Varför och hur man är en bra granne

Vi kanske inte alla har blockpartier och en aktiv kvartersklocka, men du kan bli mer drabbade av dina grannar än du tror. Kvarteret vi bor i kan påverka våra lycka och stressnivåer på flera sätt. När du tänker på strategier för att hantera stress, överväga att investera i dina relationer med dina grannar. Följande är sätt som grannar kan påverka våra liv och vara resurser för stresshantering.

umgås

Med våra upptagna scheman ser vi inte alltid vänner så ofta vi vill. För lite socialisering som tar bara några minuter av din dag, är det trevligt att sluta och chatta med människor i några minuter på väg ut till din bil. Och ju fler människor du har tillgång till för socialt stöd , desto bättre, i allmänhet.

Sammanslagna resurser

Jag känner människor i några mer vänliga stadsdelar som delar middagar, vilket minimerar den ansträngning som krävs för att laga mat. Andra handlar frukt från sina träd. En granne som lånar några ägg kan komma tillbaka med en tallrik med kakor som ägget hjälpte till att skapa. Att veta dina grannar ökar allas förmåga att dela.

säkerhet

Att känna människorna omkring dig kan ge en känsla av säkerhet. Om du behöver något - om det är en kopp socker när du bakar kakor eller någon att ringa till polisen om de ser någon som lurar utanför ditt hem - det är trevligt att veta att du kan lita på dem runt dig och de kan bero på dig.

Hem stolthet

Att veta de människor som bor omkring dig ger en förstärkt känsla av stolthet i ditt hem och grannskap. Kommer hem känns bara trevligare när dina grannar är dina vänner.

Medan du kanske inte kan ändra det område du bor i kan du ändra erfarenheten i ditt eget grannskap genom att bli mer engagerade med dem som finns omkring dig och stolta över det område du bor i.

Nedan följer några idéer och resurser som kan hjälpa dig att känna sig mer hemma i ditt grannskap:

Få ut mer

Om du bor i ett allmänt säkert område rekommenderar jag starkt att du tar en morgon eller kvälls promenad. Det är en bra stressavlastare som gör att du kan lära känna många av dina grannar, få en förståelse för vem som bor där och känna sig mer hemma i din omgivning.

Leende

Det är enkelt nog, men om du inte har vana att le och ge vänlig hälsning till de människor du stöter på i ditt grannskap är det en bra vana att börja. Medan inte alla kommer att återvända vänligheten omedelbart, är det ett snabbt sätt att lära känna människor och bygga relationer, även om du har bott nära år och inte riktigt sagt mycket till varandra.

Prata med dina äldste

De mer veteranmedlemmarna i grannskapet har ofta insidan av kupén på grannskapet. Du kan bli förvånad över hur mycket du kan lära dig om du slutar att ta dig tid att prata med den söta gamla damen i slutet av kvarteret.

Dela vad du har

Det kan tyckas självklart, men om du har ett fruktbärande träd är det en bra idé att erbjuda några av våra överflöden till dina grannar. Det är alltid trevligt att ha färsk frukt, så även om inte alla dina grannar har ett intresse för vad du har att erbjuda (kanske de har sina egna citronträd och inte behöver din), kommer de sannolikt att uppskatta erbjudandet.

Och om du har tur kan de ha lite frukt eller grönsaker att dela med!

Värd ett blockparti

Om du redan känner till flera av dina grannar på ett ytligt vänligt sätt, kanske du vill lära känna dem bättre och möta resten genom att kasta en blockfest. De är överraskande roliga och enkla.

Starta ett grannskapsprogram

Att känna sig säkrare på natten och skapa en känsla av samhälle samtidigt, är att starta ett grannskapsprogram är en bra idé.

Få mer information om stress och resurser för att hjälpa dig att hantera det kan hjälpa dig att bygga vanor som kan hjälpa dig att hantera stress när ditt stressrespons utlöses.