Harm Reduction Tips för marijuana användare

Marijuana har rykte för att vara ett ofarligt läkemedel, men detta är felaktigt. Många problem kan uppstå som ett resultat av detta läkemedel, inklusive juridiska problem, olyckor som sker under påverkan av marijuana, problem med mental funktion och fysiska hälsoproblem. Genom att följa dessa skadereduceringstips för marijuanaanvändare kommer du att bidra till att minska risken för din marijuanaanvändning , men det kommer inte nödvändigtvis att förhindra att problem uppstår om du väljer att delta i detta eller någon form av narkotikamissbruk.

1 - Ta inte risker med lagen

Så fort du säljer marijuana tar du mycket större juridiska risker. Marie-Reine Mattera / Getty Images

Juridiska problem är ofta en negativ konsekvens av marijuanaanvändning, och det är verkligen inte värt risken. Om du använder marijuana för att hantera ett hälsoproblem, kolla in att få din marijuana genom en legitim medicinsk marijuana källa.

Om du använder marihuana rekreativt, köper du det i små kvantiteter och behåll det för din egen personliga användning. Om du köper i större mängder för att spara pengar, och särskilt om du vidarebefordrar det till andra, kan du bryta de mer allvarliga narkotikahandelarna i stället för att bara ha den för personligt bruk. Och var diskret om användning av marijuana - oavsett om du tror att alla gör det och ingen bryr sig om. Flaunting din marijuana användning i allmänhet är irriterande för andra och ber om juridiska problem.

2 - Kör inte när du är stenad

Bara för att de rika körreglerna är inriktade på alkohol betyder inte att du inte är nedsatt genom marijuanaanvändning. Och det betyder absolut inte att du inte kommer i trubbel om du blir körd under påverkan. Polisen är inte naiv och känner till tecknen på marijuanaförgiftning. Ännu viktigare kan du orsaka en allvarlig olycka under körning under inflytande, och kan till och med bli dödad eller vara ansvarig för andras död. Inte lätt att leva med.

3 - Håll kontroll över din mentala funktion

Marijuana kan ha skadliga effekter på din mentala funktion. Det kan påverka lärande, minne och prestanda. Det finns ingen mening att ljuga för dig själv - kolla på din mentala funktion, och om du tror att det glider, lindra du marijuana ett tag. Du kommer bli förvånad över hur mentalt varsel du kan känna efter några veckors avhållsamhet.

4 - Håll kontroll över din motivation

Marijuana kan orsaka långsiktiga problem med motivation, men dessa problem kan krypa upp utan att du märker. Kroniska användare av marijuana kommer ofta att starkt förneka att de är beroende av marijuana och att det påverkar deras motivation - bara för att dyka upp i behandling 10 eller 15 år senare, och klagar på att de inte har uppnått någonting. Ställ in mål för dig själv, om du vill förbättra din utbildning, dina jobbutsikter eller uppnå något som är viktigt. Varje år utvärderar du hur nära du har kommit för att uppnå ditt mål. Om du tycker att du har gjort ingenting annat än dröm sedan förra året, kan det vara dags att ta en paus från gräset.

5 - Ta hand om dina lungor

Mycket av fokuset på att förebygga lungcancer har varit på cigarettrökning, men inandning av alla typer av rök, inklusive marijuana, kan öka risken för denna smärtsamma och dödliga sjukdom. Marijuana kan tas oralt, till exempel genom att kokas i brownies och kakor, och det kan vara ett bättre alternativ än att andas in i rök. Se till att alla söta godisar som innehåller marijuana inte är inom räckhåll för barn eller någon annan som kanske kan äta dem av misstag. var medveten om att marijuanaffekter ofta är starkare och längre varaktiga när de äts än när det är rökt.