Vad dricker alkohol vid alkohol?

Kraftig dricka eller dricka

Hur vet du om du dricker för mycket eller för ofta? Vad betyder det om du drack en flaska vin igår kväll? National Institute of Alcohol Abuse and Alcoholism (NIAAA) har genomfört forskning för att se vilka som är mest utsatta för missbruk av alkohol .

Vad är rekommenderade nivåer?

Enligt NIAAA är dessa riktlinjerna för "tung" eller "riskfylld" dricks:

Om du dricker mindre än de ovan rekommenderade mängderna, anses din nivån för dricks i kategorin "låg risk". Enligt NIAAA: s forskning står endast 2% av de människor som dricker på dessa nivåer risk för att utveckla alkoholmissbruk eller alkoholism.

Tänk alla dricker mycket?

Du kanske tänker, "Ingen dricker så liten mängd alkohol. Den som dricker, dricker mer än det!" Men det är inte sant att "alla" dricker mycket.

En undersökning av hälsoinstitutet på 43 000 personer över 18 år konstaterade att mindre än 3 av 10 personer dricker vid risknivåerna. Undersökningen fann att:

Risk för vad?

Om du överskrider riktlinjerna ökar dock din risk för att utveckla alkoholmissbruk eller alkoholberoende väsentligt. I allmänhet utvecklar cirka 25% av de som dricker högre än de rekommenderade riktlinjerna alkoholproblem .

Att dricka för mycket innebär inte bara att du riskerar att utveckla alkoholproblem, det ökar risken för skador på andra områden i ditt liv.

Skador . Om du dricker mer än de rekommenderade riktlinjerna kan du riskera att bli skadad eller dödad . Till exempel är alkohol en faktor i 60% av alla dödliga brännskador, drunkningar och mord.

Alkohol spelar en roll i 50% av alla allvarliga trauma skador och sexuella övergrepp, liksom att vara en faktor i 40% av alla dödliga motorfordonsolyckor, dödsfall och självmord.

Hälsoproblem . Antalet hälsoproblem som överdriven alkoholkonsumtion kan orsaka är lång och varierad. Tungt dricks kan öka risken för flera typer av cancer, leversjukdom, hjärtsjukdom, stroke, depression, sömnstörningar och sexuellt överförbara sjukdomar (från osäkert sex).

Att dricka för mycket kan också göra hanteringen av andra hälsoproblem och förhållanden svårare, till exempel diabetes, högt blodtryck och andra.

Födelseproblem . Dricka under graviditeten kan orsaka ett brett spektrum av hjärnskador och andra allvarliga problem för nyfödda. Det är okänt om någon mängd alkohol under graviditeten är säker för det ofödda barnet, därför rekommenderas att gravida kvinnor inte dricker alkohol.

Drinking Frequency Count, för

Risken ökar också om du dricker eller dricker tungt ofta, enligt National Institute of Health Research. Om du dricker tungt bara en dag i månaden är dina chanser att få alkoholproblem störning ca 20%. Men om du överstiger riktlinjerna en gång i veckan, går chansen till 33%.

För de som dricker tungt två gånger i veckan är chanserna att utveckla ett problem 50% - en i varannan person. Dessa procentandelar hittades i en undersökning av dricksmönstret hos mer än 43 000 amerikanska vuxna.

Kunde du ha ett problem?

Om du går ut med vänner eller medarbetare under veckan och dricker fem eller flera drycker (fyra för kvinnor) och du också dricker tungt en natt under helgen, är det 50-50 chans att du kommer att utveckla en alkoholanvändningstörning , om du inte har en redan.

Du kanske vill ta den här quizen för att se om din dräneringsnivå redan kan falla i definitionerna av alkoholmissbruk eller alkoholberoende . Du kanske vill söka hjälp för att minska din alkoholkonsumtion eller försöka sluta.

källor:

National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism. "Vad är en standarddryck (PDF)." Uppdaterad 2005.

National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism. "Rethinking Drinking: Alkohol och din hälsa." Februari 2009.