Hitta en terapeut att behandla din fobi

Fobier kan behandlas med terapi , men när du letar efter en terapeut kanske du inte vet var du ska börja. Följ denna guide för att hitta en stor terapeut som kan hjälpa dig att lära dig att hantera dina rädslor.

Hitta rätt terapeut

Få en hänvisning: Dina vänner, familj och läkare kan kanske rekommendera en terapeut till dig. Många större städer tillhandahåller även referens-hotlines, som i allmänhet är kostnadsfria.

En annan underbar källa för hänvisningar är ditt lokala universitet eller vårdcentral. Dessa anläggningar har ofta bifogade mentalhälsocenter där du kan hitta en mängd olika psykiatriska specialister. Tänk på att hänvisningar från mentala hälsovårdare är generellt mest tillförlitliga.

Kontrollera referenser: Även om de flesta terapeuter är utmärkta finns pseudo-terapeuter med tvivelaktiga uppgifter. Se till att du väljer en ansedd professionell. De flesta licensierade kliniska psykologer spenderar i genomsnitt sju år i träning efter college för att tjäna doktorsexamen.

Fråga om specialisering: Många terapeuter väljer att specialisera sig i en viss gren av terapi. Andra begränsar sin praxis till vissa åldersgrupper. Ring kontoren eller besök potentiella terapeuter hemsidor för att avgöra om de behandlar kunder i din ålder med fobier.

Kolla med ditt försäkringsbolag: De flesta försäkringsbolag upprätthåller en lista över föredragna psykiatriska leverantörer, som kan vara tillgängliga online.

Att använda en föredragen leverantör resulterar vanligtvis i out-of-pocket-besparingar.

Be Upfront: Terapeuter är vana vid att arbeta med försäkringsbolag. Var ärlig om vad din försäkring kommer att täcka, och arbeta med din terapeut för att utveckla bästa möjliga behandlingsplan . Enligt lagen om psykisk hälsa paritet 2010 , om ditt försäkringsbolag erbjuder psykiska hälsoeffekter, kan de inte vara mer allvarligt begränsade än de som erbjuds för fysiska sjukdomar.

Dessutom är mentala hälsofördelar betraktas som en "väsentlig fördel" enligt lagen om patientskydd och prisvärd omsorg, som trädde i kraft 2014.

Titta på lågkostnadsalternativ: Om du är oförsäkrad eller underförsäkrad, kan du kvalificera dig för lågkostnads- eller glidande tjänster på ditt lokala hälsovårdscenter. Titta på nätet eller ring din lokala hälsoklinik för information om tjänster i ditt område.

Tänk på ett gruppseminarium : Även om självdiagnos kan vara farlig, om din fobi är uppenbar och isolerad, till exempel en rädsla för att flyga, kan ett gruppseminarium vara till hjälp. Online supportgrupper är bra källor till information om riktade seminarier för en rad specifika fobier.

Intervju med potentiell terapeut: Ditt första möte kommer att bestå av en "intagsintervju." Terapeuten frågar dig många frågor, men det är ett bra tillfälle att ställa några egna frågor. Det är viktigt för dig och din terapeut att upprätta en rapport, så tveka inte att intervjua honom eller henne och se om du klickar. Det kan vara svårt att lita på någon omedelbart, men fullständig ärlighet i den första sessionen är det bästa sättet att se om din utvalda terapeut är rätt för dig.

Källa:

American Psychological Association. Hur man väljer en psykolog.

> http://www.apa.org/helpcenter/choose-therapist.aspx.

American Psychological Association. Licensyr och övning. > http://www.apa.org/support/licensure.aspx.