Nikotinanvändning

Anledningar till att du bör överväga att sluta röka

När man frågar om fördelarna med att sluta tobaks, kommer de flesta rökare att prata om hälsofördelarna och kanske spara pengar .

Det råder ingen tvekan om att båda har en betydande inverkan på våra liv efter cigaretter, men det finns fler förbättringar som kommer efter att du stubbar ut den sista cigaretten .

Fråga en ex-rökare om de fördelar han eller hon har upplevt sedan sluta . Du kan bli förvånad över vad de måste säga.

Topp 5 saker att veta om varför du borde sluta röka

1. Fördelarna överstiger det arbete som krävs för att sluta röka. Känslan av inre styrka och tro på vår förmåga att uppnå utmanande mål växer oerhört. Att sluta tobaks för de flesta människor representerar en dröm som vi har åkt med oss ​​i många år. Att lära sig att vi verkligen är tillräckligt starka och värdiga ett liv utan missbruk öppnar dörrar som är stängda.

Ex-rökare tar ofta en sport som de alltid ville göra, byta kurs i sina karriärer eller gå tillbaka till skolan. Rökningstopp är en livbyte . Du kommer se.

2. Oddsen är emot dig om du inte slutar. Om du är en livstidsrökare är din risk att dö en tobaksrelaterad död ungefär 50 procent. Dessutom förlorar livstidsrökare i genomsnitt 10 år av livet över dem som inte röker. 480 000 liv förloras för tobak i USA varje år och sex miljoner dö av tobaksrelaterade dödsfall över hela världen årligen.

Om du slutar röka innan du fyller 40 år, minskar du risken att du dör av en rökrelaterad sjukdom med 90 procent.

3. Färre människor rökning idag i USA än någonsin tidigare. År 2005 rökade 21 av 100 personer över 18 år (20,9 procent) i USA. År 2014 hade antalet minskat till 17 per 100 vuxna (16,8 procent / 40 miljoner rökare) och fortsätter att gå ner. Vi kan tacka aggressiv rökrättslig lagstiftning och kampanjer för att nudga amerikanska rökare i rätt riktning. De har utbildat oss om farorna i samband med tobaksbruk, men i länder utan denna fördel är rökningstakten mycket högre. Det finns en miljard rökare runt om i världen idag. Åttio procent av dem bor i låg- och medelinkomstländer.

4. Sluta röka är inte så svårt som du tror. Ja, det tar jobb och ja, det tar lite tid . Det sägs att den svåra delen händer tidigt och med viss utbildning om vad som är framåt och stödet för att komma igenom det, blir du positivt överraskad att återhämtning från nikotinberoende är genomförbart och en ändamålsenlig uppgift. Du kommer inte alltid sakna rökning .

5. Varje rökare är rädd för att sluta röka . Nikotinberoende tvingar oss att fortsätta röka länge efter att vi vill sluta.

Vi tänker på att sluta dagligen, men då rädslan för att släppa igång sätter in och vi släcker det.

Faktum är, oavsett när du slutar, kommer du att känna den rädsla som varje rökare är bekant med. Tryck in det och gå framåt. Din ångest kommer att spridas med lite tid investerat i rökningstopp.

Viktiga fakta om tobaksbruk

När man tänker sluta hjälper det att överväga några av de viktigaste fakta om hur tobak påverkar rökarnas liv.

Komma igång med rökningstopp

Tänk på varför du vill sluta röka och begå dessa skäl till papper och till minne. Börja med de stora, uppenbara skälen och fortsätt tills du har listat alla de små också. Rökning berör så många delar av våra liv. Titta på hur det har påverkat ditt i detalj.

Lär dig vad rökningstoppet innebär . De flesta rökare tror att sluta bör vara en relativt enkel (och snabb) uppgift. De som har en eller flera sluta försök under deras bälten vet att det inte är sant, men det är lätt att fastna i att tänka att vi alltid kommer att vara olyckliga utan cigaretter.

Kunskap i aktion är makt.

Bo i nuet. Låter enkelt, men det är inte för de flesta av oss. Vi lever våra liv ser tillbaka eller framåt, ignorerar den dag vi upplever just nu. Du kommer att kunna hantera uppgångar och nackdelar med återhämtning från nikotinberoende lättare om du utvecklar förmågan att stänga tankar om att du saknar rökning (ser tillbaka) eller rädslan att aldrig röka igen (ser framåt). Håll det enkelt och ta itu med den dag du har framför dig. Det är där din kraft att förändra existerar.

Återhämtning är en gradvis process. Gör varje dag räkna. Det är allt du kan göra, och gissa vad? Det räcker.

Ett ord från

Du kanske tror att du älskar att röka , men sanningen handlar mer om missbruk än det handlar om en förkärlek för cigaretter. Den känsliga känslan när nikotin i vårt blod behöver fylla på är grunden till vad vi tycker om som rökglädje. Och med tiden lär vi oss att ansluta rökning med de flesta av de dagliga aktiviteterna och händelserna i våra liv tills vi kommer att tro att cigaretter hjälper oss att klara av allt.

Ändra de felaktiga programmeringscigaretter som tvingas på dig och bygga det rökfria liv du har drömt om. Det är värt jobbet och kommer att belöna dig med fördelar du ännu inte har upptäckt.

källor:

American Cancer Society / American Lung Association. Tobaksatlaset: Rökningens dödsavgift. 2015.

Centers for Disease Control och Prevention. Nuvarande cigarettrökning bland vuxna i de oförbundna staterna. Uppdaterad 14 mars 2016.

Centers for Disease Control och Prevention. Tobakrelaterad mortalitet. Uppdaterad: 18 augusti 2015.

Världshälsoorganisationen. Tobak. Uppdaterad: juni 2016.