Marijuana

En översikt över marihuana användning

Marijuana är ett psykoaktivt läkemedel som ofta används som fritids- och medicinskt ämne. Och om du frågar dig själv är "marijuana beroendeframkallande", svaret är ja det är potentiellt beroendeframkallande.

Som med andra beroendeframkallande ämnen, såsom alkohol, utvecklas inte marijuanaberoende i majoriteten av vanliga användare, vilket leder till att många frågar om det faktiskt är ett beroendeframkallande läkemedel. En förståelse för hur marijuanaberoende kan utvecklas hos vissa människor kommer att bidra till att förtydliga denna förvirring.

Topp 5 saker att veta om marihuana användning

  1. Det finns flera olika typer av marjuana som ser annorlunda ut och tenderar att ha olika intensiteter i deras effekter på användarna.
  2. Marijuana innehåller många olika psykoaktiva ingredienser, det mest kända är THC och cannabidiol .
  3. Många människor använder marihuana rekreativt utan problem. Huruvida marijuana är beroendeframkallande beror mer på sårbarheten hos den person som använder drogen till missbruk snarare än själva läkemedlet.
  1. Medicinsk marijuana har blivit alltmer acceptabelt, inklusive marinol, vilket inte orsakar att användarna får en hög marijuana.
  2. Cannabis användning störning är bara ett sätt att marijuana problem kan utvecklas. Det finns många olika sätt att marijuana kan orsaka skada förutom missbruk.

Hur Marijuana är beroendeframkallande

Flera faktorer påverkar hur beroendeframkallande ett läkemedel, inklusive läkemedlets farmakologiska mekanism, renheten hos det aktuella läkemedlet som intagits, uppsättningen och inställningen där läkemedlet tas, och viktigast av allt, enskilda egenskaper hos den som tar drogen. Det uppskattas att ungefär en i tolv marijuanaanvändare i slutändan blir beroende av marijuana.

Som med de flesta beroendeframkallande ämnen och beteenden är de belöningseffekterna av marijuana centrala för att det är beroendeframkallande. Dessa givande effekter är de glada aspekterna av marijuana höga . I likhet med andra droger upplever det obehagliga marihuanaavdragssyndromet när användaren inte har tillgång till läkemedlet eller väljer att inte använda det, vilket ofta uppmanar dem att använda igen för att lindra dessa symtom.

Om du nyligen har börjat experimentera med marihuana användning

Chanserna är att om du har börjat ibland försöker marihuana använder du med vänner. För många människor är tillfällig social användning av marijuana inte ett problem. Men du borde vara orolig om dina enda vänner är människor som använder marijuana, speciellt om du använder marihuana är det de vill göra med dig för det mesta du är tillsammans.

Läs: Vad är peerpress?

Marijuana-användare gillar att ha kompisar att använda med av många skäl. Trots de nöjda effekterna av drogen kan sitta runt rökning bli ganska tråkigt och ha vänner att spendera tid med kan göra det roligare.

Det kan också vara lättare att få tag i marijuana om det finns flera vänner som delar uppgiften. Om du bor på ett ställe där marijuana är olagligt, kanske du inte inser att delning av marijuana med vänner kan ge dig risk för narkotikasmugglingskostnader.

Läs: Vad är en läkemedelsförhandlare?

Många marijuananvändare tycker det är lättare att känna sig nära andra när de är höga. Och även om många av dem inte är intresserade av sex, så tycker vissa att det väcker och att det sänker deras hämningar. Marijuana kan användas som dopdropp drogforskning har inneburit drogen i ett betydande antal sexuella övergrepp.

Det finns några varningsskyltar att titta på i dig själv och andra som använder marijuana. En av de mest uppenbara tecknen på att ett problem är att utveckla är en brist på motivation att engagera sig i de aktiviteter som vi haft tidigare. Om du känner att du inte bryr dig om skolarbete, ditt jobb, ser vänner och familj utanför marijuanaanvändare, och brukar komma ut och njuta av livet, kan marijuana vara orsaken.

Ett annat varningsskylt att titta på är någon form av förändring i ditt humör eller mental hälsa, särskilt när du inte är hög, men även när du är. Även om många tycker om marijuana som ett läkemedel som främjar glada, avslappnade känslor, om det finns någon ökning av känslor av depression eller ångest bör du sluta använda den omedelbart. Du kan utveckla substansinducerad humörsjukdom eller substansinducerad ångestsyndrom , och det bästa botemedlet är att avbryta drogen. Om detta inte fungerar, kontakta din läkare.

Ett mycket allvarligt tillstånd som utvecklas hos vissa människor som använder marijuana är substansinducerad psykotisk störning . Det 21: a århundradet har sett en ökning av detta tillstånd, och det är särskilt problematiskt för tonåringar, som kan utveckla långsiktiga psykiska problem som följd. Av detta skäl är det klokt att försena försöker marihuana tills långt in i vuxenlivet.

Bor med marijuanaberoende

Vissa människor går i åratal som lever med marijuanaberoende utan att förstå innan de söker hjälp. Det kan vara särskilt svårt att erkänna att du har problem när du alltid har trott att drogen inte var beroendeframkallande.

När marijuana-användare söker behandling, har de vanligtvis använt i ca 10 år och har haft sex misslyckade försök att sluta på egen hand. Om du använder marijuana men inte känner dig redo att söka hjälp, är det viktigt att försöka minska skadan som läkemedlet kan göra.

Läs: Harm Reduction Tips för marijuana användare

Så småningom kan du bli trött på ett liv som handlar om drogbruk. En dag i stonerens liv illustrerar hur man fastnar i den här rutan kan hända. Som med andra missbruk är motivationen att ändra din drogbruk den bästa förutsägelsen för framgång.

Nästa steg att överväga

Även om andra marijuanaanvändare kan hävda att läkemedlet inte är beroendeframkallande är marijuanaberoende välkänt inom medicinsk profession. Din läkare eller lokal läkarklinik är ett bra ställe att komma ut för hjälp. De flesta människor kan sluta marihuana utan att behöva detox eller bostadsbehandling.

De flesta marijuanaanvändare behöver inte medicinsk hjälp att sluta, men som med andra missbruk kan du känna dig känslomässigt sårbar och frestas att använda alkohol eller andra droger för att blockera dessa känslor. I allmänhet är det inte en bra idé, eftersom det bara ersätter ett beroendeframkallande ämne för en annan. Prata med en betrodd vän om hur du känner och spendera tid på andra roliga aktiviteter. Om du inte känner dig bättre efter några veckor av att sluta marijuana, se din läkare.

Ett ord från

Marijuanaberoende är ett verkligt tillstånd som kan ge stor stress till de drabbade och deras nära och kära. Lyckligtvis slutar marijuana en relativt enkel process för de flesta som bestämmer att de vill sluta, men tveka inte att söka hjälp om du har känslomässiga svårigheter.

> Källor:

> Beck K, Caldeira K, Vincent K, et al. "Det sociala sammanhanget med cannabisanvändning: förhållande till cannabisanvändningsstörningar och depressiva symptom bland universitetsstuderande." Addict Behav. 2009; 34: 764-768.

> Diagnostisk och statistisk handbok för psykiska störningar, femte upplagan, "American Psychiatric Association (2013).

Dragt S, Nieman D, Becker H, et al. "Ålder av användandet av cannabis är förknippad med ålder av början av högrisk symtom för psykos." Kan J Psykiatri. 2010; 55: 65-171.

> Maldonadoa, R., Berrenderoa, F., Ozaitaa, A., Robledoa, P. "Neurokemisk grund för cannabisberoende" Neurovetenskap 181: 1-17. 2011.

> Qia, SJ, Starfelta, LC & White, KM "Ansvar för ansvarsskyldighet, skyll och rättfärdighet för en gärningsman och offer i ett bekantskapsscenario: påverkan av marijuanaförgiftning." Journal of Sexual Aggression,, 22: 1, 20-35. 2016. doi: 10.1080 / 13552600.2015.1025868.