Tecken på att din tonåring kan ha en ätstörning

Ätstörningar uppstår ofta under tonåren men ofta är symtomen inte vad föräldrarna kan förvänta sig. Tyvärr går många ätstörningar oupptäckt och obehandlad eftersom föräldrar inte känner igen varningssignalerna .

Att lära dig att upptäcka de subtila varningsskyltarna om en ätstörning kan hjälpa dig att ta ett problem tidigt. Tidig ingrepp är nyckeln till att effektivt hantera en ätstörning.

Var på utkik efter följande varningsskyltar som kan indikera att din tonåring kan ha en ätstörning:

1. Kroppsäkerhet

Medan alla tonåringar kan vara lite självmedvetna vid en eller annan gång kan allvarliga problem med kroppsbilden bli ett allvarligare problem. Om din tonåring säger att hon är fet eller hon klagar över att vara ful, notera. Hennes hårda självkritik kan leda till en ätstörning.

2. hoppar över måltiderna

Om din tonåring ofta gör ursäkter - som att säga att han redan åt i en väns hus - kanske han hoppar över måltiderna. Crash dieting och fasting kan vara en föregångare till en ätstörning.

3. Överdriven övning

Ibland försöker tonåringar att kompensera för deras matintag med överdriven motion. Spendera timmar varje dag som engagerar sig i en kardiovaskulär aktivitet eller tyngdlyftning kan bli en ohälsosam besatthet.

4. Picky Eating

Oordningad äta börjar ofta med kräsen matvanor. En tonåring som slutar äta hela matgrupper eller en som äter samma saker för varje måltid kan vara på väg till en allvarlig ätstörning.

5. Försvinner efter måltider

En tonåring med bulimi kan göra en snabb utgång efter måltiderna. I ett försök att kompensera för de kalorier som har konsumeras kan tonåringar med bulimi tvinga sig att kräkas eller de kan använda laxermedel.

6. Bär baggy kläder

För att dölja viktminskning kan en tonåring bära kläder som är flera storlekar för stora.

Om din tonåring gömmer sig under skikt av kläder, speciellt när temperaturen inte kräver det, märker du.

7. Stashes mat i sovrummet

Medan det inte är ovanligt att en tonåring har ett mellanmål eller två i sovrummet, kan tonåringar med ätstörningar skaka stora mängder mat. Tomma lådor eller omslag eller stora mängder mat kan vara ett tecken på att binge äta.

8. Matlagning stora måltider för andra

Sällan, tonåringar med anorexi vill vara runt mat, även om de inte vill äta. De kan spendera mycket tid på att undersöka recept och förbereda mat för att få vicarious njutning av att titta på andra äter.

9. Undviker att äta offentligt

Det är vanligt att tonåringar med ätstörningar har en fobi om att äta offentligt. De får vägra att äta i restauranger, cafeterier eller vid familjeförsamlingar.

10. Känner sig kall hela tiden

Tonåringar med lite kroppsfett kommer sannolikt att vara kalla hela tiden. Om din tonåring klagar på att hon fryser, eller hon bara inte kan tyckas bli varm, kan det bero på att hon är underviktig.

11. torr hud

Hudproblem är vanliga hos tonåringar med ätstörningar. Dehydrering följer ofta bulimi och anorexi. Dessutom, var på utkik efter calluses på knogarna som ofta är de första tecknen på att en tonåring kan framkalla kräkningar.

12. Svullna kinder

Rening orsakar svullna spottkörtlar, vilket gör att kinderna ser puffiga ut. Svullna kinder kan hända i alla skeden av en ätstörning.

13. Hårda matvanor

Medan det är bra att kolla matetiketter kan tonåringar som är extremt styva ha problem. Var på utkik om din tonåring besattar ingredienser, eftersom beteendet ofta blir mer restriktivt över tiden.

Få din tonåring utcheckad

Om du ser varningssignaler om en potentiell ätstörning, prata med din tonårs läkare. En fullständig fysisk tentamen kommer att vara en viktig del av bedömningen. Om din barnläkare misstänker att din tonåring kan ha en ätstörning kommer du sannolikt att hänvisas till en mentalvårdspersonal för vidare bedömning och behandling.