11 saker du kan göra med en kandidatexamen i psykologi

Några av de bästa tillträdesnivåalternativen för psykologi majors

Psykologi är en av de fem mest populära högskolans majors och ett ämne som fascinerar många människor. Vad kan du göra med din psykologi grad när du har examen från ett kandidatexamen? Även om de med en doktorsexamen i psykologi inte har alla de tillgängliga arbetsalternativen som de som har en masterns eller doktorsexamen i psykologi , det finns många påbörjande jobb för högskoleexamen med en kandidatexamen.

Dessa karriärmöjligheter kan till och med tyckas ha lite att göra med psykologins fält. En grundutbildning i psykologi hjälper eleverna att utveckla färdigheter som är viktiga i en rad olika karriärer.

Oavsett om du planerar att tjäna en grundutbildning i ämnet eller bara ha ett avslappet intresse för att lära dig mer om psykologi, ha en bra förståelse för människans sinne och beteende kan du hjälpa dig att utmärka sig på en mängd olika karriärvägar.

Som du kan se är många av de främsta ansvarsområdena inte nära anpassade till psykologi. Istället utnyttjar dessa karriärmöjligheter kunskapen om kommunikation, interpersonell och mänsklig beteende som psykologi majors förvärvar under sina grundutbildningar.

1 - Försäljningsrepresentanter

Tom Merton / Getty Images

Grundläggande psykologi program hjälpa eleverna förvärva ett brett utbud av interpersonella färdigheter, som sedan kan användas i olika försäljnings- och marknadsföringspositioner. Enligt College Majors Handbook representerar försäljningsställen det näst största anställningsområdet för de med kandidatexamen i psykologi.

Arbetsgivarnas värdefärdigheter som förmågan att prata bra och kommunicera effektivt. Om du är intresserad av att arbeta inom detta område, ta kurser som förbättrar din förståelse för människor och mänskligt beteende. Kurser inom socialpsykologi, personlighet och kommunikation kan vara särskilt fördelaktiga.

2 - Reklamagenter

Morsa Images / Getty Images

Konsten och vetenskapen om övertalning är ett huvudämne i psykologi, varför reklam ofta är ett idealiskt karriärval för personer med en kandidatexamen i psykologi. Karriär inom detta område innefattar ofta att undersöka målgruppen för en produkt eller ett meddelande och utveckla reklammaterial baserat på denna forskning.

Om du är intresserad av en karriär inom detta område, leta efter sätt som du kan få praktisk erfarenhet nu. Praktikplatser är ett utmärkt sätt att få erfarenhet, hitta professionella mentorer och bygga nätverksrelationer på ditt valda område.

3 - Psykiatriska tekniker

Hero Images / Getty Images

Medan många med en kandidatexamen i psykologi hittar arbete i andra orelaterade områden väljer vissa att arbeta direkt inom psykisk hälsa och mänskliga tjänster. Några potentiella jobbtitel i detta område är:

I de flesta fall arbetar dessa personer direkt under ledning av en licensierad klinisk psykolog eller socialarbetare. Arbetsuppgifterna innebär att hjälpa patienter med grundläggande dagliga behov, undervisa livsförmåga, genomföra tillämpade behandlingssessioner och utföra relaterade fallhanteringsuppgifter.

4 - Karriärrådgivare

Pamela Moore / Getty Images

Om du tycker om att hjälpa människor att upptäcka sin potential, kan det vara ett tillfredsställande val att arbeta som karriärrådgivare. Det här jobbet innebär ofta att man väljer en karriär, hjälper dem som håller på att byta karriär eller ger yrkesrehabilitering till individer som återvänder till arbetskraften. Vissa individer väljer att arbeta med funktionshindrade vuxna som kan behöva kompetensutbildning, arbetssökningshjälp, utbildning på arbetsplatsen och regelbunden arbetsplatsövervakning.

5 - Probation och Parole Officer

Robert D. Barnes / Getty Images

Om du är intresserad av att arbeta inom straffrättsliga frågor, kanske du vill överväga en karriär som en probation eller en parole officer. Typiskt anställd av lokala eller statliga regeringar, prövning och parole officerare arbetar direkt med personer som har dömts för brott. Dessa yrkesverksamma övervakar brottslingar hemma, arbete och skolinställningar för att spåra beteenden, göra rekommendationer till domstolarna och samordna med läkemedelsbehandlingspersonal eller terapeuter.

6 - Författare

Tetra Images / Getty Images

Att tjäna en kandidatexamen i psykologi kräver generellt en hel del skrivning. Efter examen, sätt dessa kommunikationsförmåga att fungera i en skriftlig karriär. Några potentiella jobbtitlar inom detta område är tekniska författare, reklambyråer och tidningsreporter.

7 - Marknadsforskare

Hinterhaus Productions / Getty Images

Människor som arbetar inom marknadsundersökningar utför en rad olika uppgifter, bland annat genom att genomföra intervjuer, utföra opinionsundersökningar, samla in data och tolka resultat. En kandidatexamen i psykologi förbereder eleverna till arbete inom detta område genom att utbilda akademiker i statistiska och vetenskapliga metoder.

8 - Barnomsorgsarbetare

Billy Hustace / Getty Images

Ett annat sätt att utnyttja din kandidatexamen i psykologi är att bli barnomsorgsman. Om du är intresserad av att arbeta i ett område som är direkt relaterat till psykologi, kanske du vill överväga att bli en partiell vårdgivare i en mental hälsa. Dessa individer hjälper kunder i öppenvårdsinställningar att klara av en mängd psykiska problem. Andra alternativ inkluderar att arbeta i ett daghem eller efter skolprogram eller till och med öppna ditt eget barnomsorg.

9 - Laboratorieassistenter

Daniel Schoenen / Getty Images

Om du har intresse för forskning och experimentell psykologi , kan arbeta som psykolog laboratorieassistent vara ett bra sätt att få din kandidatexamen att fungera. Vissa inställningar som kan använda psykologlabbassistenter inkluderar universitetspsykologiprogram, myndigheter och företag som studerar mänskligt beteende.

Få ett ben på tävlingen genom att få värdefull forskningserfarenhet idag. Anmäl dig till en forskarassistent på ditt universitet, eller överväg att ta en praktikplats i ett psyklaboratorium.

10 - Socialtjänstexperter

Simon Punter / Getty Images

Personer med en kandidatexamen i psykologi kan också hitta karriärmöjligheter inom socialtjänsten för statliga myndigheter eller ideella organisationer. Dessa positioner kan innebära att hjälppersoner lokaliserar psykologiska resurser i deras samhälle, tillhandahåller rådgivningstjänster direkt till kunder och andra typer av fallhanteringstjänster.

Några viktiga färdigheter för dem som arbetar inom socialtjänsten är möjligheten att bedöma kundens behov, hålla noga och noggranna register, expressvård och empati och att fungera som förespråkare för kunder.

11 - Lärare

Hero Images / Getty Images

Studenter som också tjänar ett lärointyg tillsammans med sin kandidatexamen i psykologi kan också bli lärare. Vissa akademiker kan välja att tillämpa sin kunskap om psykologi indirekt som grundskolelärare eller mellanskolelärare, medan andra kan välja att undervisa psykologi på gymnasienivå.

Om du redan har en kandidatexamen i psykologi kan du eventuellt anmäla dig till ett ackrediterat lärarutbildningsprogram för att få ett undervisningsbevis i ditt tillstånd. Kontakta din stats utbildningsstyrelse för att lära dig mer om kraven och eventuella alternativa vägar till att bli en behörig lärare som kan vara tillgänglig.

Få ut det mesta av din psykologi

Psykologi grader är faktiskt ett av de mest populära alternativen på högskolor och universitet över hela världen. De flesta akademiska institutioner erbjuder antingen en Bachelor of Science (BS) eller Bachelor of Arts (BA).

I allmänhet fokuserar en kandidatexamen på mer liberal arts allmänna kurser. BA alternativet innebär vanligtvis att ta färre kurser i psykologi och mer klasser i ämnen utanför det stora fältområdet.

En kandidatexamen kommer att fokusera på mer vetenskap och matematik kurser. Studenter som bedriver en BS i psykologi kan behöva ta mer lab och statistik allmänna utbildningskurser. BS alternativet innebär en starkare koncentration på huvudområdet studie och studenter tar mer psykologi kurser än de som bedriver en BA

Om ditt mål är att bli licensierad psykolog, behöver du definitivt fortsätta din utbildning på kandidatnivå för att tjäna din doktorand. eller Psy.D. i psykologi.

Saker att tänka på innan du tjänar en kandidatexamen i psykologi

Presidiet för arbetsstatistik föreslår att arbetstillfällen för kandidatexamen är begränsade. College Majors Handbook rapporterar att färre än 25 procent av personer med kandidatexamen i psykologi hittar arbete i jobb som är nära relaterade till deras högskolans huvudämne. Istället hittar många arbete på områden som är indirekt relaterade, såsom socialt arbete eller marknadsundersökning.

Medan de möjligheter som finns tillgängliga för dem med en kandidatexamen i psykologi kan vara mer begränsade finns det saker du kan göra för att maximera din potential och få ut mesta möjliga av din psykologi.

Under dina doktorandar fokuserar du på att ta kurser som hjälper dig senare på arbetsmarknaden. Klasser som ökar dina kommunikations- och skrivförmåga, förbättrar din förståelse för mänskligt beteende, och ge kunskap om organisationsbeteende kan alla vara extremt användbara senare i jobbsökningen.

När du går in på arbetsmarknaden, överväga jobb som kräver de färdigheter du fått under din psykologiska utbildning. Dessa förmågor inkluderar:

Vad håller framtiden för personer med kandidatexamen i psykologi?

Med tanke på dagens konkurrenskraftiga arbetsmarknad är många studenter förmodligen mycket oroliga över vad de kan förvänta sig att hitta när de har examen. Enligt US Department of Labor förväntas sysselsättningsutsikterna för psykologer växa till en genomsnittlig nivå under det närmaste decenniet. Behovet av psykologiska tjänster i sjukhus skolor, privata företag, socialtjänstemän och psykiatriska centra förväntas driva denna tillväxt. Det är emellertid viktigt att notera att de största möjligheterna fortfarande kommer att finnas tillgängliga för dem med doktorsavhandling.

"Möjligheter som är direkt relaterade till psykologi kommer att begränsas för kandidatexamen," säger presidiet för arbetsstatistik i sin handbok för yrkesmässiga Outlook . "Vissa kan hitta jobb som assistenter i rehabiliteringscenter eller i andra arbeten med datainsamling och analys. De som uppfyller kraven på statscertifiering kan bli gymnasieskolelärare."

Ett ord från

Även om arbetsmöjligheter och inkomstpotential är definitivt mer begränsade med en kandidatexamen jämfört med en examen, finns det fortfarande många alternativ där ute för dem som har en kandidatexamen i psykologi.

Så vad ska du göra när du har examen med en BS eller BA i psykologi? Att hitta det första psykologjobbet efter högskolan kanske inte är så snitt och torr som det kan vara för mer fokuserade majors som omvårdnad eller undervisning, men det finns några saker du kan göra för att du ska komma igång på rätt fot.

En av de viktigaste sakerna du kan göra är att utnyttja de resurser som finns tillgängliga via ditt eget universitet. Många universitet är värd frekventa jobbmässor som är utformade för att ansluta nyutexaminerade med arbetsgivare i området, och vissa skolor har till och med utrustade karriärresurser som syftar till att hjälpa studenter och alumner leta efter arbete.

Om du bestämmer dig för att du vill fortsätta dina studier genom att genomföra en examen i psykologi, börja med att bedöma vilken karriär som är bäst för dig innan du väljer och registrerar dig i ett kandidatprogram. Eftersom det finns så många karriärmöjligheter och specialområden inom psykologi, lönar det sig att spendera lite tid på att undersöka vilken typ av psykolog du planerar att bli.

> Källor

> Bureau of Labor Statistics. Psykologer. US Department of Labor, Handelshögskolan, Handbok 2016-17, 2015.

> Fogg, N, Harrington, PE, Harrington, TF, & Shatkin, L. College Majors Handbook. Jist Works; 2012.