Hur man hanterar stressen för ett nytt jobb

Om du just har startat ett nytt jobb, oavsett om det är för första gången eller tionde gången känner du förmodligen lite (eller mycket!) Stress. Det finns många nya uppgifter att lära sig och dina chefs eller medarbetares förväntningar kan vara höga.

Nya jobb presenterar många förändringar och utmaningar, och det är naturligt att känna stress över detta. Det finns flera saker du kan göra för att både lindra stress och bekämpa dess effekter.

Här är några effektiva saker du kan göra för att hantera stress vid ett nytt jobb eller i en annan situation som kräver förändring och anpassning.

Hitta support

Om du kan, få support från medarbetare, från vänner eller familj, eller till och med en online supportgrupp. Pratar om vad som stressar dig och att hitta resurser borde hjälpa mycket.

Var inte rädd för att be om hjälp

Du kan känna att det visar svaghet att fråga din medarbetare eller chefsfrågor, men att du frågar om hjälp låter dem veta att du arbetar hårt för att förstå hur saker flyter i stället för att försöka göra något du inte är säker på själv ( och potentiellt röra upp det). En fördel med att ställa frågor är att du kan börja bygga en rapport med din chef och / eller medarbetare.

Kom ihåg att det finns en inlärningskurva

Varje jobb är hårdare i början eftersom du räknar ut vad som förväntas av dig och hur du bäst utför dina uppgifter. Liksom allt i livet som vi gör upprepade gånger blir det lättare och innan du vet det, har du hittat rutin och rytm och du kommer att känna dig trygg i ditt jobb och din förmåga att göra det.

Tänk på detta när du börjar känna dig stressad eller överväldigad.

Använd Quick Stress Relievers

Har några snabba stressavlastningar som du kan använda när du känner dig överväldigad. Andningsövningar kan till exempel hjälpa till att sakta eller omvända kamp-eller-flygresponsen du upplever när stressas, vilket sparar slitage på din hälsa som kronisk stress kan orsaka.

Att ta en snabb promenad kan också hjälpa dig lugna dig, eller du kan hålla en stressboll eller en fidget spinner vid ditt skrivbord för att kanalisera extra energi och nervositet du kan ha.

Ha en vanlig hobby som hjälper till att lindra stress

Försök att behålla lite tid i ditt liv för att göra några stressavlastande aktiviteter, så att du inte känner mindre stress övergripande. Idéer inkluderar regelbunden motion, yoga och engagemang i en hobby eller annan aktivitet som du tycker om, till exempel teckning, målning, skrivning, träsnideri, spela ett instrument, prata med en vän, lyssna på musik, meditation, trädgårdsarbete, bowling eller fiske . Alternativen är oändliga!

Ta hand om dig själv

Om du kan äta rätt, få tillräckligt med sömn och ta dagliga vitaminer, kommer du att bli mindre nedsliten fysiskt så att du kommer att vara mindre reaktiv mot stress och du kommer också att ha bättre övergripande hälsa. Att ta hand om dig själv ökar också dina kognitiva förmågor så att du kan koncentrera dig och fokusera bättre på jobbet.