Hur man serverar alkohol utan dina gäster blir full

1 - Tips för att servera alkohol utan att dina gäster blir berusade

Caiaimage / Getty Images

Medan du kanske vill servera alkohol hemma, vill du förmodligen undvika att dina gäster blir fulla. När allt kommer omkring, om dina gäster blir berusade vad du tänkt att vara ett middagsfest kan mycket väl hamna i en slumparti om dina gäster är för berusade att lämna. Här är några användbara tips om hur man undviker oönskade förgiftningar .

2 - Ge bra icke-alkoholiska alternativ

Maximilian Stock Ltd./Photolibrary/Getty Images

Ge dina gäster något att dricka än vin eller kranvatten. Många människor skulle gärna dricka alkoholfria eller alkoholfria drycker om dessa alternativ var tillgängliga. Se till att du har ett urval av kyldt och mousserande vatten, en mängd olika fruktjuicer och läskedrycker och alkoholfria och låga alkohol öl, vitt vin och rött vin.

Tänk lite på alkoholhaltiga drycker du tjänar också. Det finns ett stort utbud av styrka i vinerna och öl där ute, så välj de som har den lägsta alkoholprocenten.

Om du har sprit i huset, som whisky, brandy eller vodka, håll den låst så att dina gäster inte av misstag - eller medvetet - dricker dessa. Om de gör det kommer dina gäster att bli berusade på kort tid och kan även kräka på dina möbler, matta eller gräsmatta om de dricker sprit för snabbt.

3 - Servera dina gäster och sätt bort flaskor

Lucia Lambriex / DigitalVision / Getty Images

Lägg inte ut flaskor eller krukor för dina gäster att servera drycker. Servera dryckerna själv - om det behövs, gör en stor del av att vara en bra värd eller värdinna - med tidsbegränsade intervaller, med uppgraderingar inte mer än var 30: e minut för alkoholhaltiga drycker.

Förpackning av en vit linneduk runt flaskan gör din roll av server mer trovärdig och ställer tonen för dig som ansvarar för dryckerna. Erbjuda alkoholfria drycker oftare om du vill. Sätt flaskor i kylen eller skåpet för att undvika att gäster hjälper sig.

4 - Servera mat

Tim Robbins / Mint Bilder RF / Getty Images

Även om du inte vill servera en måltid, se till att dina gäster har snacks till nibble på. Om de är hungriga och det finns ingen mat tillgänglig, är de mer benägna att dricka för att begränsa sina aptit och smälta mat saktar ner absorptionen av alkohol. Om du serverar en måltid, servera dina gäster en aptitretare eller sätt ut lite nybakat bröd innan du serverar någon alkohol.

Välj den mat du serverar klokt. Dina två mål i val av mat är att sakta ner alkoholabsorptionen och sakta ner den takt som dina gäster dricker. Livsmedel som är relativt höga i fett, som pate, krämiga dips, ost och crackers, kommer att sakta ner absorptionen av alkohol mer än mindre fetma mellanmål som frukt, vilket trots sin bra hälsopost inte kommer att göra så bra en jobb på egen hand. Men eftersom frukt innehåller mer vatten än många livsmedel, kommer det att hjälpa till att förhindra att din gäst blir törstig.

Du bör vara särskilt försiktig med att undvika salta livsmedel, såsom saltade potatisflisar och saltade nötter, vilket gör dina gäster törstiga och mer benägna att dricka snabbt, en anledning till att de alltid är tillgängliga i barer och pubar . Osaltade chips eller nötter är bra, speciellt i kombination med frukt eller lågnatriumdopp, såsom guacamole (håll saltet) för att kompensera torrheten.

5 - Välj ett begränsat vinglas

Caiaimage / Paul Bradbury OJO + / Getty Images

Detta är den perfekta formen av glas för att servera alkohol. Med sin smala stam, som gradvis breddas, men bara lite, håller den mindre likvida än det verkar. Det kommer att ge dina gäster små portioner och uppmuntra dem att sippa sitt vin sakta.

6 - Undvik ett brett baserat glas för vin, men använd det för alkoholfria drycker

Jill Clardy / Moment / Getty Images

Detta brett baserade vinglas är en av de värsta mönster för att servera alkoholhaltiga drycker som vin. Den har mer vätska än det verkar, och den bulbforma formen kräver att dryckaren tippar glaset bakåt, uppmuntrar till att gnugga snarare än att sippa. Ett bra val för servering av vatten, juice eller alkoholfritt vin, men undvik att använda det för att servera de starka grejerna.

7 - Välj ett smalt, tjockbaserat, halvpintglas för att servera öl

: Koukichi Takahashi / EyeEm / Getty Images

Detta är ett bra val av ölglas. Den ska ha högst en halv pint eller 250 ml. Den har en tjock botten som tar upp rummet annars upptaget av öl, och du borde lämna en generös marginal på toppen för huvudet, vilket igen minskar den totala mängden öl i glaset.

När du häller, sänka ölen ner i glasets sida, istället för att hälla den rakt in - det här kommer att bevara gasen i öl, vilket ökar det utrymme som upptas i glaset genom att dricka och gör drinkaren sippare långsammare än de skulle med platt öl.

8 - Undvik en tung, rundad eller raksidig ölkanna

Amos Chapple / Lonely Planet Bilder / Getty Images

Detta är den värsta typen av glas för att betjäna öl, speciellt om den är konstruerad för att hålla en pint. Basen är mycket tunn, så det finns inget att ta upp utrymme från själva drycken.

Formen är rundad utåt, så den håller ännu mer än det verkar. Och dessa kanna är så tunga att de uppmuntrar drickaren att tömma dem snabbt om de bara ger sin arm en vila. Detta är särskilt fallet om dina gäster kommer att stå.

Sammantaget är detta ett hemskt val för att servera alkoholhaltiga drycker.

9 - Ange en sluttid för ditt parti

OJO Images / Getty Images

Vi är vana vid att se starttider för fester, men sällan sluta tider. I stället för den vanliga "8-till-sen" anger du när du planerar för din fest att sluta. På så sätt kan du uppskatta antalet drycker du kan servera under hela kvällen utan att någon blir full.

Konsultera material på alkoholhalten i blodet för män och alkoholhalt i blodet för kvinnor , och beräkna hur mycket tid som ska äga rum och antalet drycker som ska serveras.

10 - Kontrollera inga drivrutiner hem efter att ha druckit

Betsie Van Der Meer / Taxi / Getty Images

Eftersom du har hållit flikar på vem som har och inte har druckit, har du en bra position att veta vem som är säker att köra hem. Kom ihåg att även en enda drink med middag ökar chansen att ha en olycka .

Har taxistelefonnummer redo för dem som körde till din plats, hade en drink medan de var där och behöver komma hem. Om du vet kommer det att finnas personer som deltar som är beroende av kollektivtrafik för att komma hem, se till att din sluttid är inställd i tid för att de ska få den sista bussen eller tåget hemma.

För de som inte kan betala för en taxi, som har missat den sista bussen hem, var beredd att erbjuda ett extra utrymme, soffa eller golvyta för natten i stället för att låta dem dricka och köra.