Hur kan jag säga om mitt barn har använt marihuana?

Om du letar efter det kan du hitta bevis på rökning beteende

Naturligtvis föredrar de flesta föräldrar att inte få reda på att deras barn rökning marijuana medan de är unga.

Även om du har en tolerant inställning till marijuana eller kanske röker det - eller brukade röka det själv - skulle du förmodligen inte vilja att dina barn ska använda det på grund av den skada det kan göra för sina unga, utvecklande hjärnor.

Eller kanske du är som många föräldrar och tror att ditt barn inte kommer att engagera sig i droger eller alkohol, för att du har diskuterat farorna med dem, och dessutom är rökning av ogräs något som äldre barn gör, inte ditt barn.

Barn rökning på tidigare åldrar dessa dagar

Ett problem är att barn idag börjar röka marihuana mycket tidigt i livet. Nationella undersökningar kan indikera att medelåldern som barn först röker gräs är 16, men det betyder att många av dem började mycket tidigare för genomsnittet att vara 16 år.

Faktum är att en undersökning av barn i behandling för missbruk visade att 14 procent av dem först röka marijuana före 13 års ålder - innan de var tonåringar.

Marijuana är mer tillgänglig idag

Ett annat problem är tillgängligheten. Forskning har funnit att tillgänglighet spelar en stor roll för att ungdomar blir involverade i missbruk om det är alkohol, inhalationsmedel, receptbelagda läkemedel eller marijuana.

Gör inget misstag om det, marijuana blir allt mer tillgänglig för små barn, även i grundskolan och mellanskolan. Som svar på undersökningar rapporterar en växande andel tonåringar att de känner till någon som säljer droger eller vet var de kan köpa droger.

Faktum är att vissa tonåringar rapporterar att de kan få marihuana lättare än de kan alkohol.

Legalisering har förändrat attityder

Tillväxten av marijuana legaliseringsrörelsen i Förenta staterna - både för medicinsk och fritidsbruk - har haft effekt på hur barn uppfattar bruket av marijuana. Färre tonåringar rapporterar att de är skadliga eller farliga.

Och äntligen, om du är en förälder som röker marijuana, eller om du bara uttrycker godkännande för användning av ogräs runt dina barn, är de mycket mer benägna att röka det själva jämfört med barn vars föräldrar misstänker drogen.

Med tanke på alla dessa faktorer kanske du vill tänka om huruvida ditt barn kan vara involverat i marijuanaanvändning, särskilt om de har visat några av de tecken som beskrivs nedan.

Hur kan du berätta om ditt barn har använt marihuana?

Om någon faktiskt är hög på marijuana , kan det finnas några synliga tecken på att de är under inflytande:

Bevis på rökning beteende

Även om de inte är synligt höga, finns det några tecken du kan leta efter som dröjer efter att de har rökt:

Plötsliga beteendeförändringar

Även om dessa beteendeförändringar kan relateras till andra typiska tonårsproblem, kan de också indikera användning av marijuana:

Förändringar i intressen

Dessa tecken kan också indikera andra tonårsrelaterade problem, de kan också bli föremål för användning av marijuana:

Om du misstänker att ditt barn har använt marijuana, kanske du bara vill sitta och prata med dem om det. Om ditt barn använder marijuana är chansen att han eller hon kommer att neka det och skylla på några bevis du hittat på någon annan.

Men noggrant se deras reaktion på din konversation med dem. Om de överreagerar, kan det också vara en indikation på deras engagemang med marihuana eller andra droger.

Vad sägs om drogprovning ditt barn? Det finns hemdrogtest tillgängliga som föräldrar kan använda för att testa sina barn, men var medveten om att det finns vissa nackdelar när föräldrar bestämmer sig för att testa sina barn.

källor:

National Institute on Drug Abuse. "Marijuana: Fakta Föräldrar behöver veta." Publikationer mars 2014

Partnerskap för drogfria barn. "Om du fångar din tonerkökpanna." Resurser 2016