När ditt barn är resistent mot terapi

Hur kan du hjälpa när ditt barn lider av depression

Om ditt barn är resistent mot terapi eller vägrar att samarbeta med sitt behandlingsprogram för depression, kanske du undrar hur han någonsin blir bättre. Det är emellertid inte ovanligt att barnet är tyst under behandlingen eller till och med vägrar att delta i sessioner. Det är faktiskt en välkänd verklighet bland terapeuter och forskare att vissa barn kommer att vara resistenta mot terapi.

Lyckligtvis finns det åtgärder som föräldrar kan vidta för att deras barn ska följa och dra nytta av sina behandlingsbehandlingsprogram.

Faktorer som kan göra ditt barn resistent mot terapi

Det är möjligt att ditt barn kan känna sig rädda för att tala med en främling om sina tankar och känslor. Hon kan vara orolig för avslag, dom eller straff från en terapeut eller att deras sessioner kanske inte är konfidentiella. Det här är bara några möjligheter till varför ditt barn kan vara resistent mot terapin.

Du är dock inte ensam om livshändelser blir i vägen för ditt barn som går i behandling.

Föräldrar har inflytande på barn som går till terapi

Dr Pamela Wilansky-Traynor och kollegor publicerade fakta om denna mycket omständighet i Journal of the Academy of Canadian Child and Adolescent Psychiatry i maj 2010. I sin studie fann de att stressiga livshändelser, såsom familjekamp eller ekonomisk stress, och huvudvärk, magont eller andra fysiska klagomål relaterade till depression , har potential att överhänga vikten av behandling närvaro, även när terapin har visat framgång.

I vissa fall kan det bara vara i barnets ögon. Men även välsignade föräldrar kan bli offer för att lägga ett barns terapi sessioner åt sidan för att hantera det som kan tyckas som en mer pressande fråga vid den tiden.

Forskarna fann att föräldrarna har förmåga att påverka yngre barn att delta i terapi mer än äldre barn, vilket kan vara något du själv har stött på, särskilt om du arbetar med ett barn i eller närmar sig hans tonår.

När ditt barn sätter upp en kamp

Psykoterapi syftar till att förändra eller korrigera problembeteenden, vilket kräver en önskan att förändras. Ett deprimerat barn , som kanske redan känner sig missförstådd eller arg, kan bli avskräckt att bli tillsagd att förändras.

Drs. Theresa Moyers och Stephen Rollnick, som publicerade en recension om ämnet i Journal of Clinical Psychology 2002, förklara att en terapeut som arbetar med detta faktum är avgörande. Patienter som har tvingats söka behandling, som vanligtvis är fallet med barn, kommer sannolikt att vara irriterande och motstå hjälp. En terapeut som visar empati och stöd är mer benägna att uppmuntra förändring än en som försöker driva barnet för att följa sina rekommendationer.

Vad du kan göra för att hjälpa

Ibland kan du bli överväldigad av frustration. Det är förståeligt. Men det finns saker du kan göra för att hjälpa till med situationen:

Hitta rätt behandling för ditt barn

Det är viktigt att hjälpa ditt barn att hitta rätt depression behandling. Om ditt barn fortfarande inte drar nytta av terapi, kan det vara dags att prova ett annat behandlingsalternativ trots dina ansträngningar. Depression kan få konsekvenser på kort och lång sikt, såsom dålig social och akademisk prestanda, dåligt självförtroende, riskupptagande beteende, missbruk och självmordstänkande och beteenden . Att arbeta med barnets barnläkare, skolans rådgivare eller psykolog kan vara till hjälp vid vägledning för nya behandlingsalternativ.

källor:

"Hur upplever barn och ungdomar depression?" National Institute for Mental Health.

Theresa B. Moyers, Stephen A. Rollnick. "Ett motiverande intervjuande perspektiv på motstånd i psykoterapi." Journal of Clinical Psychology / I session 2002, 58: 185-193.

Tonåringar med behandling-resistent depression Mer sannolikt att bli bättre med byta till kombinationsterapi. Pressmeddelande. National Institute for Mental Health. Åtkomst: 15 juni 2010. https://www.nimh.nih.gov/news/science-news/2008/teens-with-rereatment-resistant-depression-more-likely-to-get-better-withswitch -to-kombination-therapy.shtml

Willansky-Traynor, P. Manassis, K., Monga, S. et al. "Kognitiv beteendeterapi för deprimerad ungdom: Förutsägare av närvaro i en pilotstudie." Journal of the Canadian Academy of Child and Adolescent Psychiatry 2 maj 2010, 19.