Opioid Överdosering

Misbruk av receptbelagda smärtstillande medel har blivit så utbredd i Förenta staterna att dödsfall och akutbesök i samband med opioidöverdos ökar i en alarmerande takt.

Den nationella nedbrytningen av receptbelagda drogmissbruk, pillerfabriker och läkarmöjligheter har skapat ett oväntat resultat. Eftersom receptbelagda smärtstillande medel har blivit svårare att erhålla och därmed dyrare har många användare vänt sig till heroin som ett mer tillgängligt och billigare alternativ.

Följaktligen rapporterar över hela USA, brottsbekämpande myndigheter och hälsovårdsansvariga en enorm stigning i heroinöverdosering av dödsfall och akutbesök och inte bara i stadsområden, men i landsbygdsområden och små städer i hela landet.

Vad ska man göra om någon överdoser

Om du känner någon som använder receptbelagda smärtstillande piller eller heroin , är möjligheten för dem att överdosera drogerna mycket verkliga. Opioidbaserade smärtstillande medel och heroin har båda två huvudbiverkningar - de är mycket beroendeframkallande och har stor risk för överdosering.

Vill du veta hur man känner igen skillnaden mellan någon som bara "släpptes ut" och någon som upplevde en överdosering? Om de hade överdoserat, skulle du veta hur man svarar?

Försöker minska överdosdödsfall

Överdoseringshotet har blivit så vanligt, en nationell medicinsk organisation har tagit fram en guide för vänner och familjemedlemmar att använda för att försöka rädda sina älskade liv.

Opioid Overdose Resuscitation Card är utformat för att hjälpa till att identifiera och behandla någon misstänkt för en opioidöverdos innan akutpersonal anländer.

Kortet tillverkades av The American Society of Anesthesiologists och är tillgängligt gratis online för nedladdning i PDF-format .

Vad ska man leta efter och hur man ska reagera

Kortet beskriver först symtom för att leta efter om någon lider av en överdos.

Det ger också åtgärder för att försöka få en reaktion från personen och beskriver vilka steg att ta om han svarar eller inte svarar.

Naturligtvis bör alla former av överdosering 9-1-1 kallas.

Följande tips för att hantera en opioidöverdos är anpassade från ASA-kortet:

Symtom på överdosering

1. Långsam och grunda andning.
2. Kan inte prata.
3. Personen förefaller medvetslös.
4. Blå eller grå hudfärg.
5. Mörka läppar och naglar.
6. Gör snarkning eller gurgling ljud.

Om det finns symtom på överdosering

1. Försök få personen att svara.
2. Om inget svar, gnugga knogar på bröstbenet.
3. Om de svarar, håll dem vakna.
4. Ring 9-1-1.

Om du får lite eller inget svar

1. Ring 9-1-1.
2. Om huden är blå, utför munnen-mot-munnen räddningsandning.
3. Om du inte kan få en puls, utför HLR.
4. Stanna hos personen.
5. Om du måste lämna, placera personen i återställningspositionen.

Hur man administrerar naloxon

Kortet föreslår också att om du har tillgång till naloxon, även kallad Narcan, ska du administrera den till den överdoserade personen enligt instruktionerna på förpackningen. Naloxon är ett receptbelagt läkemedel som reverserar en opioidöverdos. Det kan inte användas för att bli högt och är inte beroendeframkallande.

Om du har en älskad som regelbundet använder opioida smärtstillande medel eller använder heroin, kan du ta reda på hur du kan få tillgång till Narcan på StopOverdose.org.

ASA: s Opioid Overdose Resuscitation-kort tillverkades i samarbete med Vita husets kontor för nationell drogkontrollpolitik.

"ASAs Opioid Overdose Resuscitation Card är ett fördelaktigt verktyg som ger lättförståelig livräddningsteknik för att hjälpa vänner och familj att känna igen tecken på en opioidöverdos och vidta nödvändiga åtgärder för att rädda ett liv", säger ONDCP Director R. Gil Kerlikowske i ett pressmeddelande.

källor:

American Society of Anesthesiologists. " Medel ." När sekunder räknas

University of Washington Alkohol- och drogmissbruk Institut. "Lär dig om naloxon." StopOverdose.org Uppdaterad april 2013.