4 sätt att hantera en mammas pojke man

Att vara gift med en mammas pojke är inte alltid en dålig sak. En man som är nära sin mamma är inte en mammas pojke på ett negativt sätt. En man som är knuten till sin mor i höften kan dock vara mer av ett problem. Detta är särskilt om han inte verkar fungera utan henne.

1. Ge inte in efter hans krav.

Din man kan vara van vid hans mamma catering till hans alla behov och vill, men det betyder inte att du behöver också.

Det är viktigt att du sätter gränser och låter honom veta att du inte kommer att uppträda som sin mamma. Han kan agera som en pojke med sin mor allt han vill, men när han är med dig, bör han agera som en man som kan ta hand om sig själv.

Han kan använda manipulation på dig för att få sin väg, så du måste vara stark när han anklagar dig för att inte älska honom och vill ha det som är bäst för honom. Han menar antagligen inte de saker han säger, men säger att de ska få vad han vill ha. Om du ger in, kommer han fortsätta att använda manipulering för att få sin väg.

2. Avsluta inte att flytta in i hennes hus.

Om han är en mammas pojke är det inte en bra idé att flytta in i sitt hus. Chansen är, deras förhållande som mor och son kommer före din relation med honom. Han kommer sannolikt att vara med sin mamma på varje ämne för att inte uppröra henne. Han kan till och med gå till sin mamma när de två av er har en oenighet. Medan han kan göra dessa saker, även om du bor utanför hennes hem, kommer avståndet att hjälpa till med några.

Du vill inte känna dig som det tredje hjulet när du bor med din make.

Om du båda inte har råd med en egen plats, så borde du förmodligen inte ha blivit gift än. Om du är i ekonomisk utsträckning och hans föräldrar har erbjudit sig att hjälpa dig genom att låta dig flytta in, se till att det finns ett slutdatum i åtanke.

Om du gör det för att spara för ditt eget hem, inser du att du riskerar att oavsiktligt skada ditt äktenskap.

3. Undvik att konfrontera sin mamma.

Det är inte din plats att gå till din svärmor och be henne att backa av. Om du vill prata med någon om situationen är det din man du behöver prata med. Kom dock inte ifrån vrede. När du närmar dig ämnet, var känslig och berätta för honom att du känner dig lite avundsjuk och vill ha mer ensam tid med honom. Påminn om att du gillar sin mamma och inte har något emot att gå till hennes hus till middag en gång i månaden, men hon borde inte komma på alla dina aktiviteter och daterar bara för att hon är ensam eller har dåliga gränser. Förklara att du inte vill ha henne ur dina liv, men du behöver både tid för att ansluta och växa som ett par.

4. Låt inte hans mamma göra ditt livsval.

Det är en sak för din svärmor att göra sina val om det är vad han är bekväm med. Hon kanske väljer ut sina kläder, hans mat och till och med hans karriär. Om han inte kan fatta dessa beslut utan hennes inmatning, kan det vara något att överväga att försöka stryka ut. Du vill inte att hans mamma ska bli beslutsfattare om val du gör som individ eller som par.

Din svärmor borde inte ingå i dina personliga beslut om finanser, karriärvägar, föräldraskap eller semestrar om du inte direkt frågar efter hennes inmatning. Du bör inte inkludera henne i dina äktenskapliga meningsskiljaktigheter.

Om din make är för knuten till sin mamma, är det viktigt att titta på hur detta skadar ditt äktenskap. Du ignorerade förmodligen röda flaggor om detta när de daterar, så om du nu ser det i ditt äktenskap måste du ta itu med det snarare än senare. Om man försöker kommunicera och lösa problem kring detta, flyttar inte saker i rätt riktning, är professionell hjälp förmodligen i ordning.