Växla till psykologi för forskarskolan

Många elever som har fullgjort en grundutbildning på ett icke-psykologiskt område kan tycka att de skulle vilja byta till psykologi för grundskolan. Är detta till och med möjligt? Låt oss ta en titt på saker du kanske vill överväga innan du byter till psykologi på grundskolan.

Varför vissa studenter kan välja att byta till psykologi

Här är ett vanligt scenario från en av våra läsare:

"Jag är 25 år gammal och har en grundutbildning i masskommunikation. Medan jag absolut inte har någon erfarenhet av psykologi ser jag mer och mer att det är något jag har ett riktigt intresse för. Just nu tror jag att jag Jag skulle vilja fortsätta med min doktorand i psykologi och börja min framtid på detta område. Självklart får jag en sen start, men jag är villig att göra vad som helst. Hörs det här klokt eller realistiskt? börja och kommer jag kunna gå in på ett doktorandprogram om jag inte har en bakgrund i psykologi? "

Det här är en utmärkt fråga och den här läsarens problem är faktiskt mycket vanligare än vad du kanske tror. Inte alla räknar ut var deras passioner och intressen ligger under de upptagna grundåren, men det är verkligen aldrig för sent att börja. Det beror egentligen bara på hur mycket tid, ansträngning och engagemang du är villig att lägga in för att göra förändringen.

Kan du byta till psykologi?

Så kan du växla till en examen i psykologi om din grundutbildning är på ett helt annat område ?

Ja, men det finns några viktiga saker du behöver tänka på.

Innan du helt och hållet åtar dig till ett kandidatprogram kanske du vill överväga att börja med några förutsättningar för psykologi. Detta kan inte bara ge dig snabb uppfattning om ämnet, men det hjälper också dig att få en bättre uppfattning om huruvida du verkligen vill fortsätta dina studier i psykologi.

Var ska man starta

Börja med att titta på några examensprogram som intresserar dig. Kontakta varje program för att lära dig mer om deras antagningsförfaranden och krav. Några av de vanligaste förutsättningarna för antagning till psykologi examen program inkluderar:

Förutom att ta dessa klasser, kommer du sannolikt att behöva ta sedan GRE och psykologi ämnet test innan du skickar in din ansökan om upptagande.

Slutligen bör du komma ihåg att få en doktorsavhandling i psykologi är bara ett tillgängligt alternativ. Du kan också välja ett PsyD-program, som normalt fokuserar på professionell praxis medan doktorsexamen Programmen ligger mer på en kombination av forskning och praktik.

Medan klinisk psykologi definitivt är det enskilt största sysselsättningsområdet inom psykologi finns det ett antal alternativ som också tillåter dig att arbeta inom fältet.

Hälsopsykologi, industriell-organisatorisk psykologi, rättsmedicinsk psykologi. Läs mer om några av dina karriärmöjligheter med examen i psykologi . Om du fortfarande inte är säker på vilket specifikt fokus du vill att din psykologi karriär ska ta, blev denna frågesport bara gjord för dig.

Det viktigaste att notera här är att det är definitivt möjligt, men det kommer att ta en del verkliga ansträngningar från din sida. Om psykologi är din passion, bör du definitivt spendera lite tid på att titta på dina alternativ för att ta reda på hur du kan komma igång på vägen mot din drömkarriär.