Hur man känner igen 6 typer av marihuana

Från ogräs till hasholja kommer marihuana i många former

Det finns flera olika typer av marijuana och de kallas av många olika namn. Till de oinitierade kan dessa verka som helt olika droger. Men de är faktiskt olika sätt att förbereda samma läkemedel och de har alla samma psykoaktiva ingredienser.

Kraften hos marijuana kan variera kraftigt från en anläggning till en annan och från en beredning till en annan. Administreringsvägen kan också starkt påverka intensiteten av marijuana effekter. Av dessa skäl kan en persons erfarenhet av att ta marijuana vara helt annorlunda än den hos någon annan.

Ogräs

Stuart Dee / Stockbyte / Getty Images

Ofta kallas det bara weed eller kruka , det här är den obearbetade formen av marijuana. Det är det vanligaste och är vanligtvis rökt för THC högt som marijuana är känt för.

Weed består av löv och knoppar av de kvinnliga Cannabis sativa och Cannabis indica växterna. I grund och botten är det enda preparatet som händer med gräs att löv och knoppar torkas.

Ibland sprutas medräkningar med föroreningar, som andra psykoaktiva droger, för att förbättra dess effekter, särskilt av dålig kvalitet eller ojämn marihuana. Detta kan också göras till blad av manliga växter, som inte innehåller naturligt THC och därför inte är psykoaktiva.

Hur man känner igen ogräs

Josh Ross / Getty Images

Weed ser normalt ut som en grönaktig örtblandning. Till skillnad från köksväxter är den klumpig snarare än finhackad.

En av de mest karakteristiska egenskaperna hos ogräs är lukten. Den har en mycket skarp och igenkännlig lukt, både i sitt oförbrända tillstånd och under rökning. Denna lukt är ganska till skillnad från köksväxter, även om ogräs kan skäras (blandas) med godartade köksväxter som oregano och persilja.

När du känner lukten av marijuana kanske du märker det som tredjehandsrök på andning eller kläder av marijuana rökare. De kan vara omedvetna om hur stark och uppenbar denna lukt är för andra människor.

Att lära känna lukten av ogräs kan hålla dig klok på om du är med i en marijuanaanvändare . Det är också ett bra sätt att veta om du erbjuds marijuana att röka.

Hasch

Bonde Dodds, Flickr

Hashish , eller hash för kort, är en förberedelse av marijuana gjord av hartset av Cannabis sativa eller Cannabis indica växten. Hartset torkas i block av hasj, vilket ger en oljig fast substans.

Cannabis harts kan hänvisas till med namnen på den specifika typen av hash, i stället för de generiska namnen på hasj eller kruka. De är alla samma läkemedel. Dessa olika namn för hash inkluderar svart , guldsegelsvart , rödsvarta svart och morrokan ( Rocky for short).

Hashish värms ofta, smulas och rullas ihop med tobak. Det kan också rökas i ett rör, bong eller chillum.

Hur man känner igen Hasj

Fred de Noyelle / Getty Images

Det finns flera olika typer av hash. Färgerna varierar från mörkbrun eller nästan svart, genom olika nyanser av brunt, till en smutsig gulaktig färg.

Utseendet på olika typer av hash kan också variera. Vissa kan vara mörka och glänsande (lite som lakrits) och vissa kan vara lättare och tråkiga eller matta (lite som en sopplager). Tekstil av hasj varierar också från ganska torrt och hårt, som en bit av fudge, till fuktig och smidig, som modellerande lera.

Som med ogräs har hasj en mycket distinkt, skarp lukt. Det är ett av de enklaste sätten att identifiera den som en form av marijuana. Utseendet på hasj är så varierat att nybörjare ofta leds till att köpa lakrits eller andra billiga, godartade substanser som liknar varandra.

Hashish Oil

Lew Robertson / Getty Images

Hashish olja , eller hasholja , är den starkaste formen av marijuana och är den vanligaste formen av drogen. Det säljs i små flaskor eller förseglade plastpåsar.

Endast en liten mängd behövs för att producera effekterna av marijuana. Vanligtvis är hasjolja rökt i ett rör eller målat på cigaretter eller leder.

Marijuana Cigaretter

John Moore / Getty Images

Weed är vanligtvis rökt i handrullade cigaretter, kända som leder , skarvar eller doobies . Den klumpiga konsistensen av ogräs kan kännas genom tobaksrullet papper. Detta är en av de egenskaper som kan skilja på en led från en cigarr med handrullad tobak.

Hashish och ogräs kan blandas med rullande tobak, vilket är en mjuk, fuktig, klibbig tobaksberedning avsedd för handrullning. Det kan också blandas med torr tobak från dekonstruerade cigaretter.

Tekniken att värma då smulande hasj i handvalsade leder är en viktig del av ritualen av marijuanaanvändning i vissa cirklar. Det är också en aning om att du är med drogbrukare. Om du erbjuds en handrullad cigarett att röka, var medveten om att det kan innehålla marijuana.

Marijuana Paraphernalia

Cindy Greenstein / EyeEm / Getty Images

Tunga användare av marijuana, i synnerhet, kan äga och använda en mängd olika tillbehör för att konsumera marijuana.

Weed, hasj och hasjolja kan rökas i rör, vattenrör och bongar, eller blandas med tobak och rökt i en chillum. Vissa unga vuxna har också använt e-cigaretter för att andas in marijuana genom "vaping".

Tillbehör kan sträcka sig från enkla, hemlagade enheter som vattenrör från använda läskflaskor till utsmyckade och utsmyckade bongs, vilket kan vara ganska stort. Om du är i sällskap med personer som använder utarbetade bongs eller rör, var du medveten om att de är troliga tunga användare. Dessa objekt kan kosta mycket pengar och med stor risk för upptäckt.

Marijuana-Laced Mat och Dryck

April Cooper / SXC

Marijuana kan också tas oralt och kokas ofta i mat. I denna form kallas det vanligen edibles . Ett klassiskt sätt att äta marijuana är i form av brownies eller kakor. Men marijuana kan läggas till många typer av mat, precis som en ört, och kan även förekomma i godis.

Hashish och hasjolja kan lösas upp i mjölk och konsumeras i drycker. Mjölk är bärare av valet på grund av dess emulgerande egenskaper eftersom cannabis är en oljebaserad substans.

Du kanske inte kan upptäcka lukten av marijuana i mat. Övriga ingredienser kan maskera marijuana s distinkt lukt, vilket gör det svårare att identifiera. Med ätbara former av marijuana tar det längre att känna de psykoaktiva effekterna och det kan vara ganska potent.

Ett ord från

Det är klokt att kunna identifiera marijuana i sina många former så att du vet när du stöter på det. Tänk på att vissa av dessa, särskilt ätbara former, kan vara ganska varierade. När du är i tvivel, äta eller drick inte något om du inte har berett det själv eller är helt säker på källan.

> Källor:

> Denning P, Little J, Glickman A. Över inverkan: Harm Reduction Guide för hantering av droger och alkohol. New York: Guilford. 2004.

> Jacquette D, Allhoff F. (Redaktörer). Cannabis: Filosofi för alla . West Sussex: Wiley-Blackwell. 2010.

> Jones C, Hill M, Pardini D, Meier M. Prevalens och korrelat av vaping Cannabis i en prov av unga vuxna. Psykologi av beroendeframkallande beteenden . 30 (8): 915-921. 2016. doi: http://dx.doi.org/10.1037/adb0000217

> Stockburger S. Formen av administrering av cannabis och deras effektivitet. Journal of Pain Management . 9 (4): 381-386. 2016.