Behandla depression med kromtillskott

Denna hälsokostbutik häftning kan hjälpa lätta humörsjukdomar

Krom är ett mineral som finns i mycket små mängder från mat. Det är känt att vara involverad i metabolismen av kolhydrater, proteiner och fetter. Det kan också hjälpa till med insulinresistens, vilket är en föregångare till diabetes. Kräm näringstillskott säljs ofta för att hjälpa till med viktminskning (även om det inte är klart att det faktiskt fungerar som diethalt).

Kosttillskott av krom anses också vara en potentiell behandling för depression.

Innan du leder till hälsokostaffär för att plocka upp en del, ta reda på hur krom tros fungera och naturligtvis kolla med din läkare innan du tar något medicin eller näringstillskott.

Hur det fungerar

Det finns några teorier om varför krom kan hjälpa till att lindra depression. En, baserad på animaliska studier på tidigt stadium, har att göra med hur krom orsakar att cellerna är känsligare för insulin. Denna ökade känslighet är tänkt att hjälpa till att transportera en aminosyra som kallas tryptofan över blod-hjärnbarriären i centrala nervsystemet . Tryptofan omvandlas till en neurotransmittor som kallas serotonin; låga nivåer av serotonin är förknippade med depression. Därför är ju mer tryptofan som transporteras av insulin, desto mer serotonin finns tillgängligt i hjärnan.

Krom kan också hjälpa till med depression genom att framkalla och förbättra frisättningen av norepinefrin, en annan stämningsreglerande neurotransmittor .

Slutligen har forskning inom både djur och människor visat att krom verkar minska aktiviteten hos en viss typ av serotoninreceptor kallad en 5-HT2A-receptor. Forskare har inte tänkt på hur det händer, men effekten liknar den som ses hos människor som har använt antidepressiva läkemedel under lång tid.

effektivitet

Hittills har krom visat mest löftet för att behandla subtyper av depression som påverkar kolhydratbehov och aptitreglering, såsom atypisk depression . En studie visade till exempel att krom kan påverka symtom som ökad aptit och ätande, kolhydratbehov och dagliga humörvariationer , en typ av depression där symtomen är sämre på morgonen men förbättras när dagen fortsätter.

Forskningen som ser på krom för behandling av depression är dock mycket preliminärt, och fynden har blivit blandade, så det är långt ifrån klart att krom verkligen kan vara en livskraftig behandling mot depression.

Säkerhet

Den goda nyheten är att de flesta människor kan ta det utan problem. De vanligaste biverkningarna är sömnsvårigheter i början av att ta kromtillskott. massor av levande drömmar; och milda tremor. Det är också i allmänhet säkert, så om krom spolas ut som en potentiell behandling för depression är det troligt att det blir lätt för de flesta att använda. Kvinnor som förväntar sig eller ammar ett barn kan vara det enda undantaget eftersom krom inte har testats för säkerhet under graviditet och amning.

Dosering

Enligt forskning är den bästa tolererade och lättast absorberade formen av krom krompikolinat.

Den typiska rekommenderade dosen ligger inom intervallet 400 till 600 internationella enheter per dag. Eftersom krom kan störa sömn är det en bra idé att ta det på morgonen.

Krämrika livsmedel

För att få mer krom från mat, se till dessa bra källor: bryggerjäst, magert kött (särskilt bearbetade kött), ostar, fläsknyr, fullkornsbröd och spannmål, melass, kryddor och några kli

Källa:

Iovieno, Nadia, Elizabeth D. Dalton, Maurizio Fava och David Michoulon. "Second-level naturliga antidepressiva: granskning och kritik." Journal of Affective Disorders . 130 (2011): 343-357.