Hur man kan lindra sömnlöshet under återhämtning

Förbättra din sömn är viktigt för att övervinna missbruk

Sömnlöshet är ett vanligt tillbakadragningssymtom för personer som är beroende av droger och alkohol. Detta kan vara oroande och leda till ökad ångest. Medan sömnlöshet är vanligt, finns det sätt att hantera det och försöka få bättre sömn.

Hur missbruk och återhämtning påverkar sömn

Sömnproblem kan uppstå med någon typ av missbruk.

Nationella institutet för narkotikamissbruk säger att sömnlöshet är vanligast för dem som återhämtar sig från heroin, receptbelagda opioider, kokain och alkoholmissbruk. "Problemlösning" är ett uttagssymtom för marijuana, receptbelagda stimulanser och nikotin.

Eftersom varje person och varje missbruk är annorlunda varierar graden av att du får problem att vila eller somna.

Människor som återhämtar sig från missbruk kan inte återgå till normala sömnmönster i sex månader eller längre. Emellertid kan de första få dagarna av återkallandet vara särskilt oroande. Också sömnberövande gör bara upplevelsen mer obekväma.

Detta beror på att din kropp är ur normal rytm. Den tid du brukade använda droger eller dricker för mycket har förändrat hur din kropp fungerar och sömnmönster påverkas vanligen. Under återhämtningen förändras din kropp igen och försöker bli van vid att vara fri från substansen.

Det är bara naturligt att dina sömnmönster kommer att störas igen.

Sätt att lindra sömnlöshet

Den goda nyheten är att för de flesta personer är sömnlöshet för tillfället endast tillfällig. Det är en av biverkningarna av att städa ut din kropp och återgå till ett "normalt" liv.

Ju mer disciplinerade du följer riktlinjer för god sömnhygien, desto snabbare kommer din sömnlöshet att återta sig.

Med tiden kommer dina sömnmönster att återgå till normala och, ganska ofta, de enklaste sakerna du kan göra är de bästa.

Som en person med en missbruk rekommenderas det att försöka med dessa strategier först. Stick med det och kombinera metoder om det behövs. Det är troligt att du kommer hitta bättre sömn snart.

Försiktighetsåtgärderna för sömnmedicinering

Addictions kan leda till andra beroendeframkallande beteenden. Det är viktigast att du försöker undvika saker som har potential att bli en ersättning för ditt läkemedel.

Detta är särskilt sant i de tidiga stadierna när du går igenom uttag och du är mest frestad att hitta snabb lättnad.

Försök att undvika självmedicinering med andra droger medan du går igenom uttag. Detta inkluderar OTC-sovhjälpmedel, marijuana och alkohol.

Tala med din läkare om huruvida kortsiktig användning av föreskrivna läkemedel kan hjälpa dig att sova de första dagarna. Vissa mediciner är också användbara för att underlätta andra abstinenssymptom . Dessa är mycket specifika för det läkemedel du drar från såväl som läkemedlet du är ordinerad.

Följ din läkares instruktioner till brevet .

Under inga omständigheter ska du ta mer än vad som föreskrivs eller längre än vad som föreskrivs. Du kan bli sjuk eller helt enkelt utveckla en substitutionsmissbruk.

Varför Bra sömn är nyckeln till återhämtning

Att etablera bra sömnsvanor - så svårt som det kan vara - tidigt i din återhämtning kan öka dina chanser att undvika återfall. Du kommer att höra detta råd från tidigare missbrukare, återhämta alkoholister, och troligtvis dina läkare och rådgivare också.

En studie av kokainberoende råttor visade att sömnstörningar ökade chanserna för återfall. De djur som kunde få färre avbrott och sova längre var mindre benägna att uppvisa begär för kokain. Forskarna spekulerar att samma förening, även långt efter återkallandet, stöder sömnbaserade terapier för personer med kokainberoende.

Detta är en mycket rimlig hypotes eftersom sömn är en av nycklarna till en hälsosam kropp. Det är trots allt ett av målen för att övervinna missbruk. Medan det kan tyckas omöjligt för tillfället kan allt du kan göra för att få en bra mängd sömn hjälpa till i din långsiktiga återhämtning.

> Källa:

> Chen B, Wang Y, Liu X, Liu Z, Dong Y, Huang YH. Sömn reglerar inkubation av kokainbehov. Journal of Neuroscience. 2015 30 september; 35 (39): 13300-10. doi: 10,1523 / JNEUROSCI.1065-15.2015.

> DuPont RL. "Ska patienter med substansanvändning vara förskrivna bensodiazepiner?" Nr. Journal of Addiction Medicine. 2017 mar / apr; 11 (2): 84-86. doi: 10,1097 / ADM.0000000000000291.

> National Institute on Drug Abuse. Vanligen missbrukade läkemedelskartor. 2016.