När narkotikamissbruk och sex kombineras med parti och lek

Riskerna med drog-fueled sexmaroner

När folk använder termen "party and play" (eller PnP för kort) betyder "party" vanligtvis att droger med andra människor, eller kanske bara en annan person, och "lek" betyder sex. Parti och lek används mest i homosexuella samfundet som ett uttryck för att två eller flera homosexuella män träffas för att använda fritidsdroger för att förbättra sex. Läkemedlet som vanligtvis nämns är kristallmet, även om termen parti och lek faktiskt kan innebära rekreationsanvändning av någon typ av läkemedel under sex mellan personer med någon sexuell läggning när läkemedlet används för att förbättra den sexuella upplevelsen på något sätt.

Fest och lek kan innebära gruppsex, men det kan också användas för att hänvisa till sexuella möten mellan kvinnor och män.

Varför gör några gay män fest och spela?

Det har varit en hel del spekulationer, anekdotiska bevis och forskning som ser på fenomenet party-and-play-aktiviteter på homosexuella scenen. I dessa rapporter läggs tonvikten på acceptansen av anonym kön, fri från de normala relationerna hos homosexuella män.

En av de främsta orsakerna är att unga homosexuella män ofta inte kan träffa potentiella partners i vanliga inställningar, så de brukar använda homosexuella barer, klubbar, homosexuella webbplatser och chattrum för att träffa sexuella partners. Narkotikamissbruk har ofta varit ganska utbredd i dessa inställningar, och så är droger och vardagligt kön ofta g, o hand i hand.

Några av de andra anledningarna till varför homosexuella partier och lekar är att göra homosexuellt lättare ur en fysisk synvinkel (till exempel för att möjliggöra en större avslappning, vilket är till hjälp under analsex) och för att öka sexuell upphetsning och uthållighet - erektil dysfunktionsdrog Viagra används ofta för detta ändamål.

Det har också dokumenterats att droger kan öka modet som krävs för barebacking.

Att använda droger för att möjliggöra obehagligt sex och att klara de underliggande känslorna av skam och depression har länge varit förknippade med sexarbete - utbyte av sex för pengar, droger eller andra saker - för män och kvinnor.

Kommersiella sexarbetare och homosexuella män som letar efter partyspelare är med ökad risk för HIV-infektion. Ökningen av hiv-mängder bland homosexuella män sedan metepidemin under det senaste decenniet har varit väl dokumenterad.

Förebyggande strategier har dock riktat homosexuella män mer än sexarbetare, som tenderar att stigmatiseras av samhället, trots att många sexarbetare är offer för sexuellt övergrepp . För dem är sexarbete ett sätt att överleva snarare än ett positivt val.

Är PnP en Rite of Passage Into Gay Community?

Medan vissa homosexuella män hävdar att inblandning i parti och spel är en slags initiering i homosexuella scen, väljer många homosexuella män inte att använda droger - eller att ha anonymt eller oskyddat sex. Analsex är också en aktivitet som inte alls är universell bland homosexuella män, oavsett om de blir lätta att använda eller inte.

Det är olyckligt att vissa sårbara unga män, osäkra på deras känsla av tillhörighet i homosexuella samfundet, köper in i dessa myter och tar droger för att utföra och känna sig delaktiga i homosexuella scenen. Det matar också en falsk negativ stereotyp av homosexuella män som ytliga, oansvariga och ointresserade i engagerade relationer.

Om du är pressad av någon att engagera sig i drogdriven sex, särskilt gruppsex, kanske du anser att det i stället för att vara typiskt för homosexuella män kan vara ett problem för den enskilda personen och kan utgöra andra problem, till exempel sexberoende .

Du borde absolut inte göra något som involverar sex eller droger för att försöka få godkännande av en annan individ eller grupp, eftersom riskerna är för höga. Använd alltid en säker kondom när du har sex.

> Källor:

> Bonell C, Weatherburn P, Rhodes T, Hickson F, Keogh P, Elford J. "Adressering Gay Men's Use of Methamphetamine and Other Substances." Addiction Research and Theory 16 (5): 417-420. 2008.

> Halkitis P, Mukherjee P, Palamar J. "Longitudinal Modeling of Methamphetamine Use and Sexual Risk Behavior hos Gay och Bisexual Men." AIDS Behav 13: 783-791. 2009.

> Johnson D. Meth: The Home-Cooked Menace Center City: Hazelden. 2005.

> Semple S, Zians J, Strathdee S, Patterson T. "Sexual Marathons och Methamphetamine Använd bland HIV-positiva män som har sex med män." Arch Sex Behav 38: 583-590. 2009.

> Shelton M. Gay Män och Substance Användning: En grundläggande guide för missbrukare och de som bryr sig om dem . Centrum Stad: Hazelden. 2011.