Inhemskt våld varierar beroende på etnicitet

Blacks och Hispanics är mer benägna att rapportera våld

Svarta och latinska par är två till tre gånger större sannolikhet för att rapportera man-till-kvinnligt och kvinnligt-partner-våld än vita par och alkohol spelar en roll i ökad risk för våld, särskilt bland svarta par.

Det är förmodligen inte förvånande att statistik om intimt partnervåld varierar mycket från studier till studier och från år till år.

Interpersonellt våld är inte ett ämne som antingen offret eller gärningsmannen är ivrig att avslöja. Det kan vara pinsamt för båda att prata om utanför hushållet.

Därför är intimt partnervåld förmodligen mycket underrapporterat, och de faktiska procentsatserna som rapporterats i undersökningar kan och varierar mycket från studie till studie.

Inhemska våldet är mer utbrett bland etniska grupper

Även om fullständiga exakta siffror förmodligen inte är tillgängliga, är forskning generellt ense om att bland de etniska grupperna i USA är svarta personer mest sannolikt att uppleva våld i hemmet - antingen män till kvinna eller kvinnlig till man - följt av hanspaniker och sedan vita . Asiater är minst sannolikt att uppleva intimt partnervåld.

En femårig University of Texas Houston School of Public Health studerade 2000 av 1 025 par - inklusive 406 vita, 232 svarta och 387 spanska - fann att svarta och spanska par är två till tre gånger större sannolikt att rapportera man till kvinna och kvinnlig-till-man-intima partnervåld än vita par.

Vita par rapporterade mellan män och kvinnor och kvinnor-till-man-partner våld på åtta respektive 10 procent. Under tiden rapporterade svarta par satser på 20 procent respektive 22 procent; och latinska par rapporterade priser på 21 procent respektive 20 procent.

Fall som resulterar i arrestering och övertygelse

Den amerikanska justitieministeriet justitieministeriet statistik rapporter om intima partner våld fall där någon arresteras och dömts.

Deras rapport uttrycker antalet offer per 1000 personer.

1994 rapporterade byrån att 15,6 vita, 20,3 svarta och 18,8 spanska per 1000 personer var offer för våld i hemmet. Men år 2010 hade dessa siffror fallit till 6,2 vitt, 7,8 svarta och 4,1 spanska.

Det fanns en övergripande nedgång på 64% av de intima partnerna för våldshandlingar per 1000 från 1994 till 2010. Återigen reflekterar BJS-siffrorna endast fall där någon har arresterats och dömts.

Mindre våld eller färre rapporter?

Det finns vissa spekulationer att när många jurisdiktioner började passera lagar som krävde att polisen skulle ta en av fängslarna när som helst, fick de ett våldsamtal i hemmet, att antalet samtal till polis om hjälp minskade, inte nödvändigtvis antalet incidenter av våld i hemmet.

Det finns också bevis för att vissa spanska offer inte ringer till polisen för hjälp eftersom de berättas av deras missbrukare att de kommer att bli deporterad om de ringer. Båda dessa situationer kan skryta statistiken för våld i hemmet bland etniska grupper.

Hur går Alkohol i hemlig våld?

När du lägger till alkohol i blandningen, kan bilden bli ännu mer fuzzy, med tanke på benägenheten för drickare och binge drinkers för att minimera deras alkoholkonsumtion.

Forskare har rapporterat mycket olika slutsatser om den roll som alkohol spelar i våld i hemmet.

Under åren verkar det finnas en allmän konsensus bland forskare att även om alkohol och drogmissbruk inte nödvändigtvis orsakar våld i hemmet är det definitivt en riskfaktor för att förutsäga våld i relationer.

Det finns forskning som visar att chanserna för våld i hemmet till manliga kvinnor uppträder på dagar då mannen dricker kraftigt är åtta gånger mer sannolikt än på dagar som de inte dricker. Allvarlig fysisk aggression är 11 gånger mer sannolikt på dagar man dricker.

Alkohol som katalysator för våld

Forskare insisterar dock på att även om alkohol kan vara en katalysator för våld, kommer det intima partnervåldet i sig av andra sociala problem och ämnet missbruk måste ses som "överlappningen av två separata sociala problem".

Universitetet i Texas Houston School of Public Health-studier som hittade nivåer av intimt partnervåld var dubbelt så hög för svarta och latinamerikaner jämfört med vita, fann också att frekvent eller tungt dricks ökat våld för alla tre grupperna, men särskilt för svarta - för båda man-till-kvinnligt och kvinnligt-till-manligt våld.

Studien hittade ett konsekvent mönster som våldsamma incidenter är särskilt sannolikt att inträffa i svarta par när förövaren är en frekvent eller ofta tungdriven dricker. Bilden som följer med den här artikeln (se ovan) visar ett diagram från Houston-studien för kvinnlig våld i hemmet.

Alkohol ökar våldet mer i svarta

Diagrammet visar att ju mer förövaren dricker, desto större är andelen våld i alla grupper. I vita kvinnor, till exempel, går kursen från drygt 10% för nondrinkers till nästan 20% för tunga drinkare. Men för svarta kvinnor ökar våldshastigheten från 22% till nondrinkers till nästan 60% för tunga drinkare.

Av alla etniska grupper ökar den stora alkoholkonsumtionen den största risken för män som är i ett förhållande till en vanlig eller tungtorkande svart kvinna.

Hos män till kvinnor gick räntesatsen för män från 20% för nondrinkers till mer än 40% för ofta tunga drinkare.

Men anmärkningsvärt konstaterade Houston-forskarna att alkohol inte var orsaken till ökat våld bland svarta par, men sade att problemet "utan tvekan har mer att göra med ekonomisk stress i svarta par och rasojämlikhet i det amerikanska samhället än vad det med några särskiljande effekter av alkohol bland afroamerikanska män och kvinnor. "

Resultaten av sin egen studie tycks dock visa att tung alkoholkonsumtion spelar en viktig roll i par vars förhållanden blir våldsamma.

källor:

American Bar Association. "Inhemskt våld efter ras och etnicitet." Inhemsk våldsstatistik . Åtkomst till juni 2015.

Field, CA och Caetano, R. "longitudinell modell som förutsätter partners våld bland vita, svarta och latinamerikanska par i USA." Alkoholism: klinisk och experimentell forskning september 2003.

Grossman, SF. "Inhemskt våld över ras och etnicitet - Inverkan på socialt arbete och politik." Våld mot kvinnor oktober 2007.

Reina, AS, et al. "" Han sa att de skulle deportera mig "- Faktorer som påverkar inhemska våldshjälp - söker efter praktik bland latinamerikanska invandrare." Journal of Interpersonal Violence March 2014.

US Department of Justice Bureau of Justice Statistik. " Intim Partner Violence, 1993-2010 ." Specialrapport november 2012.