Skulle en intervention hjälpa min missbrukade älskade?

Interventioner är ett populärt tema i tv-program. Berättelsen är lockande - en ung person eller tidigare ansvarig förälder går på vilse och succumbs till ödemarkerna av alkohol eller droger, konfronteras med att bry sig om vänner och familj och i ett enda avsnitt förstår felet på deras sätt och vänder sitt liv, ofta genom ett mirakulöst, ändå tillgängligt behandlingsprogram.

Men är verkligheten så enkel som verkligheten TV skulle få oss att tro?

Även om visar med verkliga ingrepp är till hjälp för att ge hopp till missbrukare och deras familjer, och att visa att förändringen är möjlig, speglar de inte nödvändigtvis en exakt bild av verkligheten, vare sig för de berörda personerna eller hur ett ingrepp skulle kunna visa sig de som överväger ett ingrepp för någon de bryr sig om.

Fungerar Interventioner?

Beteckningen intervention kan vara förvirrande eftersom det kan användas för att hänvisa till de olika terapeutiska metoder som används för att behandla missbruk, varav många är bevisbaserade och effektiva. Dessa inkluderar motiverande intervjuer , kognitiv beteendeterapi och parterapi . Dessa bevisbaserade behandlingar och flera andra tar vanligtvis tid och engagemang hos den beroende personen men är generellt till hjälp.

Det vi diskuterar i den här artikeln är inte en behandling i sig , utan snarare ett planerat försök av en grupp människor att övertyga någon de är i samband med att antingen sluta alkohol eller droger på egen hand eller att söka behandling.

Denna process kan ledas och styras av en interventionist som anställs av familjen eller gruppen. Ett ingrepp får inte göras på ett aggressivt sätt, även om det ibland åtföljs av vrede uttrycka om den missbrukas tidigare missförhållanden och hot mot att avbryta eller allvarligt begränsa förhållandet, men det är alltid på något sätt konfronterande - även om konfrontation presenteras som en "inbjudan" som i allmänhet inte är effektiv för att övervinna missbruk.

Utifrån en professionell synpunkt kan inte interventioner rekommenderas, helt enkelt för att det inte finns tillräckligt med forskning tillgänglig för att stödja deras effektivitet. Det betyder inte att de inte kan vara effektiva. det betyder bara att de studier vi behöver för att "bevisa" effektiviteten av insatser har ännu inte genomförts.

Medan några undersökningar gjordes om effektiviteten av insatser för att få människor att behandlas under slutet av 1900-talet visade de vanligtvis att familjemedlemmar valde att inte följa med att konfrontera sina familjemedlemmar. En studie visade att när de följde igenom, kunde de få sin familjemedlem till behandling, men i slutändan var det ett mycket litet antal personer och resultatet av terapin rapporterades inte.

Tänk på att alla terapier, oavsett hur effektiva de var, provades på ett och samma gång, gick igenom experimentella steg och förbättringar, finansierades för forskning och slutligen genomfördes tillräckligt många studier som visade deras effektivitet att de blev accepterade träningen. Men bara för att de är accepterade övning betyder inte att de är garanterade att arbeta för alla.

Ur ett anekdotiskt perspektiv har interventioner blandade recensioner.

Vissa kliniker har haft erfarenhet av att arbeta med människor vars familjer har genomfört interventioner som har varit till hjälp för att övertyga sin älskade för att få hjälp. Andra har haft mycket mer negativa recensioner, där ingripandet var dåligt genomfört eller den beroende personen var inte på plats för att höra feedbacken, och det orsakade ett ännu större problem för den beroende personen och en ännu större rift i familjen.

Så hur vet du om ett ingripande kommer att hjälpa den person du bryr dig om? Det som verkar vara avgörande är att interventionistens erfarenhet och skicklighet leder till interventionen. Det kan därför hända att interventioner verkar så framgångsrika på TV-program med stora budgetar, de bäst utbildade experterna och team av professionella som ger backup stöd till den enskilda och familj.

Men i den verkliga världen har vi inga aktuella system för att utvärdera inlärningsaktiviteternas uppgifter eller för att ge säkerhetskopiering vid behov, så det finns väldigt lite information som baserar ditt beslut.

Varför skulle folk använda interventioner om de inte arbetar?

Interventioner för missbruk är stora affärer, särskilt i USA, där de ofta visas på TV. I desperation häller familjer av missbrukare sina livsbesparingar i interventioner och hoppas kunna rädda en älskad som inte längre ser orsaken. Men grunden för interventioner handlar mer om hype än om sann återhämtning-verklighet TV är inte i sjukvårdsbranschen, det är i underhållningsverksamheten och dramatiken i en noggrant orkestrerad och redigerad videorätt om konfrontation och inlösen är mycket tilltalande för modern amerikansk publik.

En del av varför ingripanden är så tilltalande, och också, så osannolikt att de är effektiva, är att de erbjuder drömmen om en enkel lösning till en oerhört komplex situation. Vi vet från årtionden av forskning att människor inte blir beroende bara av natur eller vård, men ett komplext samspel mellan de två.

Vanligtvis kämpar någon med missbruk med bakomliggande problem som de inte ens kan vara medvetna om, problem som en interventionistisk eller välmenande familjemedlem ännu mindre benägna att vara medveten om. Även om en del människor kan övervinna allvarliga beroendeframkallande på egen hand, tar det stor beslutsamhet och tillgång till alternativa sätt att hantera för att göra detta. För många andra, övervinna missbruk kräver behandling, och det tar ofta många försök att helt sluta alkohol och droger.

Självklart betyder det inte att människor aldrig får hjälp av ett ingripande. Processen att bli medveten om att ditt beteende skadar dig själv, och de som är omkring dig, är ett viktigt steg mot återhämtning och det första steget genom förändringsstadierna från förutbeställning till kontemplation. Att konfrontera någon med en missbruk är emellertid ett mycket riskabelt tillvägagångssätt, och kan lika lätt återfyra, vilket gör den beroende personen kände attackerad, alienerad och missförstått istället för att känna sig stödd. I dessa fall kan ett ingrepp till och med förvärra en missbruk, vilket får personen att söka tröst i alkohol och droger och att söka företag av dem som "förstår" -dryckerande och drogande kompisar och droghandlare.

Faktorer att överväga vid val av en interventionist

Om du, efter att ha funderat på brist på forskningsstöd, fortfarande känner ett ingrepp, kan vara rätt för din älskade, här är några vanliga överväganden - inte baserat på medicinska fakta eller forskning - att tänka på att fatta beslut att anställa en interventionist :

Kom ihåg att även om många som arbetar i missbrukarfältet vet vad de gör och verkligen vill hjälpa sina kunder, finns det andra där ute som bara vill ha dina pengar och kommer att byta på desperationen som känns av de kära som söker ett mirakel bota. Det finns inga mirakelkurer, och att övervinna missbruk är hårt arbete, särskilt för missbrukarna själva.

Alternativ till en intervention

Det bästa sättet att behandla en missbruk beror på en hel del faktorer, inklusive ämnet som används, hur svårt missbruk är, den beroende personen attityd mot behandling och sluta eller skära ner, och om de har samtidiga psykiska och / eller fysiska hälsoproblem .

En läkare är ofta i bästa position att diskutera detta med personen med missbruk, även om många läkare inte har mycket träning eller expertis i missbruk, och vissa är inte bekväma att arbeta med personer med missbruk. American Board of Addiction Medicine tillhandahåller specialiserad utbildning och certifiering för läkare, och så är en ABAM-certifierad läkare en utmärkt person för att hjälpa personer med en missbruk hitta rätt behandling, samt ge en hel del behandling själva.

Du kanske också vill överväga att hitta andra behandlingsalternativ för din älskade:

Kommunicera med din älskade

Kommunikation med din älskade är viktigt för att bygga och behålla det förtroende som krävs för att stödja dem i återhämtning. Ofta kan förtroende för relationer skadas mycket under en missbruk, eftersom den beroende personen ofta känner det nödvändigt att hålla sitt beroendeframkallande hemligt från sina nära och kära, ofta tror det på egen hand. Då, när den älskade upptäcker det beroendeframkallande beteendet eller står inför några av de negativa följderna av missbruket, känner de sig oftast förråda och arg.

Du kanske inte kan övertyga eller mobbla din älskade till behandling, och faktiskt försöker du göra det kan faktiskt göra både deras missbruk och ditt förhållande sämre. Å andra sidan är ärlig och tydlig kommunikation vanligtvis mycket hjälpsam. Att ställa in gränser kring vilken typ av beteende som går över linjen och är oacceptabla och att det är tydligt att du har ditt eget liv och dina behov är oerhört viktigt i relationer med människor som har missbruk. Det här är ofta inte lätt, även om du vet vad du inte ska säga till någon med narkotikamissbruk och dessa tips om hur man hjälper en beroende vän eller släkting kan vara till hjälp.

> Källor:

> Clark CD "Tuff kärlek: En kort historisk historia av missbruksinterventionen." Psykologihistoria , 15 (3): 233-246, 2012. doi: 10.1037 / a0025649

> Liepman MR, Nirenberg TD, Börja AM "Utvärdering av ett program som är utformat för att hjälpa familjen och betydande andra att motivera resistenta alkoholister till återhämtning." American Journal of Drug and Alcohol Abuse, 15: 209-221.

> Miller W, Meyers R, Tonigan J. "Engagera de omotiverade i behandling av alkoholproblem: En jämförelse av tre strategier för intervention genom familjemedlemmar." Journal of Consulting och Clinical Psychology [seriell online], 67 (5): 688-697. 1999.

> Milller, WR & Rollnick, S. Motivational Intervju: Att hjälpa människor förändras. Tredje upplagan. New York: Guilford. 2012.