Var inte rädd för alkoholavdrag

Hjälp är tillgänglig för att minska symtomen

Har du någonsin velat sluta dricka alkohol men var tveksam till att göra det eftersom du fruktade att uttagssymtomen skulle vara för svåra? Du är inte ensam. Många människor är rädda att drabbningssymtom kan vara farligt om de slutar dricka.

Du kan ha försökt sluta dricka alkohol före och upptäckte att de symptom du upplevde var mer allvarliga än du hade förväntat dig.

Kanske bestämde du dig för att gå tillbaka till att dricka bara för att lindra dessa symtom. Alkoholuttagssymtom är den främsta orsaken till att många snabbt återkommer när de försöker sluta.

Uttagandet kan vara svårt

Gör inget misstag om det, alkoholavbrottssymptom kan vara svår och i vissa fall dödlig. Om du är en dagdrinkare, en tung drinkare eller en frekvent binge-drickare som plötsligt slutar kommer sannolikt att producera ett brett utbud av obekväma symtom .

Men idag finns det hjälp för personer som försöker ge upp alkohol, även efter en livstid av tungt dricks. Det finns behandling tillgänglig som kan kraftigt minska eller eliminera de flesta symptomen av alkoholavhoppning .

Försök inte det utan hjälp

Nyckeln till att sluta med alkohol samtidigt som man undviker obehagliga abstinenssymptom är att fråga om hjälp. Om du har bestämt att det är av bästa intresse att du slutar dricka, sök hjälp från din läkare eller vårdgivare.

Det finns specifika medicinska behandlingar som din läkare kan förse dig med som kommer att stoppa eller minska de flesta symtom som du normalt skulle uppleva om du slutar med kall kalkon.

Benzodiazepiner (lugnande medel) är den huvudsakliga behandlingen för symtom på uttag, som skakningar, och är också nyckeln till att förebygga och behandla delirium tremens (DT).

Du kan få beta-blockerare för att minska din hjärtfrekvens och anti-anfallsmedicin om du går in i DT. Din vårdgivare kan också föreslå vitaminer och kostförändringar som hjälper till med dina abstinenssymptom. Läs mer om att få behandling för återkallelse av alkohol .

Professionella Detox Program

Ett annat alternativ, speciellt om du tidigare har upplevt svår uttag, är att kontrollera dig själv i en professionell avgiftningsanläggning. Detox-program involverar kortsiktigt (vanligtvis mindre än sju dagar) inpatientbehandling, där specialutbildade proffs övervakar ditt uttag nära och administrerar mediciner efter behov.

En fördel med detox i patienten är att du kommer att vara borta från dina vanliga dricksutlösare och därför mindre benägna att hämta en drink för att stoppa symtomen när de börjar. Och nej, du behöver inte falla ner för att kolla in detox. Folk kontrollerar sig ofrivilligt varje dag.

Poängen

Om du behöver sluta dricka, låt inte alkoholavstängning skrämma bort dig. Det finns mediciner och behandlingar tillgängliga idag som kan hjälpa dig att komma igenom de första tidiga dagarna utan alkoholkonsumtion. Du behöver inte göra det själv.

Om du vill ha en bättre uppfattning om vad du kan förvänta dig, se alkoholavdragssymtom dag för dag .

> Källa:

National Institute of Health. "Återkallande av alkohol". MedlinePlus. 2015.