10 hälsosamma sätt att hantera misslyckande

Oavsett om du nekades en kampanj på kontoret eller misslyckades med att kvalificera dig till ett maraton, misslyckas det dåligt. Många människor kommer att gå i stora längder för att undvika att misslyckas så att de inte behöver känna smärtsamma känslor.

Att veta hur man hanterar misslyckande på ett hälsosamt sätt tar lite av rädslan för att misslyckas - och det kan minska smärtan så att du kan studsa bättre än tidigare. Här är 10 hälsosamma sätt att hantera misslyckande.

1 - Fira dina känslor

Astrakan Bilder / Cultura / Getty Images

Misslyckande åtföljs av en rad olika känslor; förlägenhet, ångest, ilska, sorg och skam för att nämna några. De känslorna är obekväma och många människor kommer att göra allt de kan för att undvika känslan av känslomässigt obehag.

En studie från 2017 som publicerades i Journal of Behavioral Decision Making säger att du inte borde försöka svalka av att känna sig dålig efter misslyckande. Forskare upptäckte att tänkande på dina känslor - snarare än själva misslyckandet - är till stor hjälp.

Att låta dig känna sig dålig är motiverande. Det kan hjälpa dig att arbeta hårdare för att hitta bättre lösningar så att du förbättrar nästa gång.

Så börja omfamna dina känslor. Bekräfta hur du känner och låt dig känna dig dålig för lite. Märk dina känslor och låt dig uppleva dem.

2 - Känn om ohälsosamma försök att minska smärta

Du kan bli frestad att säga, "Jag ville egentligen inte jobbet i det här fallet," men att minimera din smärta kommer inte att göra det försvinnande. Distrahera dig själv eller fylla tomrummet du känner med mat eller alkohol kommer inte att läka din smärta heller. Dessa saker kommer bara att ge dig någon tillfällig lättnad.

Känna igen de ohälsosamma sätten du försöker undvika eller minimera smärta i ditt liv. Att vända sig till hanteringskrafter som gör mer skada än bra kommer bara att göra din situation värre.

3 - Öva hälsosam hanteringskompetens

Att ringa en vän, öva djupt andning, ta ett bubbelbad, gå en promenad eller leka med ditt husdjur är bara några exempel på hälsosam hantering. Inte alla hanteringsförmågor fungerar för alla, så det är viktigt att hitta coping skills som kommer att fungera för dig.

Om du kämpar med dåliga vanor när du stressas ut som att röka eller äta skräpmat - skapa en lista med hälsosamma hanteringsförmågor och häng den på ett framträdande ställe. Använd sedan din lista för att påminna dig om de hälsosammare strategierna du kan vända dig till när du mår dåligt.

4 - Bekräfta irrationella tro om misslyckande

Du kan ha utvecklat några irrationella övertygelser om misslyckande någon gång i ditt liv. Kanske du tror att misslyckande innebär att du är dålig eller att du aldrig kommer att lyckas. Eller kanske tror du att ingen kommer att tycka om dig om du misslyckas.

Dessa typer av övertygelser är felaktiga. Och de kan förhindra dig från att göra saker där du kan misslyckas.

5 - Utveckla realistiska tankar om misslyckande

En studie från 2010 som publicerades i Appetit visade att människor var mer benägna att sabotera sig när de var övertygade om ett misstag gjorde dem totalt misslyckade.

I ett försök, dieters som matades pizza fick veta att de hade helt blåst deras dieter. De som trodde att de var fullständiga misslyckanden åtnjöt genast 50 procent mer kakor än individer som inte dieterade.

När du tycker att du är en hopplös sak eller att det inte går att försöka igen, reframe dina tankar. Påminn dig om mer realistiska tankar om misslyckande som:

Du kan behöva upprepa en fras eller en bekräftelse till dig själv för att avvärja negativa tankar eller att förstärka för dig själv att du kan studsa tillbaka.

6 - Acceptera en lämplig ansvarsnivå

Det är viktigt att du accepterar en exakt ansvarsnivå för ditt misslyckande. Att ta på för mycket ansvar kan orsaka att du onödigt skyller dig själv. Å andra sidan hindrar andra människor eller olyckliga omständigheter vid ditt misslyckande att hindra dig från att lära av det.

När du tänker på ditt misslyckande, leta efter förklaringar, inte ursäkter. Identifiera orsakerna du misslyckades och erkänna vad du kan göra annorlunda nästa gång.

7 - Forskning Famous Failures

Från Thomas Edison till Walt Disney finns det ingen brist på kända misslyckanden. Tillbringa lite tid på att utforska kända personer som har misslyckats. Du kommer troligen att upptäcka att de misslyckades många gånger under vägen.

Många framgångsrika människor fortsätter att misslyckas regelbundet. Skådespelare blir avvisade för roller, idrottare får skära från laget, och företagsägare blir avstängda för erbjudanden.

Studera vad de gjorde för att studsa tillbaka från misslyckande. Du kan lära dig färdigheter som kan hjälpa dig i ditt eget liv.

8 - Fråga dig själv vad du kan lära dig

Misslyckande kan vara en bra lärare om du är öppen för lärande. Har du gjort ett misstag? Har du gjort en hel serie misstag?

Tänk på vad du kan göra annorlunda nästa gång. Då kommer du att se till att ditt misslyckande har blivit en livsläsning som hjälpte dig att lära dig något.

9 - Skapa en plan för att flytta framåt

Replaying ditt misslyckande i ditt sinne om och om igen kommer inte göra dig något bra. Låt inte dig rota på alla saker som gick fel. Att bo på dina problem eller omhändertagna dina misstag kommer att hålla dig fast.

Tänk istället på vad du ska göra annorlunda nästa gång. Skapa en plan som hjälper dig att sätta den information du fått från att misslyckas.

10 - Tänk på din rädsla för misslyckande

Om du har spenderat större delen av ditt liv undviker misslyckande, kan det känna sig väldigt läskigt när det äntligen händer. Att möta dina rädslor kan dock vara nyckeln till att minska obehag.

Övning steg utanför din komfortzon. Gör saker som kan få dig att avvisas eller prova nya saker där du kan misslyckas. Med tiden kommer du att lära dig att misslyckandet inte är så illa som du kan tänka dig.

Ett ord från

Ibland försämras misslyckandet. Om du kämpar för att fungera efter att du misslyckats med något, överväg att söka professionell hjälp.

Oavsett om du har upplevt ett misslyckat äktenskap eller om du har misslyckats i affärer, pratar du med en mentalvårdspersonal som kan hjälpa dig att studsa tillbaka.

> Källor

> Nelson N, Malkoc SA, Shiv B. Emotions Know Best: Fördelen med emotionella mot kognitiva svar på misslyckande. Journal of Behavioral Decision Making . 2017; 31 (1): 40-51.

> Polivy J, Herman CP, Deo R. Få en större skiva av pajen. Effekter på ätande och känslor hos fasthållna och obehindrade ätare. Aptit . 2010; 55 (3): 426-430.