Men hur kan du berätta om de argument som du har är friska eller är ett tecken på ett dåligt förhållande? Att ha många fler negativa interaktioner än positiva kan få dig att ifrågasätta ditt förhållande. Om du redan börjar undra över framtiden för ditt äktenskap finns det några sätt att berätta om det verkligen finns problem att oroa dig för.

Här är fem talande tecken som hjälper dig att avgöra om ditt äktenskap är på klipporna:

1. Du talar båda men inte kommunicerar.

Ett förhållande är också ett partnerskap där båda parter förtjänar att bli hörda. Men om du slutar göra allt av att lyssna medan din partner gör allt talande, så är det dags för dig att prata och få dig att höras. Detsamma gäller för din partner. Viktigast av allt, bör du göra det till en punkt att du verkligen och aktivt lyssnar på din partners missnöje eller bekymmer. Var uppriktig. Om någon av er inte villig att lyssna eller kompromissa är det ett tydligt tecken på att ditt äktenskap kan gå ner i rören.

2. Du respekterar inte längre varandras åsikter och idéer.

Kommunikation spelar en viktig roll för att upprätthålla friska relationer. Du borde gärna prata med din partner om nästan vad som helst och vice versa. Om din partner inte är villig att respektera dina åsikter och idéer om viktiga frågor, så är ditt äktenskap i trubbel.

Du vill inte fortsätta i ett förhållande där du alltid måste lägga undan dina egna idéer bara för att glädja din partner. På baksidan tror du att din make inte är värdig eller respekterad på grund av deras värderingar eller beteende?

Kärnan i bra kommunikationsmönster som främjar intimitet mellan par innebär säker och öppen kommunikation av djupa tankar och känslor, inte kvävning av idéer som leder till reaktivitet eller ytlighet.

Och ett bra förhållande har ömsesidig respekt.

3. Du spenderar mindre tid med varandra.

Borta är de dagar då båda åtnjöt dig varje gång du spenderade tillsammans. Nu börjar du känna att något har förändrats, och det känns inte bra. Vad som är ännu mer alarmerande är om du gillar att vara med dina vänner mer än att vara med din partner. Problemet kan bero på en rad olika faktorer, men det är ett klart tecken på att något är fel. Din relation med din make är av största vikt för att hålla ditt förhållande kvar.

4. Du börjar tvivla på huruvida du är gift med "rätten".

Har du tvivel om dina känslor för din make? Störs du ofta av tanken på att du har gjort ett misstag och accepterar att spendera resten av ditt liv med den här personen? Om så är fallet är det definitivt dags att ompröva och ompröva ditt förhållande. Om vissa personlighetsdrag hos din partner som du en gång älskade kör nu är du galen, är ditt äktenskap i farozonen.

5. Ingen av er villiga att lägga extra ansträngningar för att göra ditt äktenskapsarbete.

Som det populära ordstävet säger, "Det tar två att tango." Således måste du och din partner se till att du båda satsar lika mycket på att få ditt förhållande att fungera.

Om du gör din del, och din partner inte ens verkar som om han eller hon är villig att sätta in den nödvändiga ansträngningen, så kan du vara på väg mot "Splitsville".

Ditt äktenskap är som en växt. Det behöver mycket omsorg, uppmärksamhet och vård för att kunna trivas och växa. Om du märker några av dessa varningsskyltar i ditt eget förhållande är det dags att ta en risk och diskutera dina rädslor på ett hjärtligt sätt med din partner. Om du fortfarande har svårt att komma tillbaka på fast mark, kanske det är dags att söka professionell rådgivning för att förbättra ditt förhållande.