Fördelar och nackdelar med internationella medicinska skolor

Högre godkännandepriser, utmanande ansökningsförfarande

När det är dags att välja en läkarskola kan processen och alternativen vara överväldigande. Att komma in i läkarskolan är så tidskrävande, många människor slutför aldrig processen alls.

Vissa människor vill inte vänta på fläckar i inhemska skolor att öppna, så de vänder sig till internationella skolor som Ross University i Dominikanska och andra skolor i Karibien och Mexiko.

Att gå till en medicinsk skola utomlands kan låta mycket tilltalande, men det finns problem som en kandidat måste överväga. Ska du resa utomlands eller stanna i staterna för läkarskolan? Här är några fördelar och nackdelar med varje scenario.

Proffs av internationella medicinska skolor

Det finns några bestämda fördelar med att applicera på utländska läkarskolor, särskilt i Karibien.

1. Acceptansräntorna är högre än genomsnittet. Många medicinska skolor i Karibien accepterar en mycket högre andel sökande än skolor i USA, delvis på grund av mindre restriktiva behörighetskrav. För skolor utanför Karibien varierar acceptansgraden.

2. GPA och MCAT poängen är lägre än genomsnittet. Mindre restriktiva ingångskrav inkluderar lägre acceptabla intervall i GPA och testresultat. Internationella skolor kan vara ett realistiskt alternativ att överväga för sökande med lägre poäng.

3. De tenderar att vara billigare än inhemska motsvarigheter. Undervisning för internationella skolor är oftast mycket mindre än medicinska skolor i Amerika, vilket kan minska bördan av studielån och ekonomisk stress som många medicinska studenter står inför.

4. Det finns kliniska rotationsmöjligheter i USA I många karibiska skolor görs de första två åren av grundvetenskap på sina campus utomlands, medan kliniska rotationer görs på amerikanska sjukhus. Även om din hemskola fortfarande är utomlands har du fördelen av samma kliniska exponering och möjligheter som sjukhusens medicinska elever.

Många tidigare studenter citerar detta som en fördel när de söker till amerikanska bostäder. Andra utländska medicinska skolor tillåter studenternas möjligheter till klinisk rotation i USA, men oftast i fall från fall till fall.

Nackdelar med internationella medicinska skolor

Men även de bästa möjligheterna kommer med några nackdelar, och internationella medicinska skolor är inget undantag:

1. Betygssystem kan variera. Medan många amerikanska medicinska skolor använder ett betygssystem för heder / godkännande / misslyckande, använder många medicinska skolor utomlands, inklusive i Karibien, ett traditionellt AF-system. Vissa elever kan känna att sådana exakta klassificeringssystem ibland kan lägga till ytterligare stress i en redan konkurrenskraftig atmosfär och efterutbildad arbetsmarknad och industri.

2. Att bo i ett annat land kan ge utmaningar. Detta kan vara antingen ett pro eller en kons, beroende på ditt perspektiv. Politik och väder skiljer sig också åt.

3. Ansökan och matchning till ett USA-hemvist kan vara mer utmanande. Även om många internationella medicinska kandidater framgångsrikt matchar in i bostadsprogram över hela USA, gör de det med betydligt lägre priser än sina amerikanska studenter. Många skolor i Karibien säger emellertid att en betydande andel av sina kandidater hittar positioner utanför matchen.

4. Det finns ytterligare bytexamen. Efter examen från en internationell läkarskola kommer du att behöva ta en ytterligare tentamen, ECFMG, som inte krävs för inhemska akademiker. Dessutom kan processen vara långsammare varje gång du ansöker om tillståndstillstånd eller någon certifiering, eftersom dokumentationen erhålls från utlandet.

5. Uppfattningen av internationella medicinska skolor kan vara mindre gynnsam. Patienter och arbetsgivare har vanligtvis en mindre positiv mening av internationella medicinska skolor. Många arbetsgivare föredrar att anställa läkare som har examen från en amerikansk läkarskola, och det är botten.

Även om läkare är i extremt hög efterfrågan kommer vissa sjukhus att passera utländska utbildade läkarkandidater för dem som gick i skolan i USA

Poängen

Ditt val av mediala skolan kan påverka dina framtida karriärmöjligheter, så om du funderar på att ansöka om en internationell läkarskola kan dessa fördelar och nackdelar bidra till att göra ditt beslut lite enklare.

Oavsett vad du bestämmer är det viktigt att du undersöker dina alternativ noga så att övergången till USA är så smidig som möjligt.