Skillnader mellan sorg och klinisk depression

Vi känner oss alla tråkiga ibland, men det betyder inte nödvändigtvis att vi faktiskt upplever klinisk depression . Faktum är att sorg är en normal känsla som kan göra livet mer intressant, och det är en del av livet. Mycket konst och poesi är inspirerade av sorg och melankoli, till exempel, och sorg följer nästan alltid förlusten av en älskad.

Sorg hjälper oss också att uppskatta lycka.

När vårt humör i slutändan förändras från sorg mot lycka, ökar känslan av kontrast till njutningen av stämningen. Men ett skifte i motsatt riktning är också möjligt - sorg kan omvandlas till depression. Att kunna berätta skillnaden mellan normal sorg och depression kan uppmuntra dig att vidta åtgärder och söka resurser för ett bättre humör.

Hur man berättar när tråkighet blir depression

Var medveten om tecken på sorg som blir depression och få hjälp om du märker att dessa symptom påverkar ditt liv i två veckor eller längre. Symtom inkluderar:

Om du upplever dessa kan du känna sig benägen att bara "tuffa ut" och vänta tills den passerar. Ju tidigare du känner igen dessa tecken, desto tidigare kan du söka hjälp och ändra din situation.

Hur man klarar av normal sorg

Här är några sätt att uppleva normal sorg på ett hälsosamt sätt och att tillåta denna känsla att berika ditt liv:

Ett ord från

Vet att du inte är ensam om du upplever några (eller flera) av symtomen ovan. Om du har upplevt dem längre än några veckor, överväg att kontakta din läkare för att bestämma orsaken och vad du kan göra åt det. Ibland är depression inte på grund av vad som händer omkring dig. Det kan vara ett medicinskt tillstånd, till exempel hypotyroidism, som kan orsaka symptom på depression.

När din läkare har bestämt eventuella medicinska orsaker kommer han eller hon att kunna erbjuda andra alternativ för din depression eller hänvisa till en psykisk atrist eller terapeut som kan hjälpa dig. Depression behandlas vanligtvis med läkemedel som kallas antidepressiva medel eller genom talkterapi. Vanligtvis innehåller de bästa behandlingsplanerna båda.

Några populära medicinsk val för depression är:

Din läkare kommer att diskutera med dig vilket är bäst.

Kognitiv terapi är en populär typ av psykoterapi för depression. Det lär människor att ta sina negativa tankegångar och ersätta dem med mer positiva. Detta är till hjälp eftersom våra tankar och vad vi säger till oss själva bestämmer vårt humör och motivation. Om vi ​​ofta säger negativa saker skapar vi en mental miljö som är relevant för depression. Positivt tänkande å andra sidan utlöser positiva känslor. Och samtidigt som vi kontrollerar alla aspekter av depression är det inte möjligt, det här är en aspekt vi har lite makt över.