Oral canceröversikt

Orala cancerfaktorer, tecken och symtom

Tänk dig att du sitter över skrivbordet från din läkare som får nyheterna om att du har oral cancer. Det är en skrämmande tanke, men en som uppåt på 31.000 människor måste mötas varje år i USA ensam, enligt det amerikanska cancerförbundet.

Cirka 90 procent av de som diagnostiserats med oralt cancer eller lungcancer (inklusive munk, tunga, läppar, hals, delar till näsan och struphuvudet) är tobaksanvändare.

Vad är riskfaktorerna för orala förkylare?

Övriga riskfaktorer

Det är viktigt att notera att överlevnadsfrekvensen för orala cancer är 50 procent fem år efter diagnos. Den tidigare orala cancer upptäcks, desto bättre är en persons chanser att överleva.

Tecken och symtom på muncancer

Om du har några av dessa symptom, kontakta genast läkare.

Oral cancer screening är en vanlig del av tandläkarbesök, så besök din tandläkare regelbundet för att få dina tänder rengjorda. Det är ett av de bästa sätten att föra oral cancer tidigt.

Mer läsning:

De flesta orala cancerformer kan undvikas genom att inte använda tobak och / eller drabbas hårt. Om du hamnar i denna risk kategori, använd informationen här som ett springbräda för att hjälpa dig att bli seriös om att sluta. Tobak är en giftig mördare och erbjuder dig inget annat än sjukdom och slutligen döden.

källor:

"Vanlig cancer i munhålan och farhågor". NOHSS. 23 maj 2006. Centers for Disease Control.

"Oral cancer". 2006. American Cancer Society.