Avkopplingstekniker för fobier

Prova dessa tips för att lugna ner före eller under en phobic reaktion

Fobier som påverkar ditt liv bör behandlas av en mentalvårdspersonal, men avslappningstekniker kan hjälpa till att lindra din ångest på kort sikt. Kom ihåg att behandling , som exponeringsterapi, kognitiv beteendeterapi eller medicinering, kan ta tid att bli fullt framgångsrik.

När du arbetar med de bakomliggande problemen bakom dina fobier, överväga dessa avslappningstekniker och hitta den som fungerar bäst för dig:

Liksom nästan allt annat lärs avslappningsteknik. Öva dina färdigheter så ofta som möjligt så att de blir nästan andra naturen.

Att konfrontera din fobi är aldrig lätt, men med hjälp av dessa avkopplingstips kan du hjälpa dig att komma igenom en fruktad situation. Kom ihåg dock att dessa tips är utformade för att användas på kort sikt och inte är ett långsiktigt alternativ till att söka professionell hjälp.

Enkla livsstilsförändringar kan också hjälpa dig att få dina fobi symptom under kontroll. Det är viktigt att försöka göra motion, ordentlig sömn och hälsosam mat en vanlig del av ditt liv. Du kan också vilja undvika koffein och andra stimulanser så att du känner dig mer avslappnad.

källor:

> da Silva, TL, Ravindran, LN, Ravindran, AV (2009). Yoga i behandlingen av humör och ångest: En recension. Asian Journal of Psychiatry.

Goldin, PR, Gross, JJ (2010.) Effekter av mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) på känsloreglering i social ångestsyndrom. Känsla.

Självhjälp Råd för fobier. Hälsovården. > http://www.nhs.uk/Konditions/Phobias/Pages/Self-help.aspx.

Avkopplingstekniker: Lär dig sätt att lugna din stress. Mayo Clinic. > http://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/stress-management/in-depth/relaxation-technique/art-20045368.