Hur används passionsblomma för att behandla ångest?

Effekter av passionblomma på social ångestsyndrom

Passionsblomma ( passiflora incarnata ) är ett örttillskott som används historiskt vid behandling av ångest, sömnlöshet, anfall och hysteri. En flerårig klättring vinstockar infödd till sydöstra Nordamerika, passion blomma är nu odlad i hela Europa.

Växtbaserat tillskott består av blommorna, löv och stammar av växten. När det används i komplementär medicin är passionsblomma tillgänglig som infusioner, te, flytande extrakt och tinkturer.

Även om passionsblommans säkerhet och effektivitet inte har studerats tillräckligt, tyder på bevis från begränsad djur- och mänsklig forskning att tillägget kan vara användbart vid behandling av ångest, sömnlöshet och nervösa störningar . Men mer rigorösa vetenskapliga studier behövs för att fatta konkreta slutsatser om passionsblommans effektivitet för behandling av ångestproblem , såsom social ångestsyndrom (SAD) .

Doseringsriktlinjer för Passionsblomma

Det finns inte tillräckligt med vetenskapliga bevis för att stödja användningen av passionsblomma hos barn. Dessutom är det viktigt att betona att dessa doser inte är recept, utan bara föreslagna riktlinjer.

Samma råd gäller när du använder passionsblomma som för något naturligt tillskott: Läs produktens etikett och diskutera med en läkare eller annan medicinsk leverantör vilken dos som passar dig och dina specifika medicinska behov.

Var noga med att berätta för andra läkemedel du tar eller korrigerar du använder, även om det bara är ibland.

Som med de flesta växtbaserade läkemedel eller andra läkemedel är det inte en bra idé att ta passionsblomma om du är gravid eller ammar.

Läkemedelsinteraktioner med Passion Flower

Liksom med någon växtbaserad botemedel finns det alltid möjlighet till interaktion mellan passionsblomma och andra behandlingar eller mediciner.

Det finns en ganska omfattande lista över mediciner som är kända för att ha möjliga interaktioner med passionblomma. Dessa inkluderar antihistaminer, bensodiazepiner, barbituater och narkotika. Dessutom har alla antidepressiva medel möjligheten att störa dess styrka också.

Var försiktig om du tar blodförtunnare eller antiinflammatoriska läkemedel, eftersom dessa har visat sig ha möjliga passionsblomväxlingar. Andra växtbaserade läkemedel som kan orsaka problem med passionsblomma är kava kava och valerianrot. Slutligen kan ämnen som alkohol, koffein och aspirin inte blandas väl med passionblomman.

Sammanfattningsvis gäller standardbehandlingen för passionsblomma som gäller för alla andra nya mediciner eller behandling: Om du redan tar eller planerar att ta ytterligare en medicin eller ett tillägg, kontakta en kvalificerad sjukvårdspersonal om potentiella interaktioner.

Biverkningar av Passion Flower

Biverkningar har sällan rapporterats för passionsblomma men kan inkludera illamående, kräkningar, sömnighet, snabb hjärtslag och mentala bromsningar. När du tar passionsblomma, se till att du inte kör eller kör tunga maskiner tills du vet hur det påverkar dig.

I allmänhet anses passionsblomma vara säker och icke-toxisk.

Amerikanska Food and Drug Administration (FDA) reglerar dock inte produktionen av örter och kosttillskott. De flesta örter och kosttillskott testas inte grundligt, och det finns ingen garanti för ingredienserna eller säkerheten för produkterna.

Om passionsblomma inte fungerar som du behöver, eller om du vill prova andra alternativ, finns det många andra kosttillskott som föreslås för social ångestsyndrom, såsom kamomill , vilket flera studier har visat sig vara effektiva för att minska ångest och kanske även verkar som ett antidepressivt medel. Kamille har använts i tusentals år, bland annat av de gamla grekerna, egyptierna och romarna.

Ett annat alternativ som många med depression har funnit bra är St. John's Wort. Forskning tyder på att johannesört är användbar vid behandling av mild till måttlig depression, men dess värde som behandling för ångest är fortfarande inte etablerat.

Ett ord från

Om du lever med social ångest som är allvarlig och försvagande och inte har sökt diagnos eller standardbehandling, bör det vara din första försvarsledning innan du försöker en alternativ behandling som passionblomma.

Bevisbaserade behandlingar som medicinering och kognitiv beteendeterapi (CBT) har visat sig effektiva för att minska symtomen på social ångest. Det finns inget behov av att leva med daglig social ångest - se din läkare om hänvisning till en kvalificerad psykiatrisk specialist för diagnos och behandling.

källor:

> Elsas SM, Rossi DJ, Raber J, Vit G, Seeley CA, Gregory WL, Mohr C, Pfankuch T, Soumyanath A. Passionflora incarnata L. (Passionsblomma) extrakt Fytomedicin. 2010

> National Library of Medicine. Passionsblomma. Åtkomst 3 september 2008.

> University of Maryland Medical Center. Passionsblomma . Åtkomst 3 september 2008.