Definition av romantisk kärlek

Hur man skiljer bland romantiska och andra slags kärlek

Romantisk kärlek är när kemikalierna i din hjärna slår in och du känner en känslomässig höghet, exhilaration, passion och elation när du och din älskare är tillsammans.

Det gamla ordstävet om kärlek att vara blind beskriver den romantiska kärleken. Många som är mitt i romantisk kärlek vill alltid vara med sin älskare och kan se bort från fel, konflikt och i vissa fall även allvarliga problem som missbruk.

Kallas också som smekmånadfasen, valpen kärlek eller har en förälskelse, romantisk kärlek har inspirerat poeter i århundraden och varit föremål för spel, sånger, filmer och andra kreativa eller konstnärliga strävanden som du kan tänka dig.

Infatuation och romantisk kärlek

För det mesta anses förälskelse, den tidiga, illogiska fasen av fysisk attraktion, en aspekt av romantisk kärlek. Den känslomässiga höga, som ofta beskrivs som liknar förgiftning, är spännande och spännande.

Men få människor kan behålla den typen av känslomässig hög under en längre tid; Vanligtvis återkallas det efter det första året eller så. En person kommer ibland att inse att förälskelse / romantisk kärleksfas i deras förhållande minskar / släpar av när en känsla av desillusion sätter in. Det betyder inte att de underliggande känslorna av kärlek och attraktion går bort, men kan utvecklas till något mer långvarig och stabil.

Att hålla fast vid en person som inspirerade romantiska känslor och kommunicerar dina drömmar, önskningar, tankar och känslor med varandra kan leda till nästa steg av kärlek.

Äldre kärlek följer romantisk kärlek

Bara för att passionen inte blir rödhett och ohållig betyder inte att kärleken inte fortsätter.

Äldre kärlek är nästa fas, den typ av hängivenhet som finns i långsiktiga relationer och framgångsrika äktenskap. I mogen kärlek är två personer tillsammans för att de vill vara tillsammans och inte bara för att de känner en irrationell lust eller behöver vara med varandra.

Tecken på mogen kärlek inkluderar acceptans, emotionellt stöd, engagemang, lugn, respekt, omsorg, vänlighet, vänskap och övervägande.

Vetenskaplig forskning visar att hjärnaktiviteten hos par i mogna relationer är mycket lik hjärnaktiviteten hos de nyförälskade. Bara för att du inte pining för personen betyder inte att det inte är sant kärlek; I själva verket är mogen kärlek vanligtvis djupare och mer meningsfull (för att inte tala om mycket mer hållbar) än den yngre motsvarigheten.