Motion och näring istället för alkohol och droger

Avkoppling, motion och bättre näring kan förbättra den fysiska och emotionella hälsan hos människor som återhämtar sig från alkoholism eller narkotikamissbruk och, på deras sätt, hjälper till att förhindra återfall.

Låt oss ta itu med det: Om du utvecklade dig till att söka professionell behandling eller rehab för ditt alkohol- eller narkotikaproblem fick du förmodligen inte mycket fysiska övningar och du äter definitivt inte så hälsosamt som du borde.

Förbättring inom dessa områden kan bidra till en hälsosammare livsstil och kan hjälpa dig att förbli oföränderlig .

Avkoppling och rekreation

Att bli involverad i en rekreations- eller fysisk aktivitet kan gynna din återhämtning genom att minska stressen som kan vara en utlösare för återfall. Det kan också hjälpa till att minska tristess, vilket för vissa är en viktig återgångsutlösare, och gynnar dig emotionellt genom att återställa en balans av balans i ditt liv.

Självklart blir det mer aktivt att hjälpa dig att må bättre fysiskt och förbättra din allmänna hälsa. Detta kan hjälpa din återhämtning genom att minska svårighetsgraden av eventuella post-akuta abstinenssymptom som kan uppstå igen.

Ta det lugnt

Om du inte har varit fysiskt aktiv under en lång tid bör du kontakta din läkare eller vårdgivare innan du börjar något träningsprogram. Du kanske vill lindra i vilken fysisk träning du väljer att hålla från att överdriva det tidigt och bli avskräckt.

Att bli fysiskt aktiv betyder inte att du måste börja träna för att bli en idrottsman i världsklass. Du kan bara ta en daglig promenad i ditt grannskap eller i köpcentret, ta dina barn att leka i parken, cykla eller hämta en sport som du en gång tyckt om som tennis, softball eller basket.

Målet är att bli mer aktiv på en nivå som du är bekväm med och göra framsteg när det gäller att förbättra din hälsa.

Dålig kostvanor

Hand i hand med fysisk aktivitet när det gäller att utveckla en hälsosam livsstil är bra näring . Om du är som de flesta alkoholister och missbrukare, spenderade du så mycket tid med ditt läkemedel som du ofta misslyckades med att äta ordentligt.

Forskning visar att många alkoholister lider av någon nivå av undernäring. Många av drogerna på gatan undertrycker idag aptiten. Följaktligen har många människor som går in i professionella alkohol- och drogrehabprogram hoppat över många måltider helt enkelt för att de inte kände sig hungriga.

Alkohol, undernäring och medicinska komplikationer

Dålig matvanor hos alkoholister har visat sig öka risken för eller förvärra följande medicinska tillstånd:

Leversjukdom : Alkoholhaltig leverskada orsakas främst av alkohol, men dålig näring kan öka risken för alkoholrelaterad leverskada.

Pankreatit : Det finns viss forskning som tyder på att alkoholens skadliga effekt på bukspottkörteln kan förvärras av en proteinfattig diet.

Hjärnskador : Näringsbrist kan ha allvarliga och permanenta effekter på hjärnans funktion. Specifikt kan tiaminbrister, som ofta ses hos alkoholister, orsaka allvarliga neurologiska problem.

Graviditetskomplikationer : Alkohol i sig är giftigt för fostret, men åtföljande näringsbrist kan påverka fostrets utveckling, vilket kan innebära risk för utvecklingsskada, visar forskning.

Inte bara kan näringsbrister hos en alkoholiserad mamma negativt påverka fostrets näring, men dricka alkohol kan begränsa näringsflödet till fostret.

God näring hjälper

Liksom fysisk aktivitet hjälper bra näring till din återhämtning genom att minska eventuella post-akuta abstinenssymptom du kan uppleva och hjälper till att bygga upp din kropp som bärs av din alkohol eller drogbruk.

Om du är i uppföljning från ditt rehab-program kommer du noga att bli frågad om dina vanliga matvanor och hur mycket du vet om god näring. Din nuvarande kost val kommer att övervägas så att lämpliga steg för att äta mer hälsosamt och må bättre i din återhämtning kan föreslås.

Välja en balanserad kost

Nyckeln är att äta en balanserad kost, följa dietriktlinjerna och välja mat från olika livsmedelsgrupper - kött, fjäderfä och fisk. mejeriprodukter; frukt och grönsaker; och bröd och korn.

Det rekommenderas att du äter fem portioner av frukt och grönsaker dagligen.

källor:

National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism. " Alkohol och näring ." Alkohol Alert 1993

National Institute on Drug Abuse. "Principer för narkotikamissbruk Behandling: En forskningsbaserad guide." Reviderad 2007.

National Institute on Drug Abuse. "En individuell läkemedelsrådgivningsmetod för att behandla kokainmissbruk: Sammanfattande kokainbehandlingsstudiemodell." Åtkomst till maj 2009.