Meditation Made Simple för nybörjare

Fråga: Meditation är svår att förstå för mig. Finns det en lätt meditation för nybörjare?

"Jag hör alltid om stressavlastningens fördelar med meditation, men jag har provat det en eller två gånger, och det är svårt för mig - jag tycker det är svårt att tänka på" ingenting ". Fortfarande hörs jag fortfarande om fördelarna och Jag vill fortfarande försöka. Har du några tips om meditation för nybörjare? "

Svar: Du har rätt om fördelarna med meditation . Meditation kan stoppa stressresponsen och sänka hjärtfrekvensen, lugna andningen, minska kortisolnivån och mycket mer. Meditation fungerar som en kortvarig stressavlastare genom att hjälpa dig att skapa "utrymme" mellan dig själv och vad som stressar dig, vilket kan ge dig det perspektiv som ett litet avstånd kan ge. Meditation kan också låta dig lugna din kropp och sinne, vilket kan ge dig möjlighet att vända ditt stressrespons. Men kanske den mest fördelaktiga aspekten av meditation är att det kan göra det möjligt för dig att bygga motståndskraft mot stress på lång sikt, vilket gör att du kan ha en extra förmåga att hantera stress som du inte ens har stött på än! Det här är all anledning att flytta bortom något initialt obehag med att lära sig meditationen så att du kan skapa detta som vana i ditt liv. Tyvärr kan utmaningarna med meditation vara tillräckligt för att hindra många från att lära sig det effektivt och öva det tillräckligt ofta.

Att veta att du inte är ensam i din upplevelse och att många tycker att meditation är svår att förstå vid första bör ge dig hjärta. Det här beror på att våra sinnen inte är vana vid att vara helt tysta och det tar viss övning att sluta tänka på framtiden, det förflutna, våra att göra listor, den ryck på kontoret och alla andra saker vi behöver att tänka på i våra dagliga liv.

Meditation för nybörjare är en färdighet som tar tid att behärska, som alla andra färdigheter. När du förstår och accepterar detta är det faktiskt lättare att lära sig, i de flesta fall, för att denna förståelse beror på din "inre kritiker" och den negativa självpresentationen som smyger in och ger en löpande kommentar om hur du inte gör det rätt '.

Lyckligtvis för nybörjare finns det många olika typer av meditation att försöka, så om du inte kan komma in i meditativ tillstånd så enkelt med en teknik finns det flera fler att prova. (Den här artikeln om olika typer av meditation kan ge dig fler idéer om vad du ska försöka med resurser om hur du kommer igång.)

Mer bra nyheter om meditation för nybörjare är att du inte behöver sitta i ett rum i lotuspositionen för att göra det. Vissa aktiviteter som gör att du kan vara i ögonblicket utan att behöva göra mycket tänkande, som att träna , göra yoga eller till och med trädgårdsarbete , kan hjälpa dig att komma in i en meditativ tillstånd av något slag. Det kan ofta verka lättare när du bara börjar och kan ge dig övning i att hålla ett tyst sinne och stanna kvar i ögonblicket. När du försöker dessa saker, försök bara att fokusera på vad du gör och vara fullt närvarande. om du märker att du själv tänker på något annat (med andra ord om din inre röst försöker starta en konversation), gratulera dig själv för att märka och försiktigt återvända din uppmärksamhet till nuvarande ögonblick.

Med tiden blir det lättare och enklare. Lycka till!

Meditation för Perfectionists

Perfectionists kan finna det särskilt svårt att behärska meditation om de fokuserar så mycket på att göra det bra att de blir fastnade i sina tankar om deras prestanda. Lyckligtvis finns det knep runt detta också. Om du är en perfektionist, försök med dessa tricks för att förbättra din förmåga att utvecklas med meditation. Detta bör inte bara hjälpa din attityd och tillvägagångssätt till meditation, det borde hjälpa ditt tillvägagångssätt till andra delar av livet där perfektionism kan mala dig ner.