Hur du håller ditt sexliv hälsosamt i äktenskapet

Kön behöver absolut inte bli tråkigt i ett långsiktigt äktenskap. När åren går, bör ditt sexliv bli bättre. Ni känner båda båda så bra nu. Vad gör varandra mår bra, gillar, ogillar, vanor och så vidare.

Men vi vet att livet kan komma i vägen. Chores, barn, ekonomi och så vidare kan sätta en dämpare på romantiken. Dessa vardagliga saker kan störa både vår önskan och hitta tid att lägga in i vårt sexliv.

Du vill inte lägga sex på listan. Några av er kanske behöver hjälp för att bestämma hur man både prioriterar kön och håller det spännande.

Håll ditt äktenskap och sexliv hälsosamt och starkt

 1. Kommunikation är nyckeln till ett hälsosamt och aktivt sexliv i ett äktenskapligt förhållande, så prata med varandra mer! Chattar om ytliga saker kan vara roligt, men kom ihåg att gå djupare för att verkligen skapa intimitet. Var noga med att prata om dina innersta tankar och känslor. Gör så ofta!
 2. Dela med varandra dina sexuella önskningar. Var öppen och ärlig om vad du vill ha. Du behöver inte använda den här tiden för att vara kritisk för din partner. Bara hävda vad du vill ha mer av i sovrummet och det som gör att du mår bra.
 3. Prata med varandra om dina förväntningar om älskling. Falska eller oförsvunna förväntningar kan skada ditt äktenskap. Om dina förväntningar inte uppfylls av din make, kommunicera detta taktfullt och noggrant.
 1. Sexuell intimitet är en fortlöpande process av upptäckt. Sann intimitet genom kommunikation är det som gör sexet bra.
 2. Kön i ett långvarigt förhållande kan fördjupa och bli en rikare upplevelse. Oavsett hur många gånger du har älskat varandra, kan undran och vördnaden för ömsesidig attraktion fortfarande vara där.
 1. När livet blir upptagen, och scheman är hektiska, planera för sexuella möten med varandra. Vissa kan tycka att detta är oönskat, men det beror helt på hur du ser på det. Du kan göra detta lika spännande som spontant sex. Flirta hela dagen eller specificera ett "datum för kön" kan bygga förväntan. Att skapa sex är en av dina huvudprioriteringar, vilket innebär att det kan behövas planeras.
 2. Försök att ställa in stämningen i förväg. Om du vill ha gott sex på kvällen, börja förspelet på morgonen.
 3. Låt din make att du bryr dig och tänker på honom / henne hela dagen med anteckningar, e-postmeddelanden, texter, telefonsamtal, kramar etc.
 4. Förvänta dig inte att din make är den enda i ditt äktenskap som är ansvarig för romantik. Ni båda måste ta ansvar för att ha ett intimt och framgångsrikt äktenskap.
 5. Håll händerna och visa kärlek oftare. Kvinnor behöver särskilt känna sig älskade och anslutna för att få lusten efter sex.
 6. Ta tid för datumnätter och andra nya aktiviteter tillsammans,
 7. Var öppen för att prova nya saker!

Några extra tips

 1. Att vara grouchy eller ignorera din make alla under dagen gör ont på dina chanser att ha en positiv lovupplevelse den kvällen.
 2. Kom ihåg att kön inte kommer att bli perfekt varje gång. Jämför inte ditt sexliv till dem du ser i filmer eller på tv.
 1. Känner igen att avhållsamhet då och då kan vara till nytta för ditt förhållande om du börjar lust efter varandra mer. Det handlar om kvalitet före kvantitet!
 2. Ta väl hand om dig själv. Låt dig inte gå eller misslyckas med att hantera din hälsa eller ditt fysiska utseende.

Vad ditt äktenskap behöver ha ett hälsosamt sexliv

Det finns ingen anledning till att du inte kan ha ett aktivt och hälsosamt sexliv under många år!

> Artikel uppdaterad av Marni Feuerman