Hur kan jag rensa mitt sinne?

Rensa stressen från ditt sinne - här är det!

Många tycker att när de utsätts för stress i sina liv tenderar de att döva på det i sina stunder av stillestånd. Om du är som de flesta kan det ta många former. Kanske hade du en kamp med någon och befinner dig senare senare spelar du upp argumentet i ditt sinne, först att tänka på sätt att lösa det, men slutligen bara göra dig mer arg utan att göra en plan för att lösa den underliggande frågan.

Detta kan också innebära att man tänker på problem på jobbet med fokus på hur stressigt de är, snarare än om hur man ändrar saker. Det kan betyda att man spelar upp alla dagens stress eller till och med på hypotetiska situationer snarare än att sova på natten - igen, inte riktigt lösa saker, utan att hålla sig i en stressad sinnesstämning. Detta är känt som rumination .

Ett av huvudproblemen med rominering är att när du fokuserar på negativa händelser i det förflutna eller i framtiden skapar du stress för dig själv i nutiden, vilket utlöser ditt stressrespons och berövar dig av glädje i ögonblicket. Om dina tankar om en situation blir "fast" och tänker på en situation leder inte längre till positiv förändring , det är dags att vidta åtgärder för att rensa ditt sinne och sluta rota.

Liksom många saker i livet släpper du av negativa känslor och rensar ditt sinne är lättare sagt än gjort. Med dessa tips och lite övning kommer du dock lära dig att rensa ditt sinne på ett sätt som fungerar för dig och njuta av vad livet har att erbjuda just nu .

Prova meditation.

Forskning visar att meditation kan vara till hjälp när det gäller att underlätta förlåtelse och släppa på rubbning och negativa känslor . Meditation bär också många andra fördelar med det, så det är definitivt värt att försöka. Ett enkelt sätt att meditera är att hitta en plats där du kan sitta och koppla av.

Sedan "observera" dina tankar utan att bli knutna till dem. När du har märkt dem, låt dem gå och föra ditt fokus tillbaka till nuvarande ögonblick. (Se grundläggande meditations- och meditationstekniker för mer information.)

Odla Mindfulness.

När det gäller meditation är mindfulness ett sätt att bli helt nedsänkt i en aktivitet, snarare än i dina tankar om andra saker. Mindfulness är ett bra meditativt alternativ för upptagna människor. Medan det handlar om att sakta ner och fokusera på en sak, innebär det inte att stoppa all aktivitet som traditionell meditation gör. (Och om du leder en upptagen livsstil eller har en typ A-personlighet , är det ibland svårt att stoppa all aktivitet utan tankar om alla saker som du behöver få gjort för att bombardera dig, vilket gör det svårare att rensa ditt sinne.) Att slutföra en aktivitet, som att städa ett rum, med uppmärksamhet kan vara ett återställande sätt att rensa ditt sinne och få saker gjort också. (Se övningsövningar för mer.)

Försök Expressive Writing.

Om ditt sinne är fylld av stressiga tankar kan det vara till hjälp att ge upp tankarna. Genom journaling kan du gräva djupare in i de ämnen som pestar dig (helt upplever och undersöker dina känslor), brainstormlösningar och undersöker olika sätt att titta på dina problem (en hjälpsam teknik som kallas kognitiv omstrukturering ), som kan hjälpa dig att låta det det går.

Det kan hända att du måste ställa in en tidsgräns, så att du inte fastnar i rubbning. (Flera studier har funnit att 20 minuter var en effektiv tid för positiv mental och känslomässig förändring utan att glida in i drömmar.)

Distrahera dig själv.

Ibland är det bästa du kan göra för att rensa ditt sinne, att ändra ditt fokus. Gå ut och träna med en vän. Bli involverad i ett projekt eller en hobby. Förlora dig själv i en bra bok i några minuter. (Jag tycker personligen att aktiviteter som tai chi och karate kan rensa mitt sinne som inget annat.) Detta är ett utmärkt sätt att få positiva aktiviteter i ditt liv och ta en paus från stress och oro.

För mer om att hantera stress, se dessa stressreduceringsmedel . De ger gratis, pågående stöd med stressavlastning.

Källa:
Oman D, Shapiro SL, Thoresen CE, Plante TG, Flinders T. Meditation sänker stress och stöder förlåtelse bland högskolestuderande: En slumpmässig kontrollerad prövning. Journal of American College Health, mars-april 2008.