Uppge GAD till din arbetsgivare

Arbete är en viktig del av det dagliga livet för de flesta i världen. Arbetet kan ge mening, betydelse och möjlighet att ha en önskvärd levnadsstandard. Att uppleva generell ångestsyndrom (GAD) kan dock göra det produktiva arbetet extremt svårt. Att vara framgångsrik och nöjd i din karriär är en viktig orsak till att hantera sjukdomen, och att avslöja GAD för din arbetsgivare kan vara ett knepigt, men viktigt beslut att göra.

Följande är en guide för hur du navigerar det beslutet. För mer information om karriärbeslut och GAD läs detta .

När ska man avslöja

Att fatta beslutet att prata med din anställd om GAD kan vara ganska stressande och ångestiga. Det första steget i beslutet är att räkna ut varför du skulle göra det. Ta en realistisk titt på hur väl du fungerar, hur mycket störningen påverkar din produktivitet och slutförandet av arbetsansvar, och vad du hoppas kunna vinna genom att berätta för någon är viktiga faktorer att överväga. Om störningen har en signifikant inverkan på din funktion på jobbet och du söker lite förståelse, boende eller hjälp, kan det vara lämpligare att avslöja det om det bara påverkar dig marginellt.

Läs arbetsgivarpolicyer

Därefter bli mycket bekant med företagets politik och boende för anställda med psykiatrisk diagnos.

De flesta arbetsplatser har vissa policyer för medicinska förhållanden och andra livsförhållanden som kan påverka medarbetarna, så att läxorna först gör det lättare att navigera i processen. Dessutom bör du mäta hur mycket informationen skulle påverka din ställning med ditt företag. Om du befinner dig i ett jobb där du känner att du kan bli behandlad orättvist efter avslöjandet väger du detta i beslutet.

Vem ska berätta

Slutligen bestämma vem du vill prata med. I allmänhet är de två bästa resurserna för anställda med någon typ av psykologisk problem en funktionshinder, eller någon som representerar ditt personalassistansprogram. Om ingen av dessa finns kan du överväga att arbeta med din behandlingsleverantör för att bestämma den bästa personen att prata med.

För mer information om detta beslut, besök Substance Abuse och Mental Health Services Administration (SAMHSA).