Hur lång håller Marijuana i ditt system?

Marijuana metaboliseras snabbt, men metaboliter kan dröja kvar

Effekterna av rökning marijuana bleknar snabbt, men läkemedlet kan detekteras i kroppen i veckor och ibland längre. Den tid som de aktiva beståndsdelarna och nedbrytningsprodukterna av gräs finns kvar i beror på hur ofta eller hur mycket marijuana användaren har rökt eller intagit.

Hur Marijuana påverkar ditt system

Den aktiva ingrediensen i marijuana är tetrahydrocannabinol, även kallad delta-9-THC eller helt enkelt THC.

Den går in i kroppens blodomlopp snabbt efter att ha blivit marijuana . Om marijuana intas snarare än rökt tar det längre att absorberas i blodet, vanligtvis från 20 minuter till en och en halv timme.

Kortfristiga effekter av marihuana på minne, inlärning, problemlösning och koordinering varar i en till två timmar, med några långvariga effekter i upp till 24 timmar. Det har visat sig försämra din körprestanda i upp till tre timmar, enligt de studier som National Highway Safety Administration har citerat.

THC är detekterbart i blodet under en kort tid, ungefär ett par timmar, eftersom det snabbt bryts ner och modifieras i molekyler som är kända som metaboliter. Minst 80 olika metaboliter bildas från THC. Dessa metaboliter lagras i kroppsfett och elimineras gradvis från kroppen genom avföring och urin.

Begränsningar av drogtester för marijuana

Eftersom marijuana stannar i blodet för bara en kort tid används vanligtvis inte blodprov för marijuana.

Undantagen är när det gäller bilolyckor och vissa vägkontroller. Blod- eller salivtest kan visa aktuell förgiftning. I motsats till blodalkoholkoncentrationstest indikerar de emellertid inte en nivå av berusning eller nedsättning.

Urinprov för marijuana metaboliter kan bara visa ny marijuanaanvändning, inte förgiftning eller försämring.

Detta beror på den tid som krävs mellan rökning och din kropp bryter ner THC till de metaboliter som elimineras i urinen. Men eftersom många arbetsgivare har nolltolerans för narkotikabruk, använder de flesta arbetsplatser urinprov för eventuell ny användning av droger.

Hur länge kan Marijuana upptäckas?

Vissa THC-metaboliter har en eliminationshalveringstid på 20 timmar. Vissa lagras dock i kroppsfett och har en eliminationshalveringstid på 10-13 dagar. Det tar 5-6 halveringstider för ett ämne som nästan helt elimineras. Det är därför du ser råd om att engångsanvändning förmodligen inte kan upptäckas efter fem till åtta dagar. De flesta forskare är överens om att urintester för marijuana kan upptäcka drogen i kroppen i upp till 13 dagar.

Det finns emellertid anekdotiska bevis för att den tid som marijuana kvarstår i kroppen påverkas av hur ofta personen röker, hur mycket han röker och hur länge han har rökt. Regelbundna rökare har rapporterat positiva drogtestresultat efter 45 dagar sedan sista användningen, och tunga rökare har rapporterat positiva tester 90 dagar efter att ha avslutats.

Hur exakta är marijuana urinprov?

Även om falska positiva är vanliga för andra ämnen, är de sällsynta för marijuana på grund av de avancerade testerna som används.

Laboratoriet skärmar först provet med ett immunoassay-test, känt som EMIT eller RIA. Om positiva resultat returneras, screenas provet igen med en gaschromatografmasspektrometer (GCMS), vilket är mycket mer exakt. Därför är falska positiva sällsynta.

Inga kända substanser skulle få ett marijuanaurintest att returnera en falsk positiv. Vid en tidpunkt skulle ibuprofen (sålt over-the-counter som Advil, Motrin och Nuprin) orsaka falska marijuana positiva. Men dagens tester har justerats för att eliminera det problemet.

Kan du lura testet?

Även om du kommer att se många tips om hur man slår ett marijuana drogtest har de flesta visat sig vara urbana legender.

Några av dessa tvivelaktiga tekniker inkluderar:

Kort varsel? Du kommer sannolikt att misslyckas med testet

Anställda som missbrukar alkohol och droger ställer allvarliga problem för arbetsgivarna. Många arbetsgivare utvecklar en läkemedelspolicy på arbetsplatsen som innehåller slumpmässig drogtestning för nuvarande anställda och rutinprovning för alla nya arbetssökande.

Om du är skyldig att ta ett urintest med kort varsel för anställning eller andra ändamål och du nyligen rökt marijuana kommer du förmodligen att misslyckas. Detta är särskilt sant om du är en vanlig eller kraftig pottrökare .

Och ja, du kan sparkas för att misslyckas med ett drogtest även i stater där den fritidsanvändningen av marijuana har legaliserats. Det enda helt tillförlitliga sättet att klara testet är att sluta röka eller ta in marijuana eller cannabisprodukter.

Ett ord från

Du kan få recept på medicinsk marijuana, eller du kanske vill delta i ogräs eller marihuana edibles i stater där det nu är lagligt. Men det finns inget sätt att snabbt ta bort marijuana metaboliter från ditt system. Du står fortfarande inför risken att bli belastad med bilkörning när du försämrat eller misslyckats med drogtest och måste överväga dessa konsekvenser.

> Källor:

> Narkotikamissbruk av missbrukstestning. American Association for Clinical Chemistry. Reviderad maj 2016. https://labtestsonline.org/understanding/analytes/drug-abuse/tab/test.

> Cannabis / Marijuana. National Highway Traffic Safety Administration. Reviderad april 2014. https://one.nhtsa.gov/people/injury/research/job185drugs/cannabis.htm.

> Jacquette D, Allhoff F. (Redaktörer). Cannabis: Filosofi för alla. West Sussex: Wiley-Blackwell. 2010.

> Marijuana Δ9-tetrahydrocannabinol (THC). Mayo Medical Laboratories. https://www.mayomedicallaboratories.com/test-info/drug-book/marijuana.html.

> Marijuana: Fakta för Tonåringar. National Institute on Drug Abuse Revised May 2015. https://www.drugabuse.gov/publications/marijuana-facts-teens/letter-to-teens.