Psykologi Sysselsättningstendenser

Nuvarande sysselsättningstendenser i psykologi

Några senaste karriärrapporter har föreslagit att psykologi majors tjänar bland de lägsta lönerna efter examen. Dessa berättelser kan vara avskräckande om bläcket fortfarande torkar på ditt nya tidigt psykologdiplom.

Trots dessa ibland snabba karriärförutsägelser har flera nyligen genomförda undersökningar föreslagit att psykologi är en av de mest populära högskolans majors. Så varför är så många studenter flocking till psykologi om arbetsförutsägningarna är mindre än stjärnvärden? En viktig sak att komma ihåg när man tittar på karriärutsikter är att psykologi är ett mångsidigt område. Så många som 75 procent av dem som tjänar en kandidatexamen i psykologi fortsätter aldrig att gå i skolan. Endast cirka 25 procent av dem med kandidatexamen hamnar i ett yrke som är nära relaterat till psykologi .

Så vad exakt gör alla dessa psykologi majors efter att de har examen? Om du någonsin har undrat vilken specialområde i psykologi som var den mest populära eller hur mycket psykologer tjänar, kolla in någon av följande sysselsättningsstatistik.

Vad gör folk med sina grader

Vstock / Tetra Images / Getty Images

Så om de flesta människor som examinerar med en kandidatexamen i psykologi inte arbetar direkt i deras stora fält och inte går på att gå i skolan, vad exakt gör de?

Några av de främsta anställningsområdena för psykologi majors inkluderar försäljning, reklam, ledning, marknadsföring, personal och företagsekonomi.

Läs mer om några av de olika karriärmöjligheterna du hittar med en kandidatexamen i psykologi .

Specialområden av psykologer

© Kendra Van Wagner

Klinisk psykologi är överlägset det enda stora specialområdet för psykologer. Enligt APA: s forskningsbyrå är 37% av arbetspsykologerna kliniker. Rådgivning och utvecklingspsykologi är nästa viktiga sysselsättningsområden. Andra specialområden inkluderar social / personlighetspsykologi, skolpsykologi, pedagogisk psykologi, kognitiv psykologi och experimentell psykologi.

Läs mer om specialområdena av psykologer .

Arbetsinställningar för psykologer

© Kendra Van Wagner

Mer än 40% av psykologin arbetar inom den privata, vinstdrivande sektorn eller är egenföretagare. Enligt handboken om yrkesmässig Outlook var mer än 34 procent psykologer egenföretagare 2010 jämfört med 1 i 10 i befolkningen i allmänhet.

Var är psykologer vanligtvis anställda? Det uppskattades 160 000 arbetspsykologer under 2012. Ungefär 31 procent av dessa yrkesverksamma arbetade inom utbildningsinstitutioner och ytterligare 29 procent var anställda i socialhjälp och sjukvård.

Läs mer om dessa sysselsättningsutvecklingar .

Kvinnor och minoriteter i psykologi

© Kendra Van Wagner

Baserat på statistik från den amerikanska utbildningsdepartementet har antalet kvinnor som huvudämne psykologi vuxit enormt under de senaste 30 åren. Medan kvinnor utgjorde 46% av dem som fick en kandidatexamen i psykologi år 1971, hade detta antal vuxit till 77,5% totalt 2002.

Även om minoritetsstudenter uppgick till mindre än 12% av grundutbildningarna år 1976, hade antalet ökat till nästan 25% år 2002. Det har också skett en tillväxt i antalet kvinnor och minoriteter som tjänar doktorer i psykologi. År 2001 var 71% av doktoranderna kvinnor medan 16% var minoriteter.

Hur mycket gör psykologer?

Bild: Alexander Kalina

Nuvarande löner för arbetspsykologer kan variera enormt baserat på faktorer som geografisk plats, specialområde, arbetsinställning, utbildningsnivå och års erfarenhet.

Payscale.com föreslår att psykologer i Förenta staterna tjänar medianlönen på 69,274 dollar per år från och med 2015. De med kompetens inom områden som neuropsykologi, rättsmedicinsk psykologi och klinisk forskning föreslås att leda högre löner än sina kamrater.

Handboken för yrkesmässig Outlook ger en likartad siffra på en medianlön på 69,280 dollar per år. De i nedre delen tjänar mindre än 40 000 dollar medan de i övre delen tjänar mer än 110 000 dollar.

Läs mer om några av de typiska lönerna för psykologer .

referenser

Bureau of Labor Statistics, US Department of Labor, Handbok för yrkesmässig Outlook, utgåva 2014-15, psykologer, på internet på http://www.bls.gov/ooh/life-physical-and-social-science/psychologists.htm

Frinke, JL, & Pate, WE (2004). Igår, idag och morgondagens karriär i psykologi, 2004: Vilka studenter behöver veta. American Psychological Association.