Mild till livshotande symtom för alkoholavbrott

När tunga eller vanliga drinkare plötsligt bestämmer sig för att sluta "kallt kalkon" kommer de att uppleva några fysiska abstinenssymptom, vilket kan sträcka sig från det mildt irriterande till allvarligt och till och med livshotande.

Svårighetsgraden av dessa abstinenssymptom är vanligtvis beroende av hur "kemiskt beroende" den kroniska drinkaren har blivit. De som dricker kraftigt dagligen har givetvis utvecklat en hög grad av beroende, men även de som dricker dagligen men inte tungt och de som dricker tungt men inte dagligen kan också vara kemiskt beroende av alkohol.

Ta Alcohol withdrawal Symptoms Quiz .

När någon som har blivit " alkoholberoende " bestämmer sig för att sluta dricka, kommer han att uppleva en viss grad av fysiskt obehag. Av denna anledning är det ytterst svårt för honom att bara sluta dricka "på egen hand" utan hjälp och stöd.

"Aldrig igen" betyder vanligtvis aldrig

Scenariot har spelats om och om igen många gånger. Efter en särskilt skadlig eller pinsamt binge, kommer den hungover person att göra en ed för sig själv och andra att dricka "aldrig igen" och är ganska ofta uppriktigt att sluta.

Men med uppkomsten av abstinenssymptom, kommer också "begäret" för mer alkohol. Kroppen berättar för drinkaren att den behöver "alkohol". När de fysiska symptomen av uttag börjar öka, tar en annan dryck helt enkelt mindre smärtsam än att inte ta en eller så verkar det vid tiden.

För dem som har förbundit sig att inte dricka igen, eller tvingas av omständigheter att inte ha tillgång till alkohol, kan kampen för att bekämpa abstinenssymptomen bli en farlig kamp, ​​en som faktiskt kan bli livshotande.

Att skaka

För vissa, som är mindre kemiskt beroende, kan abstinenssymptom vara så "mild" som att bara få skakningar, eller svett- eller kanske illamående, huvudvärk, ångest, snabb hjärtslag och ökat blodtryck.

Även om dessa symptom är obehagliga och irriterande, är de inte nödvändigtvis farliga.

Men de är ofta åtföljda av "craving" för mer alkohol, vilket gör beslutet att fortsätta avstå mycket svårare att göra.

Till och med "morgon efter" baksmälla av någon som bara ibland dricker till överflöd är faktiskt en mild form av alkoholavdrag från överdriven natt innan, då alkoholinnehållet i blodet börjar falla. Symtomen kan dyka upp inom några timmar efter att de inte har druckit.

The Full-Blown DTs

Men inom sex till 48 timmar efter att inte druckit kan hallucinationer utvecklas. Dessa är vanligtvis visuella hallucinationer men de kan också innebära ljud och lukt. De kan vara i några timmar upp till veckor i taget.

Även inom denna tidsram efter avslutat kan konvulsioner eller anfall inträffa, vilket är den punkt vid vilken alkoholuttag kan bli farligt om det inte behandlas medicinskt. Symtomen kan utvecklas till delirium tremens (DT) efter tre till fem dagar utan alkohol. Symtomen på DT: s är omfattande förvirring, desorientering, hallucinationer, hyperaktivitet och extrema hjärt- och kärlsjukdomar.

När DT har börjat kan de orsaka hjärtstörningar, anfall och andra medicinska komplikationer som kan vara dödliga.

Få behandling för uttag

De goda nyheterna för dem som är extremt alkoholberoende, och som vill sluta dricka, kan alla dessa symptom lindras och elimineras med rätt medicinsk behandling .

Vanligtvis för de som är lindrigt beroende av vitaminer (inklusive tiamin), kommer en ordentlig diet och hydratisering att förhindra att de flesta av de lindriga abstinenssymptom uppträder. För den allvarligt beroende, kan läkemedel administreras, men endast av en läkare. Ett tillvägagångssätt är att ersätta bensodiazepiner såsom Librium för alkohol och gradvis minska dosen tills patienten är drogfri.

Om du är en stor drinkare och vill sluta, kontakta en utbildad sjukvårdspersonal eller en anläggning som specialiserat sig på alkohol- och drogbehandling och vara ärlig om ditt vanliga alkoholintag. Den psykologiska återkallelsen är tillräcklig för att hantera, utan att behöva bekämpa de fysiska symptomen.

Du behöver inte göra det "på egen hand" för att bevisa någonting för någon. Hjälp är tillgänglig, dra nytta av det.