Vad är fördelarna med att vara en psykolog?

Vad är några av de viktigaste fördelarna med att vara en psykolog? Det är en fråga som någon elev som strävar efter karriären borde fråga sig själva. Innan du bestämmer dig för den här karriären är det viktigt att fråga dig själv huruvida du kommer att njuta av en karriär som psykolog.

Det finns många fördelar med att vara en psykolog. Förutom att arbeta inom ett område som du älskar, får du möjlighet att utforska nya utmaningar, hjälpa människor att växa som individer och lära sig nya saker om dig själv.

1 - Att hjälpa andra kan vara mycket belöning

Peter Dazeley / Fotografens Choice / Getty Images

En av de största attraktionerna att bli psykolog är möjligheten att hjälpa andra. Om du gillar att jobba med människor är en karriär inom psykologi ett utmärkt val. Medan jobbet kan vara stressigt ibland beskriver många psykologer sina jobb som mycket glädjande och uppfyllande.

2 - Många psykologer har flexibla arbetsscheman

Albert Mollon / Moment / Getty Images

Enligt Handbook of Occupational Outlook, utgiven av US Department of Labor, är en av tre psykologer egenföretagare. Om du använder din egen terapipraxis kan du i princip bestämma dina egna timmar. En stor fördel att bli psykolog är att du kan ha en givande karriär och fortfarande ha gott om tid att spendera med dina vänner och familj.

Psykologer som arbetar på sjukhus eller psykiatriska kontor får inte ha arbetsplaner som är lika flexibla som deras egenföretagare, men det finns fortfarande många möjligheter att ställa in timmar som arbetar med dina livs- och familjekrav.

3 - Psykologer har potential att tjäna höga löner

JGI / Jamie Grill / Blendbilder / Getty Images

Medan pengar ensam är aldrig en bra anledning att välja en viss karriär, är psykologer i allmänhet välkompenserade för sin tid och ansträngning. I genomsnitt tjänar psykologer var som helst från $ 50.000 till $ 100.000 årligen. Vissa personer väljer att arbeta deltid, men tjänar fortfarande en respektabel inkomst samtidigt som de lämnar tid att ta hand om barn och uppfylla andra personliga skyldigheter.

Det är viktigt att notera att dessa löner återspeglar yrkesverksamma som har avancerade grader inom sina områden. De som har tjänat en grundutbildning i psykologi kan inte referera till sig själva som "psykologer", eftersom det är en lagligt skyddad titel. De med kandidatexamenivåer står också inför lägre löner och få arbetsalternativ.

4 - Psykologer driver sina egna företag

Evighet i en Instant / Image Bank / Getty Images

Om du tycker om att arbeta för dig själv och ha en entreprenörsanda kan det vara ett utmärkt karriärval att bli psykolog. Enligt US Department of Labor är cirka 30 procent av alla psykologer egenföretagare.

Att etablera din egen privata terapi övning ger dig möjlighet att ha full kontroll över din karriär. Psykologer som arbetar inom specialiserade områden som industriell organisationspsykologi , pedagogisk psykologi och rättsmedicin kan också hitta möjligheter till egenföretagande som privata konsulter.

5 - Psykologer kan alltid hitta nya utmaningar

Willie B. Thomas / Taxi / Getty Images

Psykologins område är både mångsidigt och utmanande, så oavsett vilket fält du väljer att driva, kommer du förmodligen inte att bli uttråkad mycket ofta. Kliniska psykologer står inför ständiga utmaningar från kunder som behöver hjälp med att lösa problem. Andra specialområden, som idrottspsykologi och rättsmedicin, möter sina egna unika krav och hinder. Att vara psykolog kan vara stressig ibland, men yrket presenterar intellektuella utmaningar som håller jobbet intressant.

6 - Psykologer får träffa en stor mängd människor

Tom Merton / Caiaimage / Getty Images

Om du trivs med att arbeta med människor och hjälpa dem att uppnå sin fulla potential, kan det bli extremt givande att bli psykolog. Medan du ofta kommer att möta utmaningar, ser dina kunder att göra riktiga framsteg och arbeta mot deras mål kan ge dig en känsla av prestation. Oavsett om du arbetar exklusivt med barn, vuxna, gifta par eller familjer, får du möjlighet att träffas och hjälpa människor från alla håll i livet.