Vad säger din bilfärg om din personlighet?

Folk har länge trott att färg kan påverka våra humör. Inredningsarkitektar väljer färg- och tillbehörsfärger för att framkalla vissa känslor medan artister ofta väljer en viss palett för att provocera reaktioner från tittarna. Färgpsykologi tyder på att olika nyanser kan ha ett brett utbud av effekter, från att öka våra humör att orsaka ångest.

Men kan färgen på de produkter du köper någonsin säga något om din personlighet?

I en artikel som publicerades på Fox Business vägrade ett antal experter på huruvida färgen på din bil kan säga något om vem du är som individ eller den bild du kanske försöker att projektet. Som artikeln påpekar kan våra färgpreferenser ibland göra ett uttalande om hur vi vill att andra ska uppfatta oss. Andra faktorer som ålder och kön kan också påverka de färgval som vi gör.

Naturligtvis påverkas färgvalen ofta av faktorer som pris, urval och andra praktiska problem. Inte bara det, men färginställningar kan också förändras i tid. En person kanske föredrar ljusare, mer uppmärksamhet-få färger när de är yngre, men befinner sig dras till mer traditionella färger som de blir äldre. Köparens personlighet kan spela en viktig roll vid färgval, men köpare påverkas ofta av faktorer som pris och tillgänglighet.

Till exempel kan inköp av ett vitt fordon vara mindre om att du vill tro att du är ung och modern och mer om det klimat du bor i; människor som bor i heta klimat föredrar oftast ljusa fordon över mörka.

Vad tror du? Känner du till att färgen på de produkter du köper (som din bil, din mobiltelefon eller dina kläder) säger något om din personlighet?

Var noga med att kolla in vår artikel om färgets psykologi och se vad våra läsare har delat om hur olika färger får dem att känna.

Vill du lära dig mer om personlighet?

referenser:

Shinn, L. (2014, jan 16). Vad din bilfärg säger om dig. Fox Business. Hämtad från http://www.foxbusiness.com/personal-finance/2014/01/15/what-your-car-color-says-about/