Fördelarna med en skopa lista

Det är viktigt att ta tid för saker du tycker om i livet som du tycker om, kan få dig att känna dig energiserad och mer avslappnad samtidigt och hjälpa till att hålla utbränd i våg. Traditionella semestrar ger viktiga fördelar för stresshantering och livslöjd (läs om fördelarna med semester för mer), men för de som inte kan spara tid eller bekostnad för en veckolång resa är " staycations " ett livskraftigt alternativ.

Att passa mer hobbies och roligt i din livsstil kan också ge en betydande utdelning (se dessa idéer för att ha roligare i ditt liv). En rolig och effektiv strategi för att se till att du tar den tid du behöver för de "roligare sakerna" i livet (liksom några viktiga mål du kan ha) är att skapa en "hinklista" eller flera. Tanken bakom en hinklista är, som de säger i filmen med samma titel, att skapa en lista över saker du hoppas göra innan du sparkar hinken, men du kan också använda idén för någon tidsfrist, en lista över saker du vill göra innan du går in i ditt nästa årtionde eller innan sommaren slutar. Att skapa en hinklista kan gynna dig på flera sätt.

Komma i kontakt med dina värden

När du gör en lista med alla saker du vill göra kan den här aktiviteten vara ett springbräda för att bli mer medveten om vad som är viktigt för dig. När du börjar tänka på vad du verkligen vill göra kan du hitta perspektiv på hur du spenderar din tid och vad du vill göra, så slips och energi för saker som verkligen betyder att du är " T äta upp vid den tid du lägger på saker som betyder mindre.

Att göra en hinklista kan hjälpa dig att komma ihåg vad du värdesätter mest.

Kom ihåg dina mål

När vi känner att vi har mycket tid framför oss - en ny sommar, ett nytt år, en hel livstid - vi kanske tänker på vad vi skulle vilja göra med det. Då tar "verkliga livet" över och vi kan fokusera mer på våra dagliga mål och mindre på våra mål för kul, spänning, stressavlastning eller på våra långsiktiga mål.

Att skapa en hinklista kan hålla oss i kontakt med de mål vi har och kan hjälpa oss att hålla reda på dem när vi planerar dem i våra liv och kontrollerar dem efter färdigställandet.

Bli kreativ

Ingenting blir kreativa juice som flyter som en bra brainstorming session. Att skapa en hinklista kan hjälpa dig att klämma in i den kreativa delen av dig som drömmar större, vårdar ditt inre barn och gör livet mer värdefullt. När du väl har skapat din kreativa sida genom att skapa skoplistan, kan ditt vardagliga själ vara inspirerat för att sätta dessa drömmar och planer i aktion.

Njuter av livet

Att enkelt skapa listan kan vara kul. Att dela din lista med andra, se över din lista över tiden och kolla dina erfarenheter när du samlar dem kan alla vara sätt att njuta av livet mer och dela det roliga.

Håller koll på stora erfarenheter

Att skapa en hinklista kan vara inspirerande. Medan du kanske inte fyller i alla artiklar på din lista, kommer du sannolikt att slutföra några och få mer av ditt liv än om du inte hade skapat listan. Det här är de erfarenheter du kanske kommer ihåg mest i livet, som kan förändra vem du är på ett positivt sätt.

Men du använder dina hinklistor, de kan vara en positiv upplevelse som kan användas för att passa dina behov.

Att skapa en hinklista kan också lindra stress och förbättra ditt liv.